Helligdage i Tyskland 2019-2020 - Oversigt over tyske nationale lukkedage og delstats-fridage

Helligdage i Tyskland kan opdeles i to grupper: helligdage, gældende for hele landet og helligdage, der kun hidrører enkelte af Tysklands 16 delstater.

Se også: Billige lejebiler i Flensborg - også store biler

I alt har Tyskland 9 officielle helligdage/lukkedage gældende for hele landet.

Overblik over helligdage/lukkedage i hele Tyskland:

2019

Navn / tysk navn

2020

1. januar (tirsdag)

Nytårsdag / Neujahrstag

1. januar (onsdag)

19. april (fredag)

Langfredag / Karfreitag

10. april (fredag)

22. april (mandag)

2. påskedag / Ostermontag

13. april (mandag)

1. maj (onsdag)

Arbejdernes kampdag / Tag der Arbeit

1. maj (fredag)

30. maj (torsdag)

Kristi Himmelfart / Christi Himmelfahrt

21. maj (torsdag)

10. juni (mandag)

2. pinsedag / Pfingstmontag

1. juni (mandag)

3. oktober (torsdag)

Tysklands genforening / Tag der Deutschen Einheit

3. oktober (lørdag)

25. december (onsdag)

Juledag / Weihnachtstag

25. december (fredag)

26. december (torsdag)

2. juledag / Zweiter Weihnachtsfeiertag

26. december (lørdag)

 

Jul i Tyskland - hvor man både har Weinachtsman (julemanden), som ankommer den 24. december og St. Nikolaus, som besøger børn med gaver og søde sager den 6. december.

Lokale helligedage i Tyskland (kan være lukkedage), som kun findes i nogen delstater
Nedenfor ses en oversigt og beskrivelse af betydende helligdage i Tyskland, som kun afholdes i dele af den tyske forbundsstat.

Heilige drei Könige - Helligtrekongersdag i Tyskland, 6. januar hvert år
Helligtrekongersdag den 6. januar er en gammel festtradition, der højtideligholder de Tre Vise Mænds besøg hos Jesubarnet. I 2019 er det søndag 6. januar. I år 2020 falder denne Tyskland helligdag mandag d. 6 januar (helligtrekonger kaldes også for Epiphany).

Helligtrekongersdag fejres i delstaterne Baden-Wurttemberg, Sachsen-Anhalt og Bayern. Alle offentlige institutioner og de fleste virksomheder (med undtagelse af offentlig transport og turistrelaterede arbejdspladser) holder lukkede.

Den stærke lagerøl Bockbier bliver traditionelt brygget i tidsrummet omkring Helligtrekongersdag.

Fronleichnam - helligdagen Jesu Kristi Legeme i Tyskland 2019 og 2020
Jesu Legeme er en føderal helligdag i følgende tyske delstater: Baden-Wurttemberg, Bayern, Hesse, Nordrhein-Westfallen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen og Thüringen.

Jesu Kristi Legeme helligholdes med en stribe kirkegudstjenester og processioner. I Køln afholdes der et særligt arrangement under navnet Muelheimer Gottestracht - en parade af skibe på Rhinen.

I områder uden turistindustri er virksomheder og offentlige kontorer lukkede. I 2019 falder Jesu Kristi Legeme (Corpus Christi) den 20. juni (torsdag) og i 2020 den 11. juni (torsdag) .

Maria Himmelfarth - Maria Himmelfartsdag i Tyskland, 15. august
Den kristne tradition fejrer på Maria Himmelfartsdag, Jomfru Marias optagelse i himlen.

I Tyskland falder dagen altid den 15. august med dertilhørende kirkegudtjenester og processioner. Især på landet i Tyskland er der tradition for sommerfester med indsamling af medicinske urter.

Kun i Saarland og visse dele af Bayern fejres Maria Himmelfartsdag som helligdag, med de sædvanlige indvirkninger på virksomheder og offentlige institutioners manglende åbningstid. 15. august i 2019 er en torsdag. I 2020 er 15. august en lørdag.

Reformationstag - Reformationensdag i Tyskland, 31. oktober
Datoen 31. oktober er en vigtig dag i Lutherske og reformerede kirkesamfund, der højtideligholder den vestlig, kristne kirkes opdeling, påbegyndt af Martin Luther og John Calvin i det 16. århundrede. Reformationsdag i Tyskland er torsdag i 2019 og lørdag i 2020.

Reformationensdag er helligdag (arbejdsfri dag/lukkedag) i Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen.

Allerheiligen - Allehelgensdag i Tyskland
I Tyskland er Allehelgensdag en helligdag i følgende føderale delstater: Baden-Wurttemberg, Bayern, Nordrhein-Westfallen, Rheinland-Pfalz og Saarland.

Allerhelgensdag er med andre ord en katolsk helligdag i Tyskland (de primært sydlige katolske delstater). I 2019 falder Allehelgensdag fredag 1. november og i 2020 søndag 1. nov.

Buß- und Bettag - Bod og Bededag i Tyskland
Bod og Bededag afholdes i november måned og er en vigtig begivenhed for den protestantiske kirke.

Det er en helligdag i Sachsen og i mindre grad også i Bayern, hvor skolerne holdes lukket. I 2019 falder Bod og Bededag den 20. november (onsdag) og i 2020 den 18. november (onsdag).

Friedensfest - Augsburg Fredsfestival 8. august
Fredsfestivalen afholdes i Augsburg i delstaten Bayern, til minde om 30 årskrigen, der genoprettede protestanternes religionsfrihed i det 17. århundrede. Friedensfest den 8. august er en lovbestemt helligdag i byen Augsburg.

Se mere på Germany.travel (officiel Visit Germany hjemmeside)Helligdage i Tyskland 2019-2020 - Oversigt over tyske nationale lukkedage og delstats-fridage
Artikel: Helligdage i Tyskland 2019-2020 - Oversigt over tyske nationale lukkedage og delstats-fridage

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar