Skiferie i udlejningsbil i Frankrig - lej bil i Geneve

Turen til vinterens skiferie-destination er alt andet lige mere afslappende, når de største afstande tilbagelægges med fly.

Lejebil til skiferie i Frankrig
En meget stor del af vinterens ski-ferier går til Frankrig, hvor de mest populære skiområder omfatter Tignes, Val Thorens, Val d’Isere, Alpe d’Huez, Avoriaz, La Plagne, Valmorel med flere i det sydøstlige Frankrig.

Mange vælger derfor at flyve til den internationale lufthavn i Geneve på grænsen mellem Schweiz og Frankrig. Fra Geneve kan man nå de fleste skisportssteder i bil i løbet af 2-4 timer.

Biludlejningsselskaberne i Geneve er naturligvis parat til at leje biler ud til ski-glade feriegæster.

Se aktuelle priser for biludlejning i Geneve lufthavn:
Priser på billeje i Geneve (til kørsel i Frankrig)
Priser på billeje i Geneve (til kørsel i Schweiz)

Gode lejebiler til skiferie
På skiferie er det mest praktisk og behageligt at leje en lidt større bil - specielt når man er en gruppe af sted med normal skiferie-bagage.

Den mest populære skiferie-biltype er derfor en stor stationcar i VW Passat / Ford Mondeo størrelse.

En VW Passat el lign. kan i Geneve ofte lejes fra priser omkring 2400 kroner for en uges billeje. Kan man nøjes med en mindre Ford Focus stationcar eller lignende, kan man tit finde billeje-tilbud fra omkring 2000 kroner for en uges billeje i Geneve i vintersæsonen i denne bilklasse.

Husk at bestille i god tid, da du med garanti ikke er den eneste, som skal leje bil i Geneve til skiferien.

Prismæssig fordel i at flyve på skiferie og leje bil
Fra Københavns lufthavn flyver selskaberne SAS, Norwegian, Easyjet og Cimber-Sterling direkte til Geneve. Den store konkurrence på ruten medvirker til at holde billetpriserne på et rimeligt niveau.

Hos Cimber koster det 200 kroner per strækning at medbringe ski, hos Easyjet 190 kroner per strækning og hos SAS må Economy Class passagerer slippe 150 kroner per strækning for at få et par ski med ruteflyet.

I forhold til at køre i egen bil på skiferie til Sydfrankrig, kan det derfor ofte betale sig at leje bilen i Geneve i stedet.

Se også: Billeje i Geneve lufthavn (kørsel i Frankrig)

Snekæder og skiholder på udlejningsbilen
Ved kørsel i Frankrig, Østrig og Italien skal man være opmærksom på at mange skisportsområder har lokale regler for brug af snekæder. Det er ikke nok at anvende vinterdæk/snedæk. Påbud om snekæder annonceres ved skiltning i Frankrig.

Det er lovpligtigt at medbringe snekæder i de franske alper. Er man involveret i en ulykke i et område med snekæde-skiltning, er det en skærpende omstændighed ikke at have snekæder på de drivende hjul.

Snekæder bestilles sammen med billeje og påmonteres lokalt, når der bliver brug for det - dvs. når forholdene tilsiger det, eller når man møder et hvidt skilt med et blåt dæk med snekæder.

Det vil desuden for dem, som medbringer ski på ferie være en fordel at leje skiholder til bilen. Skiholder kan også bestilles på forhånd ved leje af bil til skiferien i Geneve.

Priserne på skiholder og snekæder kan svinge fra selskab til selskab. Normalt er prisen omkring 15 euro per dag for hver. Vinterdæk/snedæk er som regel en anelse dyrere per dag omkring 20 euro at leje.

Kørsel i udlejningsbil i alperne i Frankrig
Vær opmærksom på ved kørsel i de franske Alper at stigninger og fald skal tages med respekt i lav fart i en tungt lastet feriebil uanset af franskmændene suser af sted - ofte med påmonterede pigdæk (spikes på snedæk).

Ved nedkørsel anvendes et lavt gear for at udnytte motorens bremse-evne.

Parker altid med bilens forende nedad i bakket terræn, da det er langt nemmere, når man skal af sted igen. Man drejer med fordel forhjulene ind mod kantstenen, når man parkerer nedaf. Træk ikke håndbremsen ved parkering, da den kan fryse bremserne fast. Sæt i stedet bilen i gear. Kan man komme til at parkere natten over indendørs, kan det være en stor fordel. Løft vindues-viskerne væk fra ruden - de kan også fryse fast.

Lørdagen kan ofte være meget travl på vejene i de franske alper, da nye gæster ankommer, og andre tager hjem. Beregn god tid til turen fra hotellet til lufthavnen.

Er man nødt til at gøre holdt på vejen, skal føreren, hvis bilen forlades bære den obligatoriske selvlysende gule vest. Vesten findes i alle udlejningsbiler (og skal være umiddelbar tilgængelig).

Pigdæk er tilladt at bruge i Frankrig på biler op til 3,5 tons, men kun fra 11. november til første søndag i marts med hastigheder op til 90 km samt et klistermærke (angiver pigdæk) bag på bilen. Alle hjul skal i så fald forsynes med pigdæk.

Bemærk at såfremt det franske politi finder at et køretøj ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarlig herunder har korrekt dæk-montering, kan bilen inddrages på stedet.

Sammenlign priser på billeje i Geneve (til kørsel i Frankrig)


Skiferie i udlejningsbil i Frankrig - lej bil i Geneve
Artikel: Skiferie i udlejningsbil i Frankrig - lej bil i Geneve

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar