Hvad skal man se i Thailand? - anbefalinger af seværdigheder

Thailand har været en populær feriedestination for danskere i mange år. Mulighederne i Thailand er mange: Er du til storby, kulturelle oplevelser, naturoplevelser eller ren afslapning på en hvid sandstrand - ja, du finder det hele i Thailand!

BEMÆRK: Rygeforbud på Thailand strande skal tages alvorligt.

Populære ferieområder i Thailand

Bangkok
Metropolen Bangkok kan ved første indtryk virke både kaotisk, uoverskuelig, larmende og beskidt - men lidt efter lidt også meget betagende, spændende, smuk og speciel på en positiv måde.

Med et indbyggertal på over 11 mill. er Bangkok langt den største by i Thailand, og bidrager med ikke mindre end godt 40% af Thailands samlede bruttonationalprodukt.

Bangkok billede

Byen er således det store økonomiske centrum i Thailand og er vokset med høj fart siden 1950’erne. Hovedstaden er en vild blanding af gamle flotte templer, buddhistiske munke, tæt trafik, dufte fra utallige gadekøkkener, turister, neonlys og moderne skyskrabere.

De fleste rejsende til Thailand lander i Bangkoks største lufthavn Suvarnabhumi (BKK), som ligger ca. 30 km øst for Bangkoks centrum. Alle udenrigsfly benytter Suvarnabhumi – kun med undtagelse af thailandske lavprisselskaber som Nok Air og Air Asia. De benytter den mindre lufthavn Don Mueang, som ligger ca. 25 km nord for det centrale Bangkok. Der afgår indenrigsfly fra begge lufthavne.

Hvad skal man se i Bangkok? / sightseeing Bangkok

Grand Palace og Wat Phra Kaew
Det sted der trækker flest turister i Bangkok er det gamle og storslående paladsområde Grand Palace. Det store paladsområde i centrum af Bangkok blev opført umiddelbart efter Bangkoks grundlæggelse i 1782 og er thaiernes helligste sted. I mange år boede kongen her med sin familie, tjenestefolk og vagter omgivet af prangende bygninger, tempelspir og flotte statuer. I 1946 flyttede kongen mod nord og kongefamilien holder i dag til i Dusit-kvarteret.

Grand Palace Bangkok

På indersiden af tempelmurene findes de smukkeste vægmalerier i Thailand, her er gravmonumenter og imponerende tronsale for Thailands konger. Grand Palace bliver stadig brugt til specielle ceremonier og i forbindelse med statsbesøg.

Wat Phra Kaew templet, som også ligger på Grand Palace området, er den mest betydningsfulde helligdom i Thailand. Det flotte tempel er hjemsted for Smaragd-buddhaen, som nærmest dyrkes som en afgud. Gennem tiderne har den ca. 75 cm høje buddha-figur således været baggrund for flere krige og plyndringsrov mellem Thai’er, Khmer’er og Burmesere.

Wat Phra Kaew Tempel

Wat Pho / Den Liggende Buddhas Tempel
Wat Pho er det ældste og største tempel i Bangkok. I Wat Pho templet findes over tusinde Buddha statuer og det er i dette tempel du finder den kollosale liggende buddha - 46 m lang og 15 m høj, og som er belagt med 24 karat bladguld. I rummet, hvor den kæmpe Buddha ligger, er der langs væggene 108 bronze skåle, hvori der smides mønter for at bringe held og lykke samt for at yde økonomisk støtte til munkene, som bor i templet.

Den liggende Buddhas Tempel

Wat Arun / Daggryets Tempel
Wat Arun templet er ligeledes et af Thailands vigtigste religiøse steder. Templet er overvældende med sin imponerende arkitektur herunder 79 m høje pagode og sine mure i gips beklædt med farverige figurer udført i kinesisk porcelæn. Templets kælenavn Daggryets Tempel skyldes dens flotte udstråling og spejling i Chao Phraya floden - specielt ved daggry.

Wat Arun Tempel Bangkok

Chinatown
Som i mange andre storbyer findes der også en Chinatown i Bangkok. Området er et af Bangkoks ældste kvarterer og er en sammenblanding af bazarer, gade-køkkener, beboelsesbygninger, smykkebutikker osv. Chinatown er en nydelse/udfordring for alle sanser og hovedstrøget Yaowarat Road bliver sidst på eftermiddagen og om aftenen omvandlet til et kæmpe orgie af madboder, hvor du kan finde alle slags kinesiske specialiteter så som hajfinner, dim sum (små mere eller mindre eksotiske retter), fugleredesuppe osv. osv.

Chinatown Bangkok

Jim Thompsons House
Jim Thompson var en amerikansk forretningsmand, som fra sidst i 1940’erne var meget succesfuld med sin virksomhed Thai Silk Company Limited. Hans kælenavn blev Thailands silkekonge, og udover silke var Jim Thompsons store interesse antikviteter og arkitektur. Sidst i 1950’erne begyndte han at opbygge et nyt hjem i Bangkok, som senere skulle blive et flot museum over Thailandsk arkitektur, antikviteter og silke. Jim Thompson House er et stille åndehul når du har brug for en pause fra det til tider hektiske Bangkok.

Jim Thompson House Thailand

Sejlads på Chao Phraya floden og kanalrundfart
Østens Venedig er Bangkok ofte blevet benævnt pga. dens mange kanaler (eller Khlong, som de kaldes på Thai). Floden Chao Phraya skærer sig tværs ned gennem byen og er hovedåre for de mange kanaler. Sejlads på både Chao Phraya og på Bangkoks kanaler er en god måde at opleve den fotogene og levende storby. Du vil opleve både templer, flydende markeder og kanalsamfund, hvor kanalerne er lokalbeboernes foretrukne form for transport.

Chao Phraya River

Phuket
Phuket er Thailands største ø og har i mange år været den mest populære rejse destination for danskere på ferie i Thailand. På og omkring øen findes massevis af tilbud for både afslapning, sjov samt spændende kulturelle- og natur-oplevelser.

Sydthailands Perle benævnes Phuket ofte, og har du oplevet de flotte strande, imponerende klipper og dramatiske natur både over og under vandet er du ikke forundret over at mange turister vender tilbage til Phuket igen og igen.

Phuket

Hvad skal man se på Phuket? / sightseeing Phuket

Strandene på Phuket
For mange turister er Phuket først og fremmest dens mange flotte strande. De bedste strande findes på vestkysten af øen og du vil kunne finde både tætpakkede strande med livligt strandliv inkl. vandscootere, paragliding, strandsælgere mv., men også mere afsides strande uden ”forplejning” og som nås nemmest med eget køretøj.

Phuket strande billeder

Mere udførlig info om strandene på Phuket.

Old Phuket Town
Hovedbyen på Phuket hedder Phuket Town og blev i starten af 1900-tallet grundlagt med havnen som generator for handel og aktivitet. Der bor nu ca. 64.000 indbyggere i byen og for lokalbeboerne er byen den den primære handelsby på Phuket.

Især den gamle bydel Old Phuket Town er et besøg værd. Her finder du smalle gader med hyggelige gamle forretninger og restauranter. Hjertet i Old Phuket Town er Thaland Road og her samt i de nærliggende mindre gader findes stadig gamle familie-ejede ”shophouses”, hvor selve butikken er i den ene ende af huset ud mod gaden og familien bor inde bagved. Det er her det oprindelige Phuket miljø findes og et besøg her er en stor kontrast fra turistområderne med de store resorts på syd-vestkysten af Phuket.

Old Town Phuket

Udsigtssteder på Phuket
Mange steder på Phuket er der mulighed for at nyde en spektakulær udsigt! Nogle af de flotteste udsigter:

 • Big Buddha - 45m høj hvid marmor statue, som er bygget på toppen af en bakke i det sydlige Phuket – med flot udsigt.
 • Windmill Viewpoint; Ya Nui Beach – Udsigtspunkt ved en stor hvid vindmølle.
 • Promthep Cape Viewpoint – Det sydliste punkt på Phuket - populært sted at se en flot solnedgang.
 • Karon Beach Viewpoint – Flot udsigt til hele tre bugter på vestkysten af Phuket.
 • Khao Rang Hill Phuket – Udsigt over Phuket Town samt den sydlige del af Phuket.
 • Panwa Viewpoint – Et af de højeste steder på Phuket med flot 360 gr. udsigt.
 • Radar Hill Viewpoint – Ikke det mest kendte udsigtspunkt for turister og kan være lidt svær at finde – men helt sikkert besværet værd pga. den flotte udsigt.

Khao Phra Thaew National Park
For mange år siden var størstedelen af Phuket dækket af tropisk regnskov. Det er stadig en del regnskov tilbage, og det bedste sted at opleve junglen er i Khao Phra Thaew National Park.

I Khao Phra Thaew National Park finder du flot natur med vandfald samt sjældne blomster, træer og planter. Du kan være heldig at se både eksotiste firben, sommerfugle, frøer, slanger mv.

I Khao Phra Thaew National Park findes også Phuket Gibbon Rehabilitation Project, som er et rehabiliteringscenter for gibbonaber. Her forsøger man at få aberne rehabiliteret efter de er blevet udnyttet på ex. natklubber som blikfang mv.

Det er muligt at komme på en vandretur i regnskoven med lokal guide, hvor man bla. kommer forbi de etablerede fodringssteder i Pkao Phra Thaew for de rehabiliterede gibbonaber, som er vendt tilbage til deres rette element.

Khao Phra Thaew National Park Phuket

Wat Chalong
Det største og mest besøgte buddhistiske tempel på Phuket er Wat Chalong. Templet er bygget i tre etager og det er muligt at gå op af trapperne til øverste platform og få flot udsigt udover det imponerende tempelområde.

Wat Chalong Tempel Phuket

Mange lokale Thai’er kommer her for at bede samt vise deres respekt overfor munkene som grundlagde templet.

Phang Nga Bay og James Bond Island
Phang Nga bugten er et af de mest populære udflugtsmål når turen går til Phuket. Phang Nga bugten er en maritim national park og består af mange kalkstens-øer og klipper, som flere steder på imponerende vis rejser sig lodret op af vandet.

Det mest kendte sted i Phang Nga Bay er Koh Ping Gan – bedre kendt som James Bond Island. Stedet blev verdensberømt da det i 1974 var lokation for en berømt scene fra James Bond filmen Manden Med Den Gyldne Pistol.

Thailand James Bond - Manden med den gyldne pistol

Adskillige selskaber på Phuket arrangerer ture til Phang Nga Bay. Der er muligheder for ture med sejlbåde, long tail både, motorbåde og ikke mindst arrangerede kano eller kayak ture, hvor man på egen hånd – under ledsagelse af en guide – kan udforske de imponerende klippe- og ø-formationer. Der er oftest tale om heldagsture fra Phuket, hvor mad og drikke er inkluderet.

Khao Sok National Park
En anden meget populær udflugt fra Phuket er til Khao Sok National Park – en imponerende flot regnskov som dækker over et stor areal, og som ligger ca. 170 km nord for Phuket. Khao Sok er en af verdens ældste regnskove og ofte nævnt som Thailands frodigste jungle med et meget rigt dyreliv. På en god dag kan du både støde på vilde elefanter, bjørne, vildsvin, forskellige abearter og måske endda tigre.

Det er ligeledes i Khao Sok National Park, at du finder verdens største blomst – Rafflesia / vild lotus – som kan blive 1 m i diameter og veje op til 10 kg.

Thailand Verdens Største Blomst Billede

Mange besøgende i Khao Sok benytter muligheden for at overnatte i junglen. Der findes både flydende hytter, pælehuse, bungalows og endda hytter oppe i træerne, hvor man kan slappe af og sove om natten.

Chiang Mai
Chiang Mai ligger i Nordthailand ca. 700 km. nord for Bangkok og er Thailands 2. største by med godt 200.000 indbyggere. Byen ligger i den bjergrige provins, som ligeledes bærer navnet Chiang Mai. Nordthailand bliver ofte benævnt Lanna, som betyder ”En million rismarkers land”, og Lanna var navnet på det selvstændige kongedømme, som regerede her indtil slutningen af 1800-tallet.

Chiang Mai er de senere år blevet et meget eftertragtet område at besøge ikke mindst pga. dens kulturelle betydning for Nordthailand samt den smukke natur. Chiang Mai by blev opført i år 1296 af Kong Mengrai og har været hovedby for flere kongedømmer og flere selvstyrende administrationer indtil regionen først i 1938 blev slået sammen med den thailandske stat.

Chiang Mai

Naturmæssigt er provinsen enestående med de mange bjerge, søer og floder – og samtidig er du kun ca. 300 km fra Den Gyldne Trekant – som grænseregionen kaldes – hvor Thailand, Laos og Myanmar (Burma) grænser op mod hinanden.

Hvad skal man se i Chiang Mai / sightseeing Chiang Mai

Wat Phra That Doi Suthep
Et af de mest kendte images fra byen Chiang Mai er templet Wat Phra That på toppen af bjerget Doi Suthep. Når du er ved templet befinder du dig næsten 1.100 m over havniveau, og der er en flot udsigt udover byen og dens omgivelser

Templet blev bygget i 1383 og anses af mange som den mest betydningsfulde helligdom i Nordthailand. Tempel området er dekoreret med bla. flotte udgaver af Buddha, meget detaljerede drage-statuer og elefant-udskæringer.

En gammel legende om Wat Phra That Doi Suthep fortæller at Kong Kuena, som herskede i Chiang Mai 1367-88, fik overdraget et skulderknogle levn fra Buddha via munken Sumana. Knoglen havde magiske kræfter og replikerede sig selv og kongen ønskede at bygge et tempel for den originale knogle. For at finde et passende sted blev knogle-levnet bundet fast på en hvid elefant som efter lang færd i junglen til sidst klatrede op på toppen af Doi Suthep og faldt død om. Dermed var stedet for det kommende tempel fundet. Et monument af den hvide elefant findes naturligvis også på tempelområdet.

Det er muligt at køre/blive kørt næsten hele vejen op til toppen af bjerget, men mange vælger at gå de ca. 300 trin op til bjergtoppen. Er du frisk kan du også vælge at vandre hele vejen op af bjerget – en ca. 5 km lang rute kaldet Pilgrims Trail, idet mange munke gennem tiderne har benyttet denne sti.

Wat Phra Singh
Det største tempel i Chiang Mai by hedder Wat Prasingh og ligger midt i den gamle bydel for enden af Rachadamnoen Road. Wat Prasingh er bygget tilbage i 1345 og er et fint eksempel på den klassiske Lanna byggestil.

Wat Phra Singh Tempel

Doi Inthanon
Det højeste bjerg i Thailand hedder Doi Inthanon – ligger 2.565 m over havets overflade – og befinder sig i Doi Inthanon National Park. – ca. 65 km sydvest for Chiang Mai by.

Denne imponerende national park dækker et område på ca. 482 kv.km. og udover flere grønklædte tinder, flotte vandfald og over 400 slags fugle bor her også et stort antal bjergfolk i små landsbyhuse som oftest er tætnet med bambus.

Doi Inthanon bjerg

Der er mange vandreture at vælge imellem i Doi Inthanon National Park og ligeledes er det muligt at køre hele vejen til toppen af Doi Inthanon bjerget. Ca. 47 km lang er bjergvejen og i løbet af den flotte tur passerer du bla. storslående dale og rismarker dyrket på terrasser/platouer på bjerget. En del besøgende bruger et par dage i parken og der er flere overnatningsmuligheder omkring Doi Inthanon National Park.

Chiang Mai Sunday Market eller Chiang Mai Sunday Walking Street
I Chiang Mai findes ikke en decideret gågade, men hver søndag eftermiddag bliver de to større gader i den gamle bydel af Chiang Mai - Ratchadamnoen og Pra Singh - samt adskillelige mindre sidegader omdannet til en stor bazar og lukket for kørende trafik. Fra sidst på eftermiddagen og frem til sent om aftenen kan du finde alt lige fra lokalt-lavet håndværk, kunst, tøj, kinesisk importeret tingeltangel og billige kopivarer til ikke mindst mad- og drikke-boder samt gade-køkkener med masser af spændende specialiteter fra Nordthailand.

Chiang Mai Sunday Market

Chiang Mai Gate Market
Ved Chiang Mai Gate er der hver morgen og hver aften opstillet boder med street food – både råvarer samt deciderede gade-køkkener.

Chiang Mai har længe inden der begyndte at strømme turister til området fungeret som Nordthailands handelscentrum, hvilket ikke mindst de mange markeder i byen stadig afspejler.

Maesa Elephant Camp
Ca. 1 times kørsel nord for Chiang Mai ligger Maesa Elephant Camp. Denne elefant-lejr blev grundlagt i 1976 og er en blanding af elefant-show, trænings-skole og reproduktionsprogram.

Så udover at se elefanter udfolde sig som maler-artister, musikere mv. kan du i Maesa Elephant Camp se hvorledes elefanterne bor, bader og træner. Ligeledes er det muligt at få et interessant indblik i de forskellige health care projekter som parken deltager i både internt i Thailand samt internationalt.

Besøg et stammefolk
Det største stammefolk i Nordthailand er Karen-stammen, som oprindeligt stammer fra Burma (som nabolandet Myanmar tidligere hed). Ca. en kvart million mennesker består stammen af og de bor primært nord for Chiang Mai på både sletter og i bjergene.

Det er muligt at besøge en stammelandsby både på en-dagsture eller som decideret homestay, hvor man bor og overnatter ved en stammefamilie.

Mange turister finder det interessant at besøge en Kayan Lahwi stamme - også populært kaldet Long Neck Tribe – pga. stammens tradition for at kvinderne bærer messing halsringe, som får deres hals til at virke længere.

Den Gyldne Trekant
I det aller nordligste af Thailand ligger området kaldet Den Gyldne Trekant. Dette er området hvor Thailand, Myanmar (Burma) og Laos mødes ved Mekong floden, og dækker over et større område også i Myanmar og Laos. Hovedbyen i dette område er Chiang Rai hvor du bla. kan opleve det imponerende Hvide Tempel lidt syd for byen.

Den Gyldne Trekant Thailand

Navnet Den Gyldne Trekant er pga. den store økonomiske rolle som produktionen af opium har spillet i årtier i dette område. Den thailandske konge har forsøgt at få bjergstammerne til at omlægge dyrkningen af valmuer til grønsager og ris og det siges at dyrkningen af valmuer nu er væsentligt minimeret i Thailand. Især i Myanmar er der stadig en stor dyrkning af valmuer, som primært bruges til fremstillingen af heroin og i mindre grad til morfin.

I det lille opiumsmuseum i byen Sob Ruak kan du lære mere om valmueproduktion samt få fortællinger fra dengang de lyssky forretningsmænd som gangstere og narkobaroner styrede området.

Fra Chiang Mai by er der ca. 200 km og da noget af vejen er bjergkørsel skal man regne med en tur på ca. 3 timers.

Koh Samui, Koh Phi Phi og Koh Chang

Koh Samui er Thailands 3. største ø og var op gennem 80’erne og 90’erne et meget populært rejsemål blandt især backpackere. Koh Samui blev kendt som et hippie-paradis, hvor der var fokus på afslapning i hængekøjer med udsigt til de flotte strande og masser af kokospalmer.

Kokosnødder var hovederhvervet på Koh Samui før turismen for alvor fik fat i øen og den dag i dag er kokosnødproduktionen stadig en vigtig indtægtskilde for øen.

Koh Samui billede

Primært de imponerende strande, gode snorkel- og dykkermuligheder, jungle og vandfald er hvad der har gjort Koh Samui meget populær. Der er stadig mulighed for at bo i primitive hytter, som backpackerne gjorde år tilbage og ligeledes kan du finde hoteller og resorts i mange prisklasser. Høje og grimme hoteller dominerer ikke Koh Samui idet der på øen er forbud mod at bygge højere end palmerne.

Koh Phi Phi er en mindre øgruppe mellem Phuket og Krabi med nogle af de flotteste kridhvide sandstrande man kan forestille sig. Den lille øgruppe blev verdensberømt da den fantastiske Maya strand på Phi Phi Leh blev brugt som kulisse i filmen The Beach med Leonardo Di Caprio.

Kun øen Phi Phi Don er beboet og udstyret med masser af overnatningsmuligheder, men det er muligt at arrange en primitiv overnatning på Phi Phi Leh, så man kan opleve dette naturmæssige vidunder uden et væld af en-dagsturister, som primært dominerer Phi Phi Leh mellem klokken 11 og 15.

Koh Phi Phi ø-gruppe Thailand

Phi Phi Don blev meget hårdt ramt af den voldsomme tsunami i 2004, men genopbygningen er sket hurtigt, og der findes talrige overnatningsmuligheder – lige fra bambushytter til de mest luxuriøse hoteller.

Koh Chang – som oversat hedder Elefantøen – er Thailands 2. største ø og ikke nær så stor en turistmagnet som Phuket og Koh Samui. Ca. 75 % af øen er dækket af fredet regnskov og det er primært på vest- og sydkysten af øen overnatningsmulighederne findes. Lige som på Koh Samui er der på Koh Chang forbud mod at bygge højere end trætoppene.

Også Koh Chang lokker med imponerende strande og fantastiske snorkel- og dykkermuligheder. Derudover er det nemmere her at finde rolige områder end på Phuket og Koh Samui samtidig med du kan tage på ture i regnskoven eller evt. besøge nærliggende øer som Koh Mak eller Koh Kut.

Koh Chang - Elefantøen

Vejret i Thailand
Thailand har tropisk klima, som er den varmeste klimatype på jorden – den årlige gennemsnitstemperatur ligger på næsten 30 gr.

Luftfugtigheden kan være høj – især i den nordlige del – ex. Chiang Mai, hvor du kan opleve en luftfugtighed på op mod 85% i regntidssæsonen – juni-september. I den sydlige del af Thailand er luftfugtigheden noget mindre, men stadig med et relativt højere niveau i regn-perioden.

Hvordan er vejret på Phuket og Koh Samui
I den sydlige og sydøstlige del af Thailand – ex. på Phuket, Koh Samui, Koh Phi Phi og Koh Chang – er der tropisk monsum-klima, hvilket groft sagt betyder at året kan deles ind i to årstider – regntid og ikke regntid.

Normalt strækker regntiden sig fra maj til oktober, men regntid betyder dog oftest ikke heldagsregn. Nogle gange falder regnen fortrinsvis om natten og man kan ligeledes opleve kraftige byger som måske varer mellem 5 og 40 minutter i dagtimerne, hvorefter solen kommer frem igen for fuld styrke.

Se: Klimagraf per måned for Phuket.

Se: Oversigt over temperaturer og regnvejrsdage per måned på Koh Samui.

Der er stor forskel på regnmængden om du befinder dig på Phuket eller ex. Koh Samui, som ligger tæt på fastlandet i den sydvestlige del af Thailandbugten. På Koh Samui er der læ for monsunvinde og en gennemsnitlig nedbørsmængde i juli på 116 mm, mens den i Phuket ligger på 258 mm.

Hvordan er vejret i Bangkok og Chiang Mai
I den central og nordlige del af Thailand – eksempelvis Bangkok og Chiang Mai – er der tropisk savanne-klima. Her taler man generelt om tre årstider: Oktober til februar – varmt og tørt, marts til maj – varmere og højere luftfugtighed, juni til september – regntid.

Som nævnt er luftfugtigheden en del højere i den nordlige del af Thailand – specielt i regntidsperioden.

En luftfugtighed på 80% i kombination med en varmetemp. på 30 gr. vil føles som en varme på ca. 40 gr.

Se: Klimagraf per måned for Bangkok.

Se: Klimagraf per måned for Chiang Mai.

Billig billeje i Thailand
De senere år har flere og flere rejsende til Thailand ønsket at opleve landet på egen hånd i stedet for at benytte sig af planlagte guidede ture via danske eller udenlandske rejseselskaber. Det er nemt at booke fly fra Danmark, reservere overnatning og leje bil i Thailand via internettet. Gevinsten er uforglemmelige oplevelser på egen hånd, hvor du oftest oplever områder og får oplevelser i Thailand, som man ikke oplever på samme måde på de arrangerede ture.

Opholder du dig i Bangkok, er det mindre oplagt at leje bil – ikke mindst pga. den massive trafik i storbyen, men såsnart turen går udenfor Bangkok er billeje et oplagt valg. Billeje i Thailand giver dig frihed til at udforske den flotte natur og besøge kulturelle steder og befolkninger i dit eget tempo. Samtidig giver det mulighed for at besøge en afsides strand, tage til seværdigheder udenfor ”myldretiden” eller blot tage på siteseeing på egen hånd.

Leje bil i Thailand
Både de store internationalt kendte biludlejningsfirmaer (Hertz, Avis, Budget mv.) samt lokale biludlejningsfirmaer som THAI Rent A Car og BIZCAR Rental udlejer biler i de større lufthavne og byer i Thailand.

Priserne er lave set med danske øjne. Eksempelvis en 14-dages billeje i Chiang Mai lufthavn i januar af en mellemstørrelse bil – Toyota Altis (Corolla) – kan findes til kr. 130 per. dag inkl. nødvendig forsikring, fri km. samt gratis afbestilling. Booking foretaget 6 uger i forvejen.

Sammenlign billeje priser i Thailand

Vær opmærksom på at det er påkrævet at have et internationalt kørekort som gælder i min. 6 måneder i forbindelse med leje af bil i Thailand. Det internationale kørekort kan du få ved Borgerservice i kommunen du bor - det gælder for 1 år ad gangen og koster 25 kr. (2016 priser).

Er det sikkert at køre bil i Thailand
I Thailand køres der i venstre side af vejen - så førersædet i bilen er i højre side. Det kræver lidt tilvænding lige i starten, såfremt du ikke har prøvet at køre i ”den forkerte side” før. Især i rundkørsler skal du være ekstra opmærksom og i lyskryds hvor du skal svinge til højre. De fleste som er vant til at køre bil vænner sig hurtigt til venstre-kørsel og til at sidde i højre side af bilen. Det kan dog anbefales at leje en bil i Thailand med automatgear, så du ikke behøver vænne dig til at skifte gear med venstre hånd.

Trafiksikkerheden i Thailand er ikke den bedste i verden. Du vil hurtigt opdage at der sagtens kan sidde en hel familie på en lille scooter – oven i købet uden hjelm eller anden form for beskyttelse. Det er også lovligt at sidde på pick-ups og åbne lad på lastbiler uden fastspænding, hvilket fører til en del årlige dødsfald når uheldet er ude.

Det anbefales fortrinsvis at køre i dagtimerne - det er både nemmere at orientere sig og nogle Thai’er er ikke altid opmærksom på at skifte pærer i lygterne... Desuden sker det også at uansvarlige udlændinge – især ud på de sene timer - tager bilen retur fra restauranten eller baren selvom de har alkohol i blodet. Så for at være på den sikre side er det bedst at køre bil i Thailand mens det er lyst.

Danske rejseselskaber med Thailand rejser
Der er mange danske rejseselskaber, som tilbyder ture til Thailand og der er utallige muligheder for at strikke rejserne sammen. Det er således muligt at forme turen til Thailand efter dine individuelle behov og ønsker ligesom de fleste rejseselskaber kan være behjælpelige med at arrangere diverse udflugter med lokale guides.

F.eks. satser det relativt nye danske rejseselskab Beach Tours på billige rejser til Thailand.

Nedenstående er et udpluk af danske rejseselskaber med Thailand på programmet:

 • Tui (Star Tour)
 • Spies
 • Apollo Rejser
 • Beach Tours
 • Profil-rejser
 • Bravo Tours
 • Nyhavn Rejser
 • Jysk Rejsebureau
 • C&C Travel

Hvad skal man se i Thailand? - anbefalinger af seværdigheder
Artikel: Hvad skal man se i Thailand? - anbefalinger af seværdigheder

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar