Billeje Alicante Lufthavn - tips om billig biludlejning på Costa Blanca

Alicante Lufthavn - ALC kaldes også for Alicante-Elche Airport. På spansk er navnet Aeropuerto de Alicante-Elche.

Sammenlign priser på billeje i Alicante Lufthavn

Lufthavnen ligger lidt for sig selv omkring 9 km sydvest for Alicante. Der er gode forbindelser til Alicante by med offentlig transport. Man kan vælge mellem bus, tog eller TRAM. Langt de fleste vælger dog at leje bil. 

Se også: Oversigtskort over offentlig transport fra Alicante Lufthavn (åbner seperat som pdf).

Billeje Alicante Lufthavn - billigt og let at bestille
Udvalget er stort, og der er alle bilstørrelser på programmet fra mindste Fiat 500 til 9-personers minibus. Er man 3-4 personer, er det bedst at vælge en bil i VW Golf-klassen, hvor der også er plads til alt bagagen.

I Spanien er Seat Leon, Renault Megane og Ford Focus populære udlejningsbiler. Man kan også findle den eftertragtede VW Golf hos eksempelvis OK Rent-A-Car.

VW Golf - billeje Alicante

Den lille mellemklasse - populær størrelse af lejebil.

Golf'en behøver ikke engang at være særlig dyr, men pas på med at vente med at booke. Det er langt billigere at være tidligt ude. Bilen kan altid aflyses igen, hvis man ikke får brug for den alligevel (se betingelser for aflysning uden omkostninger på det givne tilbud).

Aflyser man inden for den i lejekontrakt fastsatte tidsramme (som regel 24 timer, men kan være op til en uge på de ekstremt billige Alicante lejebiler), er der gratis aflysning. Det betaler sig således aldrig at vente til i sidste øjeblik med at booke bil, da sen booking op til højsæson for ferie alt andet lige er langt dyrere.

Se også: Hvad skal man se i Alicante? 

Billigste Alicante Lufthavn billeje
Vil man gerne spare penge, er der masser af billigere muligheder.

Ford Fiesta eller VW Polo er ofte lige så billige at booke, som mindste bil - med mindre man booker i højsæson. Fiesta'en er i nyeste udgave en pænt stor bil med hele 292 liter bagagekapacitet. Polo'en slår den dog med hele 351 liter bagageplads, hvilket er imponerende for så lille en bil.

Det er dog lettere at finde Ford Fiesta eller en spansk-produceret Seat Ibiza, der også har super bagageplads på 355 liter med alle sæder i brug.

Ford Fiesta

Ford Fiesta - billig billeje i Alicante Lufthavn.

Anbefaling til at spare penge: Billigste billeje i Alicante Lufthavn er ofte en Fiat 500 eller eventuelt en Seat Mii eller Toyota Aygo. Den lille Fiat er klart den mest charmerende, men en Seat Mii, Toyota Aygo, Citroen C1, VW Up eller Peugeot 108 er mere praktisk.

Fiat 500 leje

Billigste Alicante billeje - Fiat 500 med fast tag.

Her skal man dog max være 2(3) personer, for bagageplads i en Fiat 500 er så begrænset at man får brug for at lægge bagsædet ned.

Billig lejebil i Alicante lufthavn
Alicante International Airport – ALC i den spanske provins Murcia er tæt på mange af de mest populære ferie-destinationer i Spanien, og lokale biludlejnings-selskaber sørger for billig bil til de mange turister fra Nordeuropa.

Alicante kort

Kort over Alicante-området.

Vælg mellem en meget lang række af billeje-selskaber; herunder Dickmanns Rent A Car Alicante, Drivalia, Flizzr, Record-Go, OK Rent-A-Car, Maggiore, Sol-Mar, Goldcar, Firefly, Centauro Spanien billeje, Europcar, Thrifty, Interrent, Hertz, Avis, Budget, Dollar Rental Cars, Click Rent, Alamo, Victoria Cars og mange flere.

.................................................................................................................................

ADVARSEL sommer-19: Pas på med at booke hos Record Go, der synes at have mange klager og problemer. Redaktionen anbefalede tildligere Record Go billeje i Spanien. Det gør vi ikke længere som følge af at det tyder på at selskabet har voldsomt mange klager - som man kan se på sociale medier og rating sites som eksempelvis Trustpilot. Alle biludlejningsselskaber får løbende en del 'bad press' af utilfredse kunder. Det er der ikke noget mærkeligt i, men vores Spanien billeje Record Go vurdering er at selskabet er ude i et stormvejr af kunder, som mener de bliver snydt med afregning af skader, som kunder ikke er ansvarlige for.

................................................................................................................................. 

Se også vores opdaterede 'bandit-liste' over de værste og mest suspekte billeje-selskaber bygget på klager modtaget over lang tid.

Audi TT

Man kan også leje spændende biler i Alicante Lufthavn - her en Audi TT fra Sixt.

I de senere år er det blevet billigere at leje sportsvogne og spændende biler. En Audi TT kan for eksempel ofte bookes hos Sixt biludlejning Alicante fra under 3000 kroner per uge.

Costa Blanca turistområderne omfatter blandt andet:

 • Benidorm - utorlig populær blandt englændere
 • Alicante by (kaldes som regel Alacant på sspansk)
 • Altea
 • Torrevieja - mange skandinaviske gæster
 • Elche
 • Finestra
 • Benissa
 • Calp
 • El Campello
 • Guardamar del Segura
 • L'Alfas del Pi
 • Xábia
 • Orihuela
 • Pilar de la Horadada
 • Santa Pola
 • Teulada.Moraira
 • Villajoyosa
   

En god 5-dørs lejebil (Ford Fiesta / Opel Corsa eller lign) i Alicante koster normalt i juli måned fra omkring 500 kroner for en uges billeje inklusiv fri kilometer.

Efter en hård periode for den spanske turistindustri med finanskrise og en uventet nedgang i specielt antallet af britiske turister ( og færre udlejningsbiler på mange spanske destinationer) er udviklingen vendt. De sidste år har været gode, og der er for alvor blevet investeret i udvidelse af bilflåden hos mange Alicante biludlejningsselskaber - med meget større priskonkurrence til følge.

De mange gæster fra udlandet har fået priserne til at stige lidt igen, men det er stadig væsentligt billigere at leje bil på Costa Blanca end for år tilbage. Således kan der af og til ses slagtilbud i forsommer-sæsonen maj-juni på ned under 200 kroner for en uges Alicante Lufthavn billeje. Så bliver det ikke billigere.

Normalpris for en Ford Fiesta, Peugeot 208, VW Polo, Seat Ibiza, Opel Corsa eller lignende er dog nærmere 800-1200 kroner i højsæsonen, men markedet er svært at forudsige og mange Spanien biludlejningsselskaber er gået discount-vejen og tilbyder ekstremt lave listepriser - for derefter at indkræve mere eller mindre gennemsigtige gebyrer fra kunderne. Det gælder blandt andet et selskab som Goldcar. Se, hvorfor vi ikke ikke kan anbefale Goldcar, på trods af at selskabet af og til har billigste priser på billeje. 

Se aktuelle priser på billeje Alicante Lufthavn

Lej en billig cabriolet i Spanien
Vil man gerne have frisk luft til håret, er der mulighed for et leje en relativ billig cabriolet i Alicante Lufthavn.

Priserne svinger en del med årstiden, og udvalget af modeller er relativt begrænset. Tidligere var Renault Megane CC, VW Eos, Ford Focus CC normale at finde, men disse bilmodeller sælges ikke længere. Nu hedder de smarte åbne biler / cabriolet-biler som regel Mini Cabriolet, Peugeot 208 CC eller Fiat 500C (sidstnævnte koster af og til ikke engang koster ekstra i forhold til en normal Fiat 500). 

Bemærk at prisen for at leje eksempelvis den lille Peugeot 208 CC eller en Mini Cabriolet i Alicante kan være næsten den samme som at leje de dyrere cabriolet-modeller.

Rent-A-Car Spanien cabriolet

Fiat 500C - frisk luft i charmerende billig lejebil (cabriolet/foldetag) - denne bil er fra Portugal © foto: guide-billig-billeje.dk

Lidt større cabriolet-leje til 4 personer i Spanien kan være VW Beetle, Opel Cascada eller eventuelt Fiat 124 cabriolet/Spider eller Mazda MX-5.

Større biler til leje i Alicante Lufthavn
På trods af stor billeje-konkurrence blandt Alicante udlejningsselskaber som Alamo, Sixt, Record Rent-A-Car, Goldcar, Dickmanns, Drigvalia, Firefly, Record-Go, Sol-Mar m.v. er større mellemklasse-biler som regel ikke prismæssigt attraktive i Alicante lufthavn. En Ford Mondeo / VW Passat udlejningsbil i Alicante koster i sommer-perioden som regel fra 2000 kroner for en uges billeje og ofte endnu mere.

En bedre deal er ofte en pæn stor Ford Focus stationcar eller Fiat Tipo stationcar. 

Der ses slagtilbud fra selskaber som Thrifty, som ofte har MPV biler med 5+2 sæder - dvs. typisk en VW Touran eller lignende fra under 2100 kroner for en uge. Det er super-billig billeje (set midt i juni til leje i juli).

VW Touran

VW Touran er den perfekte 5+2 (op til 7 personer) lejebil - men har man bagage og 7 personer, skal man op i en VW Sharan.

Som sædvanlig er det billigst at booke lejebil i Spanien så tidligt, som muligt. Venter man med at bestille udlejningsbil indtil lige før sommerferien, er prisen på billeje i Alicante ofte højere. I nogen tilfælde kan billigste (ikke udsolgte) bil i ferietiden desuden være en relativ stor bil, hvilket yderligere fordyrer lejen. Det er derfor; specielt ved leje af 6,7,8 eller 9-personers biler meget vigtigt at være tidligt ude og bestille sin udlejningsbil i Alicante eller andre populære spanske feriesteder inden ferie-sæsonen går igang.

Anbefaling af billeje i Alicante lufthavn
Lej en billig Ford Fiesta / Seat Ibiza / VW Polo i Alicante. Diesel-biler er på retur, men findes dog stadig i de større bilklasse.

Alle minibusser er fortsat diesel. En diesel-udlejningsbil var førhen bedre, hvis man skulle på tur ind i den indre bjergrige del af Spanien. I de senere år er benzin-bilmodeller blevet langt mere populære med markant mindre forbrug fra små, stærke og særdeles benzinøkonomiske motorer. Ford Fiesta og VW Polo er begge gode biler med state-of-the-art 3-cylindrede turbo-benzinmotorer.

Skal der være fest, så lej en cabriolet til de lune sommeraftener i Spanien langs kysten. Er man kun to personer på ferie i Spanien eller forældre med et mindre barn eller to, kan man opleve Spaniens veje på en ganske anderledes måde ved at leje en åben bil - gerne en Fiat 500C med elektrisk tøjtag, som er lidt af et kup til prisen.

Og husk altid at checke priser før booking. Der skrues mere og oftere på priserne fra udbydernes side.

VW Polo

Den nye Polo er produceret i Spanien.

VW Polo altid et godt valg - vær opmærksom på at selskaberne har lov at stille med en tilsvarende bilmodel; med mindre der specifik i tilbud er angivet 'garanteret bilmodel'.

Vær opmærksom på lejebetingelserne ved billeje i Spanien
Hos en række udlejningsselskaber i Spanien er det mere reglen end undtagelsen, at man lejer bil med fuld tank og afleverer med tom tank. Derfor skal man betale for én hel tankfuld benzin direkte til udlejningsselskabet i stedet for selv at fylde tanken op inden aflevering.

Nyeste variant af benzin/brændstof gebyr-cirkus'et ved biludljening i specielt Spabnien og Italien er at der opkræves et gebyr for benzin-service uanset hvilken form for ordning kunden vælger. Det er dog (endnu) ikke alle Spanien billeje-selskaber, som er hoppet på denne vogn, som føres an af billig-selskaber som Goldcar. Læs derfor lejebetingelser inden booking, og find den bedste og billigste deal på den samlede pris.

Læs også artiklen: Biludlejning i Spanien - forsikringsbetingelser ved billeje

Fly fra Danmark til Alicante - SAS-Norwegian-Ryanair
Alicante er velforsynet med direkte flyruter fra Københavns Lufthavn.

Når man lander med SAS, Ryanair eller Norwegian fra København i Alicante Lufthavn, er billeje selskaberne noget af det første man støder på i ankomsthallen. Lavprisoperatøren Ryanair flyver direkte fra København til Alicante. Ryanair har igen åbnet sommerrute fra Billund og flyver ligeledes hele året fra Hamburg Lufthavn.

Norwegian har direkte flyforbindelse fra Billund Lufthavn til Costa Blanca lufthavnen i Alicante. For Billund-rutens vedkommende er der dog tale om en sommerrute, hvorimod Norwegian flyver København-Alicante hele året. Jyder og fynboer kan benytte Hamburg Lufthavn, hvorfra Norwegian ligeledes har helårsrute. Desuden har SAS åbnet sommerrute fra Københavns Lufthavn i Kastrup til Alicante.

Der er således stor konkurrence på fly til Costa Blanca regionen i Spanien (Alicante Lufthavn). Billigste flybillet kan af og til bookes fra kun omkring 400 kroner (enkeltbillet fra København til Alicante) og ikke sjældent er er Ryanair eller Norwegian billigst. SAS er dog også kommet godt med og kan af og til matche lavprisselskaberne prismæssigt. 

Se også: Spaniens Turistbureau.

Relateret artikel:
Guide til Costa Blanca kysten og Torrevieja


Billeje Alicante Lufthavn - tips om billig biludlejning på Costa Blanca
Artikel: Billeje Alicante Lufthavn - tips om billig biludlejning på Costa Blanca

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar