Tenerife vejret - oplev "forårsøen" blandt de Kanariske Øer

Den spanske ferieø Tenerife er sammen med Gran Canaria blandt de mest populære vinterferie-destinationer for danskere på solferie i januar, februar og marts.

Se aktuelle billeje-tilbud i Tenerife Lufthavn Syd

Solskinsøen tilhører Spanien og udgør sammen med 6 andre øer den samlede øgruppe De Kanariske Øer - også kaldes Kanarieøerne efter det engelske udtryk The Canaries.

Hvert år besøger henimod 5 millioner turister øen, og den er dermed én af de vigtigste for turismen i Spanien.

Masser af oplevelser venter på den populære Kanarieø.

Den spanske ferieø er kendt som ‘forårs-øen’ eller på spansk isla de la Eterna Primavera, da vinter-temperaturerne er som forår i Europa. Om vinteren svinger den typiske Tenerife temperatur mellem 18 og 24 °C midt på dagen. Om sommeren er der gerne mellem 24 og 26 °C.

Se mere om byen Los Gigantes på vestkysten.

De høje varmegrader betyder imidlertid ikke at klimaet er det samme på hele øen.

Den nordlige del er langt mere frodig og grøn, og den sydlige del af øen er langt mere tør og gold. Faktisk fordeles regn med 73% til den nordlige del og kun 27% til den sydlige del.

Når man taler om Tenerife-vejret, er det derfor bedst at dele øen op i to dele.

VW Polo leje bil

Billeje på Tenerife - her den nye VW Polo.

Sydlige del - the southern coast

Sommer-vejret Tenerife (sydlig del)

Kanarieøerne ligger på samme breddegrad som Sahara - og vind fra ørkenen er en vigtig faktor, der især påvirker den sydlige del.

Sommer varer fra juni til september på den sydlige del. Temperaturen topper i august og september med op til 27 grader. Juni-juli måneder har som regel kun op til 24 grader. Der er godt med vind omkring den sydlige del, så selv med varmt klima bliver det aldrig ubehageligt hedt.

Nattemperatur er dejlig sval med temperaturer omkring eller lidt under 20 grader. Denne kombination af dag- og nattemperaturer på Tenerife (sydlig del) tiltrækker især gæster fra Nordeuropa, mens sydeuropæere generelt synes det er lidt småkoldt om natten for en ferie-destination.

Vand-temperatur ligger på 20-23 grader om sommeren. Solskinstimer er der masser af med 8-10 hele sommeren, hvor det i øvrigt meget sjældent regner overhovedet.

Nogen gange rammes øen af Sirocco-vinden fra Afrika, som kan skubbe sommer-temperatur på Tenerife (sydlig del) helt op midt i 30’erne i korte perioder.

Sommer og vinter er højsæsoner på øens sydlige del.

Efterårsvejret Tenerife (sydlig del)

Denne årstid begynder i oktober og varer til og med november. Efteråret er varmt med 24-26 grader, men der falder trods alt lidt regn og antallet af solskinstimer falder fra sommerens høje niveau til ‘kun’ 6-7 timer - som en god dansk sommer.

Regnbygerne varer dog ikke længe, og man kan sagtens opholde sig udendørs. Fordelen ved efterårsferie på Tenerife er at der er langt færre turister end sommer og vinter.

En varm Tenerife vinter

Vinter varer som i Danmark fra december til februar. Regnmængden øges ved vintertide, men temperaturen forbliver høj med 20-25 grader midt på dagen. Selv i januar måned kan der forventes omkring 21 graders varme. Nattemperaturerne er mærkbart lavere; ned til omkring 14 grader, men stadig meget varmt efter nordeuropæiske forhold.

Vinterens antal solskinstimer på Tenerife falder til omkring 6 i gennemsnit. Selv om det er lidt koldere og lidt mere vådt, er vinter højsæson for især turister fra Skandinavien. Vandet er stadig så varmt at man (som nordbo) sagtens kan svømme i det.

Anbefaling: De bedste strande på Tenerife.

Tenerife-vejret - forår (sydlig del)

Forårs-øen kan faktisk virke lidt kold om foråret. Fra marts til maj er der få regndage og temperaturen stiger til omkring 22 grader. På nogen dage blæser der imidlertid en kold vind, som af og til kan få temperature til at falde til 17-19 grader - og blæst føles generelt koldt, så man skal medbringe lidt varmere tøj ved rejser til Tenerife i foråret. Nat-temperatur stiger til gengæld til omkring 16 grader.

Se klima- og temperature-tabel for Tenerife herunder. ‘Days’ indikerer antal regnvejrsdage og ‘mm’ hvor mange millimeter regn, der forventes i en måned. Bemærk at tabellerne er for den sydlige del af øen, da langt de fleste turister ferierer på den sydlige del.

 

 

JAN

FEB

MAR

APR

MAY

JUN

JUL

AUG

SEP

OCT

NOV

DEC

mm

43

42

38

19

8

4

2

3

9

26

47

52

Dage

5

5

4

3

2

1

1

1

1

4

5

6

 

 

 

JAN

FEB

MAR

APR

MAY

JUN

JUL

AUG

SEP

OCT

NOV

DEC

Høj
°C

20

20

21

22

23

25

27

28

27

25

23

21

Høj
°F

67

68

70

71

73

77

81

82

81

77

73

70

Lav
°C

14

14

14

15

16

18

19

20

20

19

17

15

Lav
°F

57

56

57

58

61

64

66

68

68

64

63

59


Nordlige del - the north coast
Da den sydlige del i højere grad er under indflydelse fra Sahara ørkenen, er vejret på den nordlige del af Tenerife anderledes. Hertil kommer at naturen er langt grønnere og langt mere frodig. Samtidig er det meste af den nordlige del af øen langt mindre turistet.

Hikers og golfspillere har dog fundet ud af at den nordlige del af øen har meget at byde på; specielt hvis man ikke tager lidt regn og lidt mere vind så nøje.

Sommer på den nordlige del

I sommer-perioden er der ikke den store forskel mellem nord og syd. Den nordlige del af Tenerife er et par grader koldere, men stadig varm og behagelig.

Der falder næsten ingen sommerregn, men til gengæld blæser det en del.

Surfing er populært, og aktiv-ferie entusiaster kan med fordel vælge ferieområder på den nordlige del.

Kort Tenerife

Kort over Tenerife.

Tenerife-vejret efterår (nordlig del)

Som på den sydlige del, regner det lidt mere om efteråret. Hertil kommer at temperaturen falder til lidt under 20 grader og dermed er efterårstemperatur i nord stort set som vintertemperatur i syd. Med 18-19 graders varme midt på dagen føles vandet stadig varmt at svømme i.

I oktober er der omkring 5 dage i gennemsnit med regn. Til forskel fra den sydlige del, er regnbygerne kraftige og kan vare længere; omend der som regel er tale om korte kraftige regnskyl.

Tenerife-vejret vinter (nordlig del)

Man kan kun opleve milde vintre på Tenerife. På den nordlige del af øen falder temperaturen midt på dagen til omkring 15 grader i januar, og om natten til ned omkring 9-10 grader.

Vandtemperaturen er stadig høj uanset årstid med omkring 19 grader - og på nogen dage kan badevandstemperaturen derfor føles høj. Der er stadig stabile 6 timers solskin hver dag og et I forhold til Nordeuropa dejligt sydlandsk vinter-klima.

Forår - nordlig del

Marts, april og maj har som de øvrige måneder knap så høje temperaturer i nord, som i syd. Forvent op til 18-19 grader. Det regner mindre og mindre, jo tættere på sommeren man kommer.

De kønneste landskaber finder man i den frodige nordlige del af Tenerife - specielt om foråret.

Se mere om Tenerife på Hello Canaries - den officielle turistside

Vejret i bjergene på Tenerife

Bemærk at der på den centrale del af øen oppe i bjergene (på Teide) generelt er langt koldere end ved kysten. Medbring varmt tøj.

Selvom vejret i bjergene har nok så lave temperaturer (på grund af højdeforskel) er der ikke mulighed for vintersport. Snedækket på toppen er for tyndt til dén slags.


Tenerife vejret - oplev "forårsøen" blandt de Kanariske Øer
Artikel: Tenerife vejret - oplev "forårsøen" blandt de Kanariske Øer

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar