Billeje Gran Canaria Lufthavn

Denne artikel handler om de mange muligheder for for billeje Gran Canaria Lufthavn. Største og eneste lufthavn på den populære vinterferie-destination kaldes på spansk for Aeropuerto de Gran Canaria og går også under navnet Gando Airport.

Se aktuelle priser på billeje i Gran Canaria Lufthavn - LPA

Lufthavnen har forkortelsen LPA og ligger på den østlige del af øen; omkring 25 km (20 min kørsel) syd for hovedbyen Las Palmas. 

 

Kort Gran Canaria

Kort over Gran Canaria.

Billeje Gran Canaria Lufthavn - fordele og ulemper
For turister er der følgede fordele, når der bookes lejebil:

 • Billige udlejningsbiler - som regel billigere end i Malaga Lufthavn, Alicante Lufthavn m.v.
   
 • Altid fri kilometer (der er ingen realistisk mulighed for at tilbagelægge mange kilometre alligevel)
   
 • Stor konkurrence = lave priser på leje af bil stort set hele året - dvs. beherskede prisstigninger i højsæson
   
 • VIGTIGT ved højsæson - husk at booke i god tid for billigste tilbud
   
 • Al forsikring (ansvar og kasko) er altid inkluderet i lejeprisen ved booking her på siden. Det er som regel en selvrisiko på forsikringen. 
   
 • Stort udvalg af biludlejningsselskaber og biler.
   
 • Generelt gode, moderne biler, som typisk er 0-3 år gamle. Minibusser kan være lidt ældre.

Mange biludlejningsselskaber i Spanien har VW Polo i økonomiklassen.

Se hvor overraskende stor en VW Polo efterhånden er.

VW Polo

VW Polo - blandt de mest populære lejebiler i Spanien.

Generelt er det let og ligetil at leje bil på Gran Canaria. Den hårde konkurrence om kunderne gør dog at der er grund til at se sig for.

Ulemper / vores anbefaling af check af kontrakt på vigtige områder på billeje Gran Canaria lufthavn er følgende:

 

 • Hvor stor er selvrisiko'en på forsikringen? (ofte er den over €1000 på de Kanariske Øer) 
   
 • VIGTIGT: Undgå selskaberne Goldcar og Rhodium - der er markant flere klager over disse to selskaber
   
 • Sikkerhedsdepositum (blokeres på kundens kreditkort ved skranken) er ofte lig selvrisiko på forsikring, men ikke altid - overvej om ekstra selvrisikoforsikring er nødvendigt. Se Guide-Billig-Billeje.dk redaktionens anbefaling.

Generelt er det billigt at leje bil på Kanarieøerne, og det er ikke usædvanligt at kunne booke bil en uge for under €100 / 750 kroner.  Lidt uden for sæsonen og med tidlig booking er en uge i billigste udlejningsbil for under 500 danske kroner ikke urealistisk.

På gebyrsiden foræres der ikke så meget væk. Ung chauffør, ekstra chauffør, barnesæde/autostol og lignende ekstra ydelser er smådyre.

Se mere om, hvilke biludlejningsselskaber, som får flest klager.

Hvilke Gran Canaria udlejningsbiler er mest populære?
Herunder en oversigt over, hvilke udlejningsbiler, som er mest popuære ved billeje Gran Canaria Lufthavn:

VW Golf - den efterhånden store mellemklasse hatchback (eller stationcar) med 5 døre er blandt de absolutte favoritter på vinterferie. 

Rent A VW Golf

Mange billejefirmaer har Golf'en i flåden, men pas på med at booke hos Goldcar og Rhodium.

Selv om der ofte er tale om billigste VW Golf udlejningsbil på Gran Canaria, skal man have sit internationale kreditkort fast knyttet i hånden (VISA-Dankort duer ikke hos Godcar/Rhodium) og dertil acceptere at betale lidt ekstra gebyrer her og der - og husk også at sige NEJ til alt tilvalg inklusiv hammerdyr ekstra forsikring hos Goldcar og glem ikke at checke bilen gennemgående udvendig og indvendig inden afrejse. Goldcar er kendt for at snyde folk mest på Mallorca (eksempelvis også med små skader på betrækket på bagsædet uden for normalt synsfelt), men vi ville heller ikke turde tage chancen på Goldcar Gran Canaria.

Der er simpelt hen dejligt på Gran Canaria.

Risiko for at blive snydt er i høj grad til stede hos Goldcar. Når denne advarsel er udsendt - vi ved godt at den er hård, men det er med rette - så sker det trods alt stadig på underfundig vis, at nogen kunder faktisk finder en fantastisk billig udlejningsbil i Golf-klassen hos Goldcar eller hos 'medskyldige' Rhodium Car Rental. Selv ville vi på Guide-Billig-Billeje.dk redaktionen holde os langt væk fra Goldcar. 

Heldigvis har mange andre udlejningsselskaber også VW Golf i flåden. Vores anbefaling: Vælg et andet VW Golf leje selskab end Goldcar/Rhodium - også selv om det andet selskab muligvis er 200-400 kroner dyrere per uge - for peace of mind and no worries ;-) 

Ford Fiesta - måske den bedste økonomiklasse-udlejningsbil (i stærk konkurrence med VW Polo). Ny model er større og bedre end den forrige. Der er langt bedre plads både til personer (4/5) og bagage - 292 liter i bagagerummet i den nye Fiesta. Sikkerhedsudstyr er i top, som i VW Polo. Det er altid værd at overveje at leje en Ford Fiesta.

Ford Fiesta

EcoBoost turbo-motor med super-økonomi - Ford Fiesta er i front.

VW Polo - bedre end nogen sinde.

VW Polo

VW Polo har altid 5 døre og som Fiesta alt i sikkerhedsudstyr standard. Eneste anke er at den lille 3-cylindrede motor kan være lidt sløv i de billigste (udlejnings) versioner. Bagagerummet sluger hele 351 liter. 

Nissan Qashqai - SUV bølgen skyller også ind over markedet for udlejningsbiler på Gran Canaria.

Nissan Qashqai

Billigste billeje Gran Canaria lufthavn i SUV klassen er ofte en Nissan Qashqai, Hyundai Tuscon, Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur eller den lidt ældre Hyundai IX35.

Med en Nissan Qashqai får man en stor (men ikke for stor) højbenet bil med en solid teknik og godt udsyn. I forhold til Renault Captur og Nissan Juke er den mellemstore Nissan større. Hyundai Tuscon og Opel Mokka er gode, moderne konkurrenter i SUV klassen. 

Renault Scenic 7-personers minivan - Med masser af plads og 7 sæder, der kan klappes sammen til en 5 eller 6 personers bil med stort bagagerum, er Renault Scenic blandt de bedste bud på en familiebil med god plads. 

På Gran Canaria kan Scenic'en bookes hos eksempelvis Dollar. Priserne er yderst rimelige.  

Renault Scenic

7 sæders minivan - Renault Scenic fra eksempelvis Dollar billeje Gran Canaria Lufthavn.

Af og til tilbydes den endnu større og meget mere luksuriøse Renault Espace minivan med 7 sæder også hos Dollar. Er prisforskellen lille, er den store Renault det bedste valg og kan i modsætning til Scenic 7-personers udgaven også rumme en del bagage med alle 7 sæder i brug.

Fiat 500 - Charmetrolden Fiat 500 fås blandt andet hos Interrent Gran Canaria og er en fin lille bil til prisen. Hvis man er 2 personer - eller måske 3, og ikke skal køre så langt, er Fiat 500 det helt rigtige valg til en billig lejepris. Men 4 personer er for meget i en 500 - alt for meget. 

Alternativet i billigste bilklasse er Toyota Aygo eller VW Up. Aygo udlejningsbilen er gerne lidt mere veludstyret end den basale VW Up, men en udlejnings-Aygo er hunde-sløv. Hvis du/I ikke har noget imod at folde bagsædet ned til bagage, er en Fiat 500 en langt sjovere bil at køre i.

Fiat 500

Bilen, der reddede Fiat - model 500 stadig voldsom populær hos biludlejningsselskaber.

Man sidder i øvrigt højere end man lige tror i en Fiat 500 (og langt højere end i en VW Up eller Toyota Aygo) - Fiat 500 har køreegenskaber meget lig den ligeledes ganske fornøjelige og sparsommelige Fiat Panda (samme motor, samme undervogn). Bemærk at Fiat 500 er en gammel og billig konstruktion, så den er mindre velegnet til langtur - sparsom lydisolering og et lidt spøjst afstandsforhold mellem kobling/bremser/speeder gør lange stræk (over 200 km) til en blandet fornøjelse. Bevares, alt kan lade sig gøre, men er en VW Polo eller Ford Fiesta €5-€30 dyrere for en uge, så tag den lidt større bil.   

Minibus Volkswagen Transporter / Volkswagen Caravelle med 9 sæder - Minibus-leje er blevet meget billigere end for år tilbage. Det kan faktisk ofte lade sig gøre at booke en 9-personers minibus leje fra under 2000 kroner per uge.

VW Caravelle

Minibus med 9 sæder til normalt kørekort kategori B.

Billigste minibus-leje tilbud ses ofte hos Top Car eller Interrent. 

Smart ForFour - Bemærk at denne bilklasse er minibíl i samme bilklasse, som Fiat 500, men faktisk er en Smart ForFour (præcis samme opbygning som Renault Twingo) en pæn stor ‘lille’ bil.

Smart ForFour som udlejningsbil

Smart ForFour - spændende lille bil med ‘Porsche 911 layout’.

Smart ForFour har hækmotor med træk på baghjulene som en Porsche 911. Bilen fås i diverse 'pang-farver' og indbyder til fest og farver omend motorkraften er meget begrænset. Smart ForFour kan fås hos blandt andet Sixt og af og til er den rigtig billig - på niveau med Fiat 500. 

Biludlejningsselskaber på Gran Canaria 
Man er i dén grad 'spoilt for choice', når man skal sammenligne tilbud. Alle de store internationale brands som Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt, Enterprise er naturligvis til stede; ligesom under-mærker ejet af de store mærker er det. De hedder eksempelvis Dollar, Thrifty, Alamo, National, Firefly, Keddy, Flizzr og Interrent. 

I særlig kategori er Goldcar og Rhodium, som faktisk også ejes af Europcar, men det lader ikke til at Europcar kundeservice og sædvanligvis høje forretningsmoral nødvendigvis udstrækkes til den nyindkøbte selskab - Goldcar/Rhodium kan ikke anbefales.

Ydermere finder man en gruppe ganske udmærkede lokale selskaber, hvoraf Orlando Rent A Car og Top Car (som oprindeligt er tysk) er blandt de største.  

Søg billigste billeje i Gran Canaria Lufthavn

Direkte fly fra Danmark til Gran Canaria
Per vinter 2022 flyver Norwegian direkte til Gran Canaria Lufthavn LPA fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Thomas Cook Airlines (del af Spies Rejser) flyver fra både Billund og København. Også TUI (Star Tours) flyver charter fra Billund og København stort set hele året.

Se mere på den officielle Gran Canaria turistside.

 


Billeje Gran Canaria Lufthavn
Artikel: Billeje Gran Canaria Lufthavn

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar