Pisa vejret - oversigt over bedste måneder til Italien rejser til Toscana

De fleste forbinder Pisa med en enkelt seværdighed; Det Skæve Tårn i Pisa. Toscanas næststørste by har imidlertid langt mere at byde på udover ‘the leaning tower’ - eller på dansk: "Det Skæve Tårn i Pisa".

Find aktuelle tilbud på billig billeje i Pisa Lufthavn

Byen blev grundlagt på Arno flodens bred. I Middelalderen var Pisa én af de vigtigste handelsbyer i Sydeuropa, og Pisa’s handelsfolk havde indflydelse i hele Middelhavsområdet.

Guide til Pisa.

Indtægterne fra handlen blev i stor grad kanaliseret ind i et omfattende byggeri af paladser, imponerende broer over floden Arno og ikke mindst af kirker på en skala, der slår de fleste italienske byer.

Piazza dei Miracoli tæt på Det Skæve Tårn i Pisa er et af de mest imponerende.

Pisa er desuden hjemsted for ét af Europas ældste universiteter. Med den øgede turisme er Pisa Lufthavn er ikke uden grund blevet ét af de vigtigste indgangslufthavne til Toscana.

De mange lavprisfly fra Easyjet, Ryanair, Norwegian, Vueling, Jet2, Transavia og Wizz Air sender millioner af turister til Toscana i Italien fra hele Europa.

Se også: Toscana regionen i Italien.

Vejret i Pisa – sommer med regnbyger
Pisa vejret er et mix af subtropisk klima og middelhavsklima – og dertil i store del af året med en ganske høj luftfugtighed. Når der er sommer i Pisa, er det således ikke usædvanligt at opleve regnskyl i byen.

Det regner således væsentligt mere i Pisa end i den sydligere del af Italien inklusiv i Rom. Se også: Vejret i Rom.

Sommer-regnen i Pisa varer dog sjældent ret længe, og man skal generelt ikke regne med at man som turist får sin dag ødelagt af regnvejr, hvis man rejser til Pisa i juni, juli eller august.

Hvilken er den bedste årstid til Pisa rejser?
Takket være sit milde klima er Pisa I Toscana at betragte som en helårsdestination.

Se oversigtskort over Toscana.

Sommer er højsæson. Færrest turister rejser til Pisa om vinteren. Skal man pege en måned ud, som man skal undgå, er november den vådeste måned. November har dog stadig kun 9 regn-dage i gennemsnit, så man kan sagtens besøge og nyde byen sent på efteråret også.

Sommer-månederne juli og august er langt de travleste, og hoteller i Pisa er derfor sjældent billige i denne periode eller for den sags skyld i september.

Bemærk at varmen, fugtigheden og kø’er til de største turistattraktioner kan gøre juli og august til knap så ideelle måneder at besøge Toscana og Pisa i.

Bedste årstid for Pisa rejser er eftr manges mening foråret i marts, april eller maj. Her kan man sagtens opleve temepraturer på mellem 18 og 20 grader midt på dagen, og bevæger man sig lidt uden for byen er Toscana i foråret dækket af et bølgende blomsterflor.

Se Pisa klima-tabel med solskinstimer og temperaturer.

Forår – vejret i marts, april og maj
Dag-temperaturer om foråret er behagelige mellem 9 og 12 graders varme i marts måned, stigende til 12-17 grader i april og med helt op til 16-22 graders varme i maj måned.

Vigtigt er det at huske at ved middagstid, når solen står højst på himlen, viser vejret I Pisa sig ofte fra sin bedste side om foråret. Senere på dagen bliver det småkoldt, og sen aften og nat faktisk ret koldt. Skal man være udendørs hele dagen, er det derfor vigtigt at have ekstra tøj med og også et minimum af beskyttelse mod regn.

Det er nemlig ret sikkert at man i eksempelvis april måned vil løbe ind i regnvejr nu og da, og selv om bygerne ikke er langvarige, kan de give en del vand. Sommeren er generelt med mindre regn end foråret.

Find afbudsrejser til Italien.

Sommer – juli-august-september
Højsæsonen for sommer-rejser til Pisa varer til sent i september.

Med temperaturer på mellem 22 og 28 graders varme er september særdeles behagelig. Der kan optræde enkelte dage med over 30 grader, men generelt er september mere sval end juli og august, hvor der ofte kan blive 35 grader i skyggen midt på dagen.

Specielt sidste halvdel af september er en god periode at rejse til Pisa i. Udover behageligt vejr, har de fleste lande i Europa afsluttet skoleferien, hvilket automatisk betyder færre turister i Italien.

Juli er den varmeste og tørreste måned. Blå himmel og solskin kendetegner juli i Pisa, som er en perfekt for dem, som gerne vil solen – eller skal ned til Toscana på en kort weekend-ferie for at ‘varmes op’.

Efterår og vinter i Toscana
Fra og med midt I oktober falder den gennemsnitlige temperatur i Pisa mærkbart. Efterår og vinter er køligere, men kun i forhold til måden man har indrettet sig på i Italien. For nordeuropæere er efteråret stadig lunt og dejligt.

Frost i Pisa er nærmest umuligt at opleve, men det sker dog en sjælden gang at temperaturen falder til under frysepunktet i januar eller februar, som er de koldeste måneder.

Gennemsnits-temperatur i januar-februar er omkring 6-7 grader og dermed typisk for Middelhavsområdet. Bemærk at der ofte er stor forskel gennem dagen. Det er således normalt med en kold morgen og kolde aftener. Midt på dagen er der som regel solskin, som hæver temperaturen betragteligt; specielt I klart vejr.

Regn er normalt i efteråret med november som den mest regnfulde måned. Typisk vil man i starten af året januar-februar opleve lidt mindre regn end i december. Regnen vender som regel kortvarigt lidt kraftigere tilbage i april måned.

Se også: Visit ToscanyPisa vejret - oversigt over bedste måneder til Italien rejser til Toscana
Artikel: Pisa vejret - oversigt over bedste måneder til Italien rejser til Toscana

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar