Ny SAS rute 2014 fra Aalborg Lufthavn til Kroatien - anbefalinger til ferie i Split

Aalborg Lufthavn får per sommer 2014 to nye SAS ruter til Split i Kroatien og til Nice i Frankrig.

Både Nice ruten og Split ruten starter den 1. juli 2014. Der er som noget nyt tale om SAS sommerruter med afgange indtil sidst i oktober 2014.

Rejser til Kroatien er generelt billige, og man får meget for pengene i det tidligere jugoslaviske land. Desuden er omgivelserne på Adriaterhavskysten blandt de flotteste i Europa og kan på mange måder sammenlignes med langt dyrere italienske destinationer.

Opel Corsa 5 doors

Opel er en populær udlejningsbil i Kroatien - her Opel Corsa med 5 døre

Billeje Kroatien - billige udlejningsbiler fra Split Lufthavn
Kroatien har ingen bilproduktion. De mest populære bilmærker i Kroatien omfatter mærkerne Opel, Renault, Peugeot og VW. Der kører også mange Skoda, Hyundai og Kia biler som udlejningsbiler i Kroatien.

Prisen for en uges Kroatien billeje af en mindre familiebil (Opel Corsa, VW Polo eller lignende) svinger fra under 700 kroner per uge i lavsæsonen til op omkring 1500-1700 kroner per uges Kroatien billeje fra Split Lufthavn i højsæsonen.

Billigst er det at booke i god tid så snart ferien i Split bestilles. Bestiller man bil i Kroatien lige før ferien i juli eller august, kan det sagtens blive noget dyrere.

Af og til er der specialtilbud på Kroatien-billeje. Det er eksempelvis ikke unormalt at få gratis GPS, en ekstra gratis chauffør eller lignende som en del af billejen i Split Lufthavn.

Søg billig billeje i Split Lufthavn

Split i Kroatien
Split på den centrale del af Adriaterhavskysten er sammen med Dubrovnik på den sydligste del af Kroatiens Adriaterhavskyst blandt de mest seværdige byer.

Byen Split ligger i området Dalmatien (dalmatiner-hunderacen er opkaldt herefter), og desuden i underområdet Split-Dalmatia County - på kroatisk Splitsko-dalmatinska županija i den centralt-sydlige del af Dalmatien. Dubrovnik ligger omkring 3 timers kørsel sydøst for Split (ca. 220 km).

Split er med sine samlet set 350.000 indbyggere væsentlig større end Dubrovnik, som kun har godt 40.000 faste indbyggere.

Video-guide til ferie i Split (Dalmatien)

Se mere om vejret på Adriaterhavskysten (vejret i Split) samt afstande i Kroatien i vores Guide til kørsel i Kroatien publiceret på Guide-Billig-Billeje.dk i januar 2012.

Kroatien ferie - Split anbefalinger
Split området har en næsten endeløs række af attraktioner. Her er nogen af dem:

Hvar - solskinsø i Kroatien ved byen Split
Fra Split er der bilfærge til øen Hvar, som ligger 105 min. sejlads fra Split. Fra Drvenik 90 km syd for Split kan man sejle til Hvar (Sucuraj) på 25 min.

Hvar er 68 km lang og kendt for sine skønne sandstrande og sine underholdningsområder. Øens største by hedder også Hvar (godt 4000 indbyggere).

Man slapper af på Hvar, som har mange historiske og arkitektonisk interessante bygninger. På Hvar finder man desuden byerne Stari Grad og Jelsa samt et antal mindre landsbyer. Uden for byområderne dyrkes der vin og olivenolie.

Hvar er velsignet med over 2700 årlige solskinstimer; og er dermed blandt de absolut solrigeste områder i Europa. Den kroatiske ø i den dalmatiske skærgård med godt 11000 indbyggere er et meget specielt sted, som ofte i rejsemagasiner rangerer blandt de 10 bedste ferieøer i verden.

Det er muligt at tage sin udlejningsbil med fra fastlandet over til Hvar med bilfærgen. Priser starter fra ca. 300 kroner for bil med fører med afgang fra Split. Den kroatiske møntfod kuna svarer stort set til danske kroner (per ultimo 2013).

Diocletian Palace i Split - Diocletians Palads
Nogen mener at bymidtens palads i Split - på dansk Diocletians Palads overskygger alle andre turistattraktioner i Split.

Fakta om paladset:

  • bygget i det fjerde århundrede til den romerske kejser Diocletian
  • paladset er som en lille by med 160x190 meter bymure
  • Diocletians Palace i Split er på UNESCO’s World Heritage liste
  • på Kroatiens 500 kuna sedler er paladset afbilledet
  • er anvendt som filmlokation i episoder af TV-serien Game of Thrones
  • inde i paladset er der restauranter og forretninger

Kroatien og Bosnien - kan man besøge Bosnien i lejebil
Man kan ofte køre sin udlejningsbil lejet i Kroatien over grænsen til Bosnien. Landet Bosnien skal blot være nævnt under lejebetingelser som ‘tilladt land’ og det er det ofte – se under ‘lejebetingelser’ på det givne Kroatien-billeje tilbud ved en søgning på www.guide-billig-billeje.dk .

Der verserer historier om at kører man i en VW, kan grænsekontrollen ved Kroatien-Bosnien grænsen være lidt mere omstændelig at komme igennem på grund af gammelt nag omkring et større antal stjålne VW biler, som efter sigende skulle være forsvundet over grænsen til Kroatien.

Der er også historier om at kører man VW i Bosnien, er man mere udsat for tyveri og indbrud. Sandheden er nok nærmere at jo mere attraktiv bil (dvs. dyrere bil), man kører rundt i, jo mere udsat er man - og det gælder måske især i Bosnien i forhold til i det mere velstående Kroatien.

Som i de fleste andre lande skal man nok bare undgå at lade sin næsten nye dyrere bil og især Audi, BMW eller Mercedes stå natten over på gaden - med mindre de lokale også gør det.

Herunder video med Michael Palin på tur gennem Kroatien og Bosnien.

Fra Danmark arrangerer en lang række charterselskaber rejser til Kroatien. Søg for eksempel hos Spies, FDM Travel Kroatien, Kronerejser, Apollo, Team Benns eller Nyhavn Rejser.

Flere og flere vælger selv at arrangere rejsen til Kroatien, og Split er én af favorit-destinationerne, som nu også er muligt at nå med SAS fly fra Aalborg Lufthavn (sommerrute fra 2014).


Ny SAS rute 2014 fra Aalborg Lufthavn til Kroatien - anbefalinger til ferie i Split
Artikel: Ny SAS rute 2014 fra Aalborg Lufthavn til Kroatien - anbefalinger til ferie i Split

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar