Ferie i Jordan? - Norwegian åbner rute til Aqaba Lufthavn

Det mellemøstlige land står til at få langt flere danske turister med de nye muligheder for ferie i Jordan.

Se også: Aktuelle billeje-priser i Aqaba Lufthavn

Norwegian annoncerede allerede i maj flyvninger 2 gange ugentligt til Amman fra København, som er hovedstad i Jordan.

Fra den 1. november vil Norwegian desuden flyve én gang ugentligt på København-Aqaba. Hertil kommer Royal Jordanian ruterne fra Københavns Lufthavn til Amman (rutefly) og til Aqaba (charter-fly for Apollo Rejser).

Ferieområdet Aqaba i den sydligste del af Jordan er et af Mellemøstens mest populære. Aqaba/Akaba er Jordans eneste by med adgang til havet (Det Indiske Ocean) via Det Røde Hav.

Kort Aqaba-golfen

Kort over Aqaba Golfen.

Foreløbig er der med Norwegian tale om en vinterrute hver torsdag. Der flyves med en Boeing 737-800 med plads til 186 passagerer.

Herunder smagsprøver på oplevelser i Aqaba, Jordan.

Ferie i Jordan - området Aqaba
Aqaba er udover at være en vinter sol-destination også én af de vigtigste havnebyer i området.

Turismen er afgørende for den lokale økonmi. Fra gammel tid har Aqaba været en handelscentrum, som med sin strategiske gode beliggenhed mellem det afrikanske kontinent og Asien er ét af de steder, hvor mange kulturer mødes og varer udgår med skib til mange egne af verden.

I Aqaba er der rige mulighed for at dykke og snorkle. Byens restauranter er en oplevelse for sig med et væld af mulighed for at smage libanesiske, tyrkiske, jordanske eller egyptiske specialiteter.

Wadi Rum skal opleves på ferie i Jordan.

På ferie i Jordan er ørkenen Wadi Rum værd at se. Den ligger en times kørsel fra Aqaba. Her befinder man sig pludselig midt i et ’månelandskab’, som primært bebos af beduiner, når det ikke lige anvendes til filmoptagelser; eksempelvis er filmene Lawrence of Arabia, Transformers - Revenge Of The Fallen og Red Planet optaget i Wadi Rum.

King Hussein Lufthavn i Aqaba
Aqaba King Hussein International Airport - AQJ er en turist-lufthavn med ruter fra primært Nordeuropa, Dubai. Istanbul og Rusland.

Royal Jordanian er største flyselskab i lufthavnen, som desuden ofte har besøg af private business jets. Jordans flyvevåben benytter ligeledes Aqaba Lufthavn til træning a piloter, og den jordanske konge er kendt for også at anvende lufthanvnen i forbindelse med besøg i sit nærliggende palads.Ferie i Jordan? - Norwegian åbner rute til Aqaba Lufthavn
Artikel: Ferie i Jordan? - Norwegian åbner rute til Aqaba Lufthavn

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar