Snekæder påbudt i Frankrig vinter 2014/2015 - alle biler på visse ruter i de franske alper tvunget til at have kæder påmonteret

Det franske færdselspoliti tog skrappe midler i brug sidst i december 2014.

Som følge af kraftigt snefald var vejene i dele af De Franske Alper meget sneglatte. Politiet i Savoie-området besluttede i den sidste weekend før nytår 2014/2015 at gøre snekæder obligatoriske og tillod ikke biler uden påmonterede kæder at fortsætte.

Det er ikke nogen ny regel, men det er trods alt sjældent af fransk politi griber til at snekæde-kontrollere alle biler i et bestemt område.

Se også: Regler for vinterkørsel i Frankrig.

15.000 rejsende i Frankrig; heraf de fleste skiferie-turister på vej ud til skiområderne i Alperne, blev under det voldsomme snefald nødt til at overnatte lokalt i haller og på offentlige skoler. Langt de fleste kunne dog fortsætte dagen efter.

Demonstration af de 'dyre' Easy-Fit snekæder fra Thule.

Snekæde-regler i Østrig
I Østrig er reglerne for snekæder lidt anderledes end i Frankrig.

Her er der ingen krav om at medbringe snekæder for personbiler, men ved kraftig sne anbefales snekæder. Max hastighed i Østrig med kæder påmonteret er 50 km/t (som i Frankrig).

Ved vinterføre skal personbiler have påmonteret vinterdæk eller alternativt have snekæder monteret.

Alle køretøjer over 3500 kilo i Østrig skal have monteret vinterdæk (periode 15/11 til 15/3) og skal medbringe mindst ét sæt snekæder til de drivende hjul.

Snekæde-regler i Schweiz
I Schweiz er reglerne meget lig reglerne for snekæder i Frankrig.

Snekæder skal medbringes ved kørsel i bjergene (De Schweiziske Alper) i vinterperioden (eller i vinterføre), og kan påbydes ved skiltning. Snekæder påmonteres minimum på 2 drivende hjul.

Snekæder i Italien - regler (inklusiv San Marino)
Italien er lidt speciel, idet vinterdæk og snekæder på en måde er sidestillet som krav. Det vil sige at man enten skal anvende vinterdæk eller snekæder.

Man kan altså køre lovligt med vinterdæk - eller med sommerdæk påmonteret snekæder. Det er naturligvis også muligt at påmontere kæder på vinterdæk.

Påbuddet om vinterdæk eller snekæder i Italien gælder i mange skiområder fra 1. november til 1. april. Bemærk dog at i Val d'Aosta (Aostadalen) er påbuddet om snekæder gældende fra 15/10 til 15/4 - med mindre andet er angivet.

Lokale myndigheder i Italien kan i princippet ved skiltning indføre påbud om vinterdæk eller snekæder, når vejret er derefter.

Der er generel hastighedsbegrænsning på 50 km/t i Italien ved anvendelse af snekæder.

Snekæder i Sverige - regler
Snekæder er ikke påbudt i Sverige.

Man har dog lov i Sverige til at benytte snekæder, når vejret er til det.

Norge regler for snekæder
Alle biler med en totalvægt over 3500 kg skal medbringe snekæder i Norge uanset vejrforhold.

Andre bilister kan anvende snekæder i Norge, når vejret er til det.

Tyskland regler for snekæder
Det er muligt at benytte snekæder i Tyskland, når vejret tilsiger det.

I højtliggende egne kan myndighederne påbyde anvendelse af snekæder. Hastighedsbegrænsning med snekæder er 50 km/t.


Ovenstående oplysninger indhentet ultimo 2014 om regler for snekæder er ikke udtømmende i forhold til krav om vinterdæk i de enkelte lande. Guide-Billig-Billeje.dk tager desuden forbehold for ændringer, fejl og udeladelser i ovenstående information om regler for snekæder i Frankrig, Østrig, Schweiz, Italien, Sverige, Norge og Tyskland.


Snekæder påbudt i Frankrig vinter 2014/2015 - alle biler på visse ruter i de franske alper tvunget til at have kæder påmonteret
Artikel: Snekæder påbudt i Frankrig vinter 2014/2015 - alle biler på visse ruter i de franske alper tvunget til at have kæder påmonteret

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar