Spanien i bil - guide til Costa Blanca kysten ved Alicante

Sammenlign Spanien billeje tilbud i Torrevieja, Costa Blanca kysten, Spanien

På Spaniens sydlige kyst findes der en overflod af strandferie resorts, og de er meget efterspurgte af både Spanske og udenlandske turister. Et bestemt sted nyder dog større opmærksomhed end de fleste: Torrevieja, en kystby beliggende ca. 45 km. sydvest for Alicante, på Costa Blanca kysten, i den selvstyrende region Valencia.

Find Torrevieja på kort over Costa Blanca, Spanien,

Torrevieja er favoritten blandt besøgende fra Nordeuropa, Skandinavien, Tyskland og Storbritannien, både for feriegæster og udstationerede tilflyttere. Den blomstrende turisme i dette område af Costa Blanca, gør Torrevieja til en af de hurtigst voksende byer i Spanien.

Video Costa Blanca:

’Costa del Yorkshire’ - Britisk turisme i Torrevieja
En stor del af den faste ejendom i Torrevieja er ejet af britiske indbyggere, der tilbringer korte eller lange perioder, eller hele året, på Costa Blanca.

Som følge af det store antal fastboende briter, det største antal i hele Spanien, har Torrevieja fået tilnavnet ’Costa del Yorkshire’.

Det engelske sprog er almindeligt udbredt i Torrevieja og et større udbud af britiske varer og serviceydelser fås i byen. Denne ’familiære’ fortrolighed tiltrækker mange britiske turister til Torrevieja, som ønsker at kombinere ferien ved den sydspanske kyst med stemningen de kender hjemmefra. Derfor vælger mange britiske turister Torrevieja som udgangspunkt for deres ferieoplevelser på Costa Blanca kysten.

Danske Venner Klub
Mange danskere har også bosat sig i Torrevieja. De har samlet sig under navnet ’Danske Venners Klub, Torrevieja’. De er meget aktive og afholder mange fælles arrangementer for fastboende danskerne i området. Læs mere på den danske Torrevieja klubs hjemmeside her: dvktorrevieja.

De bedste strande i Torrevieja, Spanien
Torreviejas hovedattraktion er de fantastiske hvide sandstrande, der kun ligger en kort gåtur fra byens centrum og ellers videre ud af kysten både i nordlig og sydlig retning.

Der er fire ’by strande’ i Torrevieja - Playa los Locos, Playa del Cura, Playa Naufragos og Playa del Acequien - der alle har ordentlige faciliteter for badegæster, samt restauranter og strandpromenader.

I den nordlige udkant af Torrevieja ligger La Mata (eller Torrelamata) og en smule længere mod nord, Guardamar del Segura strandene, som er meget populære hos turisterne. Begge strande har modtaget det Blå Flag, som er en udmærkelse for renligheden og sikkerheden på strandene.

Se kort over de bedste strande nord og syd for Torrevieja, Costa Blanca (klik på kortet for at forstørre)

Orihuela kysten - smukke strande kun en kort køretur fra Torrevieja
Adskillelige ekstraordinære strande ligger langs med den 16 km. lange kyststrækning syd for Torrevieja, på den såkaldte Orihuela kyst.

Se kort over Torrevieja Orihuela kysten.

Blandt de mest populære strande langs med Orihuela kysten er Punta Prima, La Zenia, Cabo Roig, Campoamor, Playa Flamenca og Mil Palmeiras. Områdets maritime sports faciliteter er mangfoldige og vandsportsaktiviteter kan dyrkes næsten hele året rundt.

Turist attraktioner i Torrevieja
Navnet Torre Vieja, der betyder Gamle Tårn på Spansk, stammer fra et vagttårn fra det 14. århundrede. Resterne af dette tårn kan stadig besøges og bestiges, i den nordlige del af byen, med en flot udsigt over havet.

Selvom Torreviejas oprindelse kan dateres tilbage til perioden med Maurere og Romere, er byens historiske kulturarv desværre begrænset. Udover det Gamle Tårn, er det kun den gamle byport i La Mata, der kan give en fornemmelse af tidligere tiders liv og levned.

Se kort over Torrevieja.

Som turist i Torrevieja bør man ikke kede sig, da byen kan byde på mere end bare strande og vandsportsaktiviteter. Der er utallige forslag til aktiviteter både indenfor bygrænsen, men også en kort køretur derfra. Langs med strandpromenaden i Torrevieja ligger der restauranter, barer og diskoteker, der alle er sprængfyldte med liv både nat og dag. Især i lystbådehavnen.

Langs med promenaden ligger der også et udendørsmarked der primært sælger håndværk og souvenirs. Hvis man ønske at købe friske, lokalt fremstillede fødevarer, skal man besøge det store marked i Torrevieja, der afholdes hver fredag morgen på Calle Salinero. Her er der mere end 1.200 salgsboder og markedet er måske det største i hele Spanien. Der kan helt sikkert laves gode handler på frugt og grønt, høstet i lokalområdet, smart tøj, tasker, sko og meget mere.

Blandt de mest ’turistagtige’ områder i Torrevieja er Habanera Shopping Center og det tilhørende underholdningsområde Ozone Bowling Center.

Saltsøer i Torrevieja
Torrevieja og de omkringliggende områder er også kendte for produktionen af salt.

To store natur saltsøer - Laguna Salada de Torrevieja og Laguna Salada de la Mata - ligger vest og nordvest for byen. Saltsøerne er en del af de smukke landskaber og de danner tilsammen et naturreservat (La Mata og Torrevieja Lagoons Natur Park) med en række aktiviteter for turister, blandt andet vandreture og utrolige fugleobservationer.

Saltaflejringerne i Torrevieja, Salinas de Torrevieja, er åbent for besøgende og er en stor seværdighed i området. Man får et indblik i den unikke måde at udvinde vådt salt til salg på verdensplan.

Søerne kan ses fra N332 vejstrækningen der går fra Alicante Lufthavn til Torrevieja.

Se vejkort over Torrevieja området ved Costa Blanca (Klik på kortet for at forstørre)

Guide til Torreviejas vandlande - aktiviteter for børnefamilier
Børnefamilier bør besøge et eller måske begge vandlande i Torrevieja.

Aguapark Flamingo i midten af byen, ikke langt fra Habaneras Shopping Centeret, er passende for yngre børn, da faciliteterne primært er små eller mellemstore rutchebaner og lavvandede, rene svømmebassiner. Flamingo badelandet har kun åbent i sommerperioden.

Aquapolis Water Park ligger nær Torreviejas lystbådehavn og er et af de største badelande på Costa Blanca. Aquapolis tilbyder underholdning for børn og voksne, fra soppebassin til de små til adrenalinpumpende forlystelser med navne som ’Kamikaze’, ’Boomerang’ eller ’Black Whole’. Vær opmærksom på, at entreprisen til Torrevieja Aquapolis ligger mellem 18-23 euro, hvilket kan være en stor udskrivning for en større familie. Undertiden kan der dog opnås rabat til Torrevieja badelandene, hvis man booker online.

Øen Tabarca - en bådudflugt fra Torrevieja
Tabarca er en lille, beboet ø i Middelhavet, omkring 8 km. fra kystbyen Santa Pola.

Det er et perfekt fristed fra den til tider anstrengende turist hurlumhej, der kan være ved Costa Blanca. Tabarca er også kendt under navnet ’Den Flade Ø’ (Isla Plana) og er et beskyttet havreservat, i et rolig og uberørt område, med gode muligheder for at beundre havets fauna og adskillige fuglearter. Øens beboere lever af turisme og trods den lille størrelse (øen måler under 2 km på den bredeste del), findes der både indkvarteringer og restauranter med lækre retter fra det lokale køkken; frisk fisk og skaldyr.

Fra Alicante, Santa Pola, Guardamar, Torrevieja og Benidorm er der bådudflugter til Tabarca. Turen tager ca. 40 min fra Torrevieja Havn og billetter koster fra 10 euro for børn til 22 euro for voksne, afhængig af hvilken båd man sejler med. Ofte sejler der også både med glasbund ud til Tabarca, så man som passager kan få et indblik i den maritime fauna i de uforurenede vande der omgiver øen.

Guide Torrevieja - kør på opdagelse på Costa Blanca kysten
Feriegæster, med udgangspunkt i Torrevieja, Costa Blanca, bør i hvert fald også besøge de mange andre interessante områder langs med kysten, såsom Alicante, Benidorm eller Cartagena.

Se kort over Costa Blanca, Spanien.

De fleste danske turister ankommer til Costa Blancas hovedlufthavn Alicante Lufthavn, eller Murcia Lufthavn, der dog ikke har en direkte flyforbindelse fra Danmark per 2013. Begge steder er det muligt at leje bil og ofte også til overkommelige priser. De bedste tilbud på Costa Blanca billeje fås ved sammenligning af de mange udbyders priser online, for eksempel på Cartrawler.

Find billig Spanien billeje i Alicante Lufthavn

Centauro minibus leje Alicante Lufthavn

Centauro minibus til leje i Alicante Lufthavn - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Sammenlign Spanien billeje tilbud i Murcia Lufthavn

Cartrawler viser priser og tilgængelighed på billeje til alle store rejsemål i Spanien, inklusive Torrevieja på Costa Blanca.

I selve Torrevieja kan man leje bil hos de store Spanske biludlejningsfirmaer Goldcar Spain og Centauro, samt hos de mange mindre lokale udbydere af lejebiler; Sol-Mar Rent-A-Car, Coys Rent-A-Car Costa Blanca, Larsen Rent-A-Car Spanien og Dickmanns Rent-A-Car.

Sammenlign priser på Torrevieja billeje ved Costa Blanca i Spanien

Spanien billeje guide - tips og anbefalinger ved leje af bil i Spanien
Herunder tips og anbefalinger til en god billeje oplevelse i Spanien:

1) Sørg for at læse lejebetingelser igennem inden booking.
Ofte er biler til leje på Costa Blanca kun til rådighed med ’fuld-tom’ brændstof-regel (betingelser for påfyldning af brændstof). Det indebærer at man får en regning på en tankfuld benzin/diesel udover lejeprisen ved ankomst (ved billeje-skranken) - og at man ikke får noget tilbage, når man afleverer bilen.

Regningen på brændstof betales ved udlevering af bil, og denne tankfuld skal derfor betragtes som en minimumsudgift til kørsel udover lejen. Hvis man bruger hele tanken er det fint, men mange når ikke at bruge tanken op eller tror fejlagtigt at man selv skal fylde op før aflevering. Det skal man endelig ikke ved ’fuld-tom’ betingelser, da hele påfyldningen så tabes ved aflevering af bil.

2) Stå fast på din ret.
Diffuse forsikrings-betingelser ved skranken hos billeje-selskaber i Spanien er desværre en tilbagevendende oplevelse i sommeren 2013. Specielt Goldcar på Mallorca har gjort sig uheldigt bemærket med ekstra forsikringssalg (ekstra selvrisiko-forsikring på udlejningsbil) på en måde, som går langt ud over, hvad der er tilladeligt.

Det er billeje-kontrakten, som gælder. Løber man ind i en situation, hvor et biludlejningsselskab forsøger med ’tvang’ at pådutte en tilvalgs-forsikring, som man ikke ønsker ved skranken, er der nogen gange ikke så meget at gøre end at sørge for at ens klage bliver registreret i selskabets system. Forsøg eventuelt at tale med station-manageren for udlejningsselskabet, hvis der opstår en uenighed, men det kan også vise sig at være svært. Har man kufferter, familie og står og skal have bil en sen aften i Spanien ved en skranke, hvor man ’tvinges’ til at tegne ekstra forsikring for at få udleveret lejebilen, kan situationen være nok så stressende.

Vi anbefaler at man får selskabet til at optage ens klage omgående i deres system og desuden, hvis bilen er booket på www.guide-billig-billeje.dk at man sender en mail til os om problemet dagen efter. Så ekspederer vi klagen videre til rette vedkommende. Få gerne den pågældende medarbejders navn noteret således at selskabet ikke kan ’løbe’ fra ansvaret med et ”det kender vi ikke noget til”. Få altid faktura med og send gerne en kopi til os (som scan på email).

Jo flere, som klager, jo bedre - idet der ved mange klager hurtigere bliver ryddet op i de trods alt få ’brodne kar’ i den spanske billeje-branche. Forvent ikke nogen løsning under ferien. Nyd istedet dagene i Spanien.

Heldigvis er det de færreste spanske selskaber, som forfalder til denne form for snyd, men stort set hvert år dukker der sager op. Selv om Goldcar i Spanien er specielt slem i sommeren 2013, er der også andre selskaber, hvor denne type ’går den, så går den’ politik ind imellem kommer op til overfladen. En del af forklaringen er at medarbejderne/managers ved biludlejningsselskaberne typisk er på en høj provision af al ekstrasalg (herunder ekstra forsikringer) og det kan derfor friste at ’opfinde’ egne regler for at sikre mersalg.

3) Billig Spanien billeje - find den rigtige størrelse lejebil.
Billeje i de mindste bilklasser i Spanien er billigt. Af og til lejes biler i Spanien i så små størrelser at barnestol og bagage har svært ved at få plads i udlejningsbilen.

For mange vil en lidt større bil være en bedre oplevelse - og nogen gange også billigere totalt set, da en lidt større bil ikke bliver så belastet under kørslen (typisk større motor - måske endda dieselmotor) og dermed bruger mindre brændstof.

Samtidig er den større bil som regel væsentlig mere komfortabel (som eksempelvis bedre air condition) og ikke mindst forsynet med mere sikkerhedsudstyr. Ofte er prisforskellen lille mellem mindste bil og en bil i Ford Fiesta-klassen. Af og til er prisforskellen endda lille til den endnu større Golf-klasse.

4) Book bil i god tid.
Specielt ved større biler (MPV til 5, 6 eller 7 personer og minibusser til leje i Spanien) er det vigtigt at booke bil i god tid for at få de laveste priser. Der kan være flere tusinde kroner at spare.

Spørgsmål, anbefalinger og vejledning ved billeje i Spanien
Vi kan kontaktes på følgende formular: Guide Billig Billeje Kontaktside.

Relateret artikel: 
Lejebiler i Alicante Lufthavn


Spanien i bil - guide til Costa Blanca kysten ved Alicante
Artikel: Spanien i bil - guide til Costa Blanca kysten ved Alicante

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar