Billeje på Tenerife - Gode råd om at leje bil på Tenerife

Tenerife er den største af de Kanariske Øer, som i alt tæller 7 øer ud for Nordvest-Afrika små 500 kilometer syd for Madeira.

Tenerife har to større lufthavne. Tenerife Nord (Tenerife North - TFN) kaldes også for Los Rodeos Airport, når man søger på Cartrawler søgemaskinen efter billeje på Tenerife.

Tenerife-Syd er vigtigste lufthavn
Den sydlige lufthavn Tenerife Syd (Tenerife South - TFS) kaldes også for Reina Sofia Airport, dvs. dronning Sofias lufthavn. Tenerife Syd lufthavnen er målt på trafik næsten dobbelt så stor som Tenerife nord.

Den populære ferieø Tenerife har i vulkanen El Teide Spaniens højeste punkt, og øen har generelt store højdeforskelle. Nogen bjergformationer på Tenerife har endog sne på toppen i vinterhalvåret.

Ford Fiesta

Billigste Tenerife lejebil er af og til en Ford Fiesta - det betaler sig sjældent at vælge den allermindste bil © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Som hovedregel er leje af bil en del billigere på de spanske ferieøer end på det spanske fastland (Den Iberiske Halvø).

Undtagelsen er, hvis der i højsæsonen opstår mangel på biler på populære sommerferie-destinationer som Tenerife, Gran Canaria, Ibiza, Fuerteventura eller Lanzarote. Sørg derfor for at booke i så god tid, som muligt - og få billigste pris.

Klik her og se aktuelle priser på billeje i Tenerife Lufthavn

I bil rundt på Tenerife
Øen Tenerife er med sine 2034 km2 omkring 1/3 mindre end Fyn, men har med næsten 900.000 fastboende dobbelt så mange indbyggere. Dertil kan afhængig af årstid lægges yderligere nogen hundrede tusinde turister. I alt besøger godt 5 millioner gæster hvert år øen.

På Tenerife er der foruden vandlande, dyreparker, golfbaner og andre turistvenlige aktiviteter også mulighed for at køre til den nordlige (mindst turistede) del af øen, hvor man blandt andet kan se banan-plantager. På vestkysten dyrkes blandt andet figner og mandler.

De to nationalparker Teide og Las Cañadas ligger begge på den centrale højtliggende del af Tenerife og er begge opkaldt efter vulkaner. Naturen på Tenerife er i det hele taget meget varieret.

Der er således al mulig grund til at leje en bil og udforske den spændende ø Tenerife, som har langt mere at byde på end sol, strand og kølige drinks.

Se også: Bedste strande på Tenerife.

Fly til populær kanarieø fra Danmark
De fleste skandinaviske turister lander med lavpris- eller charterfly i Tenerife Syd lufthavnen - eksempelvis med charter-flyselskaber som Jettime og Thomas Cook Scandinavia, som ofte hyres af de store rejseselskaber Spies, MyTravel, TUI/Star Tour m.fl.

Lavpris-selskabet Ryanair flyver til Tenerife Syd lufthavn både fra Billund og fra København. Norwegian har sommerrute fra København.

Tidligere fløj også Cimber og Transavia til Tenerife Syd (Reina Sofia Airport) direkte fra København, men disse to ruter er indstillet.

Mange vælger at flyve fra Hamburg Lufthavn på ferie, og til Tenerife Lufthavn Syd - TFS kan man vælge mellem Air Berlin, Eurowings og Condor fra Hamburg - HAM.

Udlejningsbil på Tenerife
Både i den ene og den anden Tenerife lufthavn kan man leje bil hos blandt andet følgende selskaber: Avis, Hertz, Budget, Canarias, Europcar, Orlando Rent-A-Car, Cicar, Enterprise, Thrifty, Auto Reisen, SIxt og Goldcar.

Sidstnævnte Goldcar er desværre kendt for sine mange (mere eller mindre synlige) gebyrer - men også for ofte at stille den billigste pris på Tenerife billeje, når man udelukkende fokuserer på lejeprisen uden gebyrer.

Bemærk at da Goldcar ofte opfører sig som biludlejningsbranchens svar på Ryanair, kan det være værd at overveje et booke ved et andet selskab. Der synes ikke per ultimo 2016 at være de samme problemer med eksempelvis Orlando Rent-A-Car, som også tit er blandt de billigste tilbud på lejebiler i de to lufthavne (nord og syd).

Lej scooter med Cooltra - kan også bookes online på ovenstående link.

Leje BMW 3-serie i Spanien

Sixt havde i efterårsferien 2016 tilbud på leje af BMW 3-serie til kun ca. 1900 kroner for en uge.

Billig biludlejning på Tenerife
Inden ferie-sæsonen for alvor går i gang på Tenerife, er biludlejning virkelig billig på De Kanariske Øer og i særdeleshed på Tenerife.

Lej eksempelvis en Ford Fiesta eller lignende fra priser helt nede fra 400-700 kroner for en hel uges billeje. En lidt større VW Golf eller lignende (man får dog ofte en Ford Focus, Opel Astra eller Seat Leon) koster i september-oktober måned fra under 900 kroner for efterårsfere billeje på Tenerife.

Når vintersæsonen går i gang, stiger priserne normalt på Tenerife billeje, men dyrt er det stadig ikke at køre i udlejningsbil på De Kanariske Øer.

En uges billeje midt i januar vil ofte koste fra omkring 1100-1200 kroner for en Ford Fiesta eller lignende med fin plads til 4-5 personer. Er man heldig, kan man finde priser under 1000 kroner for en uges billeje for billigste Tenerife bil selv i vinter-ferie sæsonen.

I foråret 2015 gik priserne totalt discount-amok med mulighed for at booke en uges leje af en Ford Fiesta fra kun 312 kroner. Sådanne tilbud er dog som regel meget kortvarige, og når sommer-sæsonen juli-august indfinder sig, er der igen højere priser.

Efterårsferie-priserne i 2016 nærmer sig bonanza-lignende forhold for kunderne, men husk at læse lejebetingelserne, da spanske biludlejere er gode til at finde på gebyrer. Samlet set har det dog aldrig været billigere at leje bil på De Kanariske Øer.

MPV og minibus leje på Tenerife
En MPV med plads til 5-7 personer vil ofte kunne lejes på Tenerife i ferie-sæsonen fra omkring 3500 kroner for en uges billeje.

Minibusser på Tenerife er ofte lidt dyrere med priser fra omkring 4000 kroner for en uges billeje.

Vi anbefaler at shoppe rundt og sammenligne priser på store biler som minibusser og 7-perrsoners MPV. Der er ofte gode tilbud at finde.

Billige billeje-tilbud ved bestilling god tid i forvejen
Lej bil på Tenerife i god tid før ferien. På den måde får man som regel de laveste priser.

Anbefaling: Bestil altid i forvejen. Venter man til en uges tid før ankomst til de Kanariske Øer, kan man risikere at betale dobbelt pris eller mere for billeje på Tenerife, hvis udlejningsselskaberne kun har få biler tilbage.

Billeje-betingelser på Tenerife
Som mange andre steder i Spanien har visse billeje-selskaber fået den lyse idé at sænke liste-priserne på billeje og i stedet udskrive en regning på en tank benzin/diesel til alle kunder uanset, hvor meget brændstof, der er tilbage i tanken ved aflevering af udlejningsbil.

Andre selskaber har fået den om muligt endnu lysere idé at kunden skal aflevere med halv tank (og betale en halv tank). De frækkeste selskaber lægger tillige 20-30% oven i normal prisen på brændstof, når den obligatoriske regning på brændstof udskrives.

Disse fremgangsmåder fordyrer alt andet lige billejen, hvis man ikke er opmærksom på dem - og det ved billeje-selskaberne godt at mange kunder ikke er. Se derfor altid under ’prisdetaljer’ i Cartrawler søgemaskinen - det vil fremgå i afsnittet "Retningslinjer for brændstof" (på engelsk: fuel policy), hvorledes lejeaftalen er skruet sammen.

Positive billeje-betingelser for kunderne er der dog også på Tenerife: Ofte er forsikringsbetingelserne på udlejningsbiler på De Kanariske Øer nemlig bedre (dvs. billigere) end i mange andre lande, idet selvrisikoen ofte (men ikke altid) er relativ lav. Check også dette vigtige punkt i udlejningsbilens ’prisdetaljer’.

Goldcar er kendt for at have ekstremt høje selvrisici, hvilket betyder at en del kunder 'kommer i klemme' med et kreditkort, hvor der måske ikke er 'plads' til blokering af det høje sikkerhedsdepositum. Desværre er det en kendt Goldcar-taktik at presse kunder til ved skranken at tegne (deres egen) ekstremt dyre ekstraforsikring, der fritager for blokering af sikkerhedsdepositum eller sænker det væsentligt. Vi anbefaler derfor: Goldcar er billig, men pas på med dette selskab.

Man har som regel ved billeje i Spanien (og også på Tenerife) stadig selv ansvar for glasskader, dæk-skader, tab af nøgle og ved visse selskaber også undervognsskader uanset at man tegner ekstra forsikring.

Sammenlign priser på billeje på Tenerife her

Relateret artikel:

Påskeferie billeje på Tenerife - lej bil på de Kanariske øer.


Billeje på Tenerife - Gode råd om at leje bil på Tenerife
Artikel: Billeje på Tenerife - Gode råd om at leje bil på Tenerife

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar