Lanzarote guide - billig billeje på Lanzarote

Alle turister fra Nordeuropa, som besøger Lanzarote, lander i øens eneste internationale lufthavn.

Lanzarote Lufthavn - ACE kaldes også Arrecife Lufthavn eller Aeropuerto de Lanzarote på spansk. Hundredetusinder af turister bruger hvert år lufthavnen som indgangsport til øen Lanzarote.

Se kort over Kanarieøerne, hvor Lanzarote ligger tættest på Afrika (afstand Lanzarote til Afrika er ca. 125 km). 

Størrelsesmæssigt strækker Lanzarote sig over 845 km2 og er dermed noget større end Bornholm.

Rigtig mange ferierejsende værdsætter Lanzarote, den østligste ø af alle Kanariske Øer, på grund ad det unikke vulkanskabte landskab, det omgivende turkisblå og rene hav og en ro, der ikke rigtig findes på de andre øer i øgruppen.

 Fiat 500L

En Fiat 500L lejebil er billig på Lanzarote - og har masser af plads til en familie på fem + bagage.

For virkelig at opleve Lanzarote fuldt ud og komme rundt til alle øens spændende attraktioner i eget, rolige tempo, er en Lanzarote lejebil ofte den mest komfortable og billigste løsning.

Sammenlign priser på billeje i Lanzarote Lufthavn med Cartrawler

Billig billeje på Lanzarote hele året rundt
Takket være det milde klima er Lanzarote en helårsdestination for solhungrende turister fra Nordeuropa. Læs mere om vejret på Lanzarote længere nede teksten.

Selvom juli og august traditionelt set er de travleste måneder for turistsektoren, er det selv i disse måneder nemt at finde meget konkurrencedygtige priser på Lanzarote billeje, sammenlignet med prisniveauet i højsæsonen i Sydeuropa generelt.

Cartrawler billeje søgemaskine via Guide Billig Billeje finder ofte pristilbud startende fra helt ned til 700-800 kroner per uge for billigste Lanzarote lejebil.

Til denne pris kan man leje en lille city bil/minibil - såsom en Fiat Panda, Kia Picanto, Fiat 500 (3-dørs) eller en VW Up - lige akkurat nok til at komme rundt til alle Lanzarotes fascinerende seværdigheder.

Man kan dog for lidt ekstra penge få et meget mere komfortabelt køretøj i højsæsonen- oftest en VW Polo, Seat Ibiza eller Ford Fiesta - til priser fra omkring 900-1100 kroner for 7-dages billeje, til udlevering i Lanzarote Lufthavn.

Til trods for de temmelige billige lejepriser, er der naturligvis på Lanzarote, ligesom på alle andre populære turistmål, en stor sandsynlighed for at prisen på udlejningsbilen stiger, når sommersæsonen nærmer sig - eller hvis man booker sent. Derfor er det tilrådeligt at booke bil i god tid inden ferien på Lanzarote starter.

Bemærk, at udenfor højsæsonen er priserne på Lanzarote billeje som regel ovenud konkurrencedygtige: tilbuddene på en uges billeje i Lanzarote Lufthavn i maj eller juni for eksempel, til priser fra ca. 450 kr., er ikke et sjældent syn på Cartrawler søgemaskinen.

Se aktuelle billeje-priser i Lanzarote Lufthavn

Søger man en budgetferie og har man tiden til det, kan besøget til Lanzarote planlægges til om foråret, om efteråret eller endog om vinteren.

Booking af Lanzarote bil i juli og august måneder (med booking-periode i de samme måneder) kan af og til betyde væsentlig dyrere lejebiler på Lanzarote, men generelt er det ekstremt billigt at leje bil på den spanske ferieø.

Der findes også mere specielle biler til leje på Lanzarote. Prisen er noget højere, men faktisk er der også af og til gode tilbud på Jeep eller anden 4x4 leje.

Jeep Wrangler Rubicon

Lej en sjov bil på Lanzarote - eksempelvis en firehjulstrukket Jeep © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Vejret på Lanzarote - hvornår på året skal man besøge øen?
Alle turister på Lanzarote kan regne med et behageligt vejr, med temperaturer i dagtimerne der sjældent kommer under 20 grader, selv om vinteren.

Når man aflægger Lanzarote et besøg i sommerperioden, er der heldigvis ikke den store chance for at løbe ind i brændende varme, da gennemsnitstemperaturerne ’kun’ ligger mellem 26-29 grader.

Se Lanzarote vejrkort.

Klimaet på Lanzarote er temmelig tørt og det meste nedbør falder fra november til marts måned. De kortvarige regnbyger, der forekommer i den periode, er dog ikke noget der forstyrre ferien i de måneder.

Der kan opstå et vindfænomen, der lokalt er kendt som calima. Disse calima vinde blæser ind fra Sahara og medbringer ofte sand fra selve Sahara ørkenen, samt ledsages af meget høje temperaturer. Udover den noget ubehagelige fornemmelse i sig selv, kan calima vinden også genere øjne, øre og næse. Desuden har man i forbindelse med calima vinden observeret, at den kan medbringe store græshoppe- og guldsmedesværme. Vinden er mest almindelig i sommermånederne, men calima varer ikke længe (fra et par timer til tre dage).

Oplevelser på Lanzarote - seværdigheder og fornøjelser

Club La Santa
I de flestes danskeres bevidsthed er Lanzarote lig med Club La Santa og det er ikke nogen tilfældighed, da det er et yderst populært ferie- og sportscenter for både almindelige motionister og professionelle idrætsudøvere, der benytter sig af områdets mange sportsfaciliteter og øens gode klima (specielt tidligt på året, når det meste af Europa er ramt af sne og kulde). Club La Santa ligger ca. 30 minutters kørsel nord for Lanzarote Lufthavn.

Strandene Playa del Carmen og Costa Teguise
I den hyggelige turistby Puerto del Carmen finder man også den lækre strand Playa del Carmen. Gå en tur langs med den 7 km lange strandpromenade Avenida Las Playas og oplev stranden på den ene side og de mange restauranter, caféer og shopping centre på den anden. Vær dog opmærksom på, at nattelivet fylder en del og der kan være meget larm. Det er de fleste turisters (herunder skandinavers) foretrukne turistmål på Lanzarote. Byen Puerto del Carmen ligger på den sydøstlige side af øen.

Video: stemningsbilleder fra Puerto del Carmen, Lanzarote.

Costa Teguise ligger på den østlige side af Lanzarote og er specielt populær blandt familier og golfspillere. Her er også mulighed for alverdens vandsportsaktiviteter og området er hjemsted for PWA World Windsurfing World Championship i juni måned og musikfestivalerne Brazilian Music Festival i juni og Costa Music Festival i september. Den nærliggende Bastian strand er særdeles velegnet for familier med små børn. I den gamle fiskerlandsby er idyllen stadig intakt med små restauranter, butikker og barer, samt marked hver fredag.

Video: hyggelig stemning i fiskerlandsbyen Costa Teguise, Lanzarote.

Lavatunellen Cuevas de Los Verdes
Grotten blev dannet for 3000 år siden af lava, der strømmede fra den nærliggende vulkan Monte Corona på vej mod havet. Grotterne strækker sig 6 km over havets overflade og 1.5 km under. Under tidligere tiders pirateri mod øen, gemte lokalbefolkningen sig i disse grotter. Det er helt bestemt én af de mest populære turistattraktioner på Lanzarote.

Kaktushaven, den grønne sø og nationalparken
Besøg også den fantastiske kaktushave Jardin de Cactus og den store grønne sø i byen El Golfo, samt nationalparken Timfaya, hvor man blandt andet kan opleve damp komme af jorden fra vulkanens indre.

Video: gå på opdagelse i kaktushaven på Lanzarote.

Biludlejningsfirmaer i Lanzarote Lufthavn
I Lanzarote Lufthavn er det muligt at leje bil fra et bredt udvalg af biludlejningsselskaber, der holder til i lufthavnsområdet. Blandt dem er: Avis Rent A Car, Budget, Auto Reisen, Cabrera Medina, Cicar Lanzarote, Europcar, Goldcar, Hertz og Payless.

Når man søger på Cartrawler, støder man også på tilbud fra leverandører, der ikke har lokaliteter i Lanzarote Lufthavn, men som bringer udlejningsbilen til lufthavnen efter aftale, eller sørger for shuttlebus transport fra lufthavn til deres nærliggende faciliteter. Blandt de eksterne biludlejningsfirmaer i Lanzarote Lufthavn er: Thrifty, Namcar og Orlando Rent A Car.

Med fly fra Danmark til Lanzarote
Fra Danmark er der medio maj 2014 kun direkte carterflyruter til Lanzarote fra Billund med Jet Time. Skal man besøge La Santa Sport kan der i forbindelse med bestilling af arrangement også være afgange med SAS fra København.

Lanzarote Lufthavn - beliggenheden og afstandene
Lufthavnen ligger ca. 6 km. vest for Arrecife, øens store by, deraf navnet Arrecife Lufthavn (Arrecife betyder rev på spansk).

Uanset hvilke interesser man som turist skal have plejet på øen, er det i hvert fald nemt og komfortabelt at komme videre, efter afhentning af lejebil i Lanzarote Lufthavn.

Se kort over spændende udflugtsmål på Lanzarote.

Nedenfor er beskrevet de omtrentlige vejafstande fra Lanzarote Lufthavn til Lanzarotes mange populære turistattraktioner.

  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til Playa del Carmen: 8 km (mindre end 10 min. i bil)
  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til Costa Teguise: 14 km (15 min. i bil)
  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til Mirador del Rio: 42 km. (40 min. i bil)
  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til Cuevas de Los Verdes / Jameos del Agua: 32 km (35 min. i bil)
  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til Jardin de Cactus: 29 km. (30 min. i bil)
  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til Timfaya National Park: 21 km. (20 min. i bil)
  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til El Golfo: 26 km. (25 min. i bil)
  • afstand fra Lanzarote Lufthavn til Club La Santa: 27 km. (30 min. i bil)

Relateret artikel: Lanzarote billeje - vinterferie med bil fra Lanzarote Lufthavn.

Det er også muligt at leje bil andre steder på Lanzarote.

Find billig billeje i Puerto del Carmen, Lanzarote

Sammenlign billeje pristilbud i Playa Blanca, Lanzarote


Lanzarote guide - billig billeje på Lanzarote
Artikel: Lanzarote guide - billig billeje på Lanzarote

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar