Billeje på Cypern - gode råd om biludlejning på Cypern

Cypern, som ofte også omtales på engelsk som Cyprus, er det østligste land i EU. Det ligger i Middelhavet syd for Tyrkiet ikke langt fra Syrien, Libanon og Israel i Mellemøsten. VIGTIGT: På trods af ballade i Mellemøsten er der roligt og fredeligt på Cypern.

Landet Cypern blev medlem af den europæiske Union i 2005 og har siden 2008 anvendt euro som betalingsmiddel.

Danske turister er i mange år strømmet til Cypern, som har et klima meget lig Spaniens og Portugals. På Cypern er der sommervarmt med temperaturer i tyverne allerede i april, og sommeren varer til helt hen i november.

Se mere om vejret på Cypern.

Ford Focus rental Cyprus

Billig Cypern billeje fra Larnaca - i den lille mellemklasse eksempelvis Ford Focus fra KEM Rental Cars.

Fly til Larnaca Lufthavn på Cypern
Langt de fleste turister lander i Larnaca (Larnaka) International Airport, men en del gæster, som rejser til Cypern, flyver istedet til Paphos International Airport på den sydvestlige del af Cypern.

Jet Time flyver til Larnaca fra Aalborg og Billund (sommerruter), og Norwegian fra Københavns Lufthavn (også sommer). Tidligere havde også SAS rute til Larnaca. En stor del af de danske besøgende til Cypern ankommer med Spies (Thomas Cook Airways)  eller Star Tour (Tui-Fly Nordic).

Danish Air Transport har rute direkte fra Aarhus til Paphos lufthavnen på Cypern.

Billeje Cypern - Larnaca Lufthavn anbefaling
Biludlejning på Cypern findes blandt andet hos Budget, Avis Rent-A-Car, Green-Motion, Dollar, Sixt, KEM Rental Cars, Aida, Payless Car Rental Cyprus, Goldcar, Sur-Price biludlejning, Hertz, Europcar, National, Alamo, Right Car med flere.

Anbefaling billeje Cypern: Pas på med Goldcar og Right-Car. Her er der ofte høje gebyrer og selskaberne har ikke det bedste ry - omend de også har mange tilfredse kunder. Green-Motion 'gemmer' sig bag et 'miljøvenligt' navn - det er spil for galleriet, og også her er der af og til høje gebyrer/sikkerhedsdeposita.  Bedste råd er altid at læse lejebetingelser inden booking.

Der er normalt stor pris-konkurrence på mindre udlejningsbiler på Cypern, men noget mindre konkurrence på de lidt større typer lejebiler.

Sammenlign online priser ved billeje på Cypern

Udlejningsflåderne på Cypern er efterhånden ved at være oppe på normal europæisk standard med nye eller næsten nye biler hos de fleste selskaber.

Billige udlejningsbiler på Cypern - gode råd
Både i lufthavnen i Larnaca - LCA på den sydøstlige del af Cypern og i den næststørste lufthavn Paphos - PFO kan man som regel leje en lille bil (Ford Fiesta, VW Polo el. lign) fra kun omkring 800-1000 kroner for en uges biludlejning på Cypern (priser set med lejeperiode i juli måned).

VW Beetle Cabriolet rent Cyprus

Smart bil med stof-tag - perfekt til romantisk ferie på Cypern © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Mange turister booker hotel i Agia Napa eller de lidt mere rolige Protaras og Fig Tree Bay på Cypern. Også kystbyerne Pissouri, Pafos (Paphos), Larnaca eller Limassol (Limassol) er populære destinationer på Cypern. Her kan man også leje bil, men priserne på billeje er som regel mellem 50 og 200 kroner højere end i lufthavnen for en uges billeje.

Priserne på billeje i den tidligere skarpt opdelte (græsk og tyrkisk område) hovedstad Nicosia på Cypern er også typisk lidt højere end i lufthavnen.

Det er dog uomtvisteligt blevet billigt at leje bil på Middelhavsøen, og mange turister drager fordel af de særdeles gode priser og booker en lidt større og mere komfortabel bil, hvor de sidste 50 eller 100 kroner i lejepris per uge ikke er så afgørende.

Lej en 4-hjulstrækker eller en cabriolet på Cypern
Der er gode muligheder for at leje sjove biler på Cypern - som regel er denne type udlejningsbil på Cypern dog billigst at leje i lufthavn. Det er en god ide at bestille bil i god tid i forvejen, da der ofte er færre af de lidt specielle biler til rådighed.

En Renault Megane Cabriolet, VW Beetle cabriolet (eller lignende) med foldetag og plads til 2 voksne og 2 mindre børn kan man på Cypern ofte leje fra omkring 3000 kroner for en uges billeje.

Et godt råd ved Cypern-billeje er at har man ikke lejet en 4-hjulstrækker, skal man lade være at forsøge at køre på hullede grusveje og andre ufremkommelige steder. Risikoen for dyre skader på undervogn og/eller ophæng/nederste motordele er til stede, og selv om man måske har man tegnet lokal selvrisikoforsikmring af udlejningsbil ved skranken, kan man komme ud for at denne ikke dækker undervognsskader.

Billeje-betingelser på Cypern - tjek ”Retningslinier for brændstof” i betingelserne
Det er generelt let og ligetil at leje og køre bil på Cypern, som har gode veje og en lidt mindre hektisk trafik end mange sydeuropæiske lande.

Den typiske forsikrings-selvrisiko på udlejningsbilen er som regel lav - gerne mellem 300 og 400 euro. Man kan overveje om det betaler sig at tegne ekstra forsikring mod selvrisiko.

Man skal dog være opmærksom på at når man booker bil på Cypern, vil stort set alle billeje-selskaber udstede en ekstra regning på en tankfuld benzin/diesel uanset om man selv fylder bilen op inden aflevering eller ej.

Med andre ord skal man derfor helst køre bilen (næsten) tom for brændstof inden den afleveres tilbage til biludlejningsselskabet.

Detaljer som denne med benzinen - som på engelsk ofte vil hedde ‘Fuel Policy’ kan variere fra bil til bil og fra udlejningsselskab til udlejningsselskab på Cypern. Man kan se under ’pris-detaljer’ på hvert enkelt billeje-tilbud, hvorledes udlejningsbetingelserne er skruet sammen. 

Bemærk at hvis man er mellem 21 og 24 år, er der ofte et ekstra gebyr på 5-8 euro per dag at betale for at leje bil på Cypern.  

Udlejningsbil med rattet i højre side
Cypern er tidligere britisk område (1878-1960), og England har faktisk stadig to militærbaser på øen.

Et levn fra tiden under engelsk koloni-herredømme er at der køres i venstre side af vejen på Cypern. Bilerne er naturligvis som i England højrestyrede (RHD - right hand drive)

At køre i venstre side på Cypern er lettere end det lyder. Kun i rundkørsler skal man i starten koncentrere sig lidt for at komme den rigtige vej rundt. Udlejningsbiler er i øvrigt forsynet med røde nummerplader, således at de lokale kan tage hensyn til turister, som eventuelt ikke er vant til at køre i den ’forkerte’ side af vejen.

Søg billig lejebil på Cypern Billeje på Cypern - gode råd om biludlejning på Cypern
Artikel: Billeje på Cypern - gode råd om biludlejning på Cypern

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar