Bedste USA-lejebil - anbefaling af billig Ford Mustang Cabriolet eller Chevrolet Camaro Cabriolet

Ford Mustang Sixt Generation fik én af de længste introduktionsperioder i automotive history.

Søg billig Mustang-billeje

Leje Ford Mustang USA

Billig cabriolet og sportsvogn i ét - lej den amerikanske drøm i eksempelvis Los Angeles, Las Vegas, Orlando eller Miami.

Anbefaling Mustang lejebil - bedste amerikanerbil til USA-ferie
Bemærk at Mustang’en som lejebil er bedst til par eller vennegrupper op til 4 personer.

Er man 3 eller 4 personer, skal man helst medbringe begrænset baggage, men det er faktisk muligt at holde USA-kør-selv-ferie i en Mustang med 4 personer over et par uger eller 3 - specielt hvis man udnytter de lave priser på tøj i Staterne.

Bagagerummet rummer nemlig hele 320 liter i en ny Mustang cabriolet (ca. som i en Ford Focus).

Se herunder, hvor stort bagagerum (trunk) er:

Andre gode bud på den optimale USA-ferie billeje (opdateres løbende):

Allerede i december 2013 fik offentligheden kendskab til den særdeles velformede pony- car, da den nye Ford Mustang blev præsenteret samtidig i Dearborn (Michigan, USA), New York, Los Angeles, Barcelona, Shanghai og i Sydney, Australien.

Billeder og et meget begrænset antal demo-biler til pressen fulgte, og man løftede endda en skrig-gul Ford Mustang Cabriolet op på et tag i New York - nærmere bestemt på Empire State Building på Fifth Avenue mellem West 33rd og 34th Street. Se artiklen Norwegian-ruter til USA med den gule convertible.

PR- stuntet lykkedes over al forventning, da den halve verdens aviser bragte billeder af den stillestående gule Mustang på prominent omend ikke særlig velarrangeret placering i ‘The Big Apple’. Måske Ford også blev lidt overrasket over den overvældende interesse!

Se også Guide-Billig-Billeje’s intro til New York.

Reelt kunne Ford først levere den nye Mustang i USA som Model Year 2015, dvs. produktionen gik først for alvor igang sent i 2014. På det tidspunkt var ordrebøgerne hos Ford til gengæld fulde - en total succes for Fords marketingsafdeling.

Bedste billeje i USA til ferien - med mindre man har hele familien med.

I Europa landede den nye Mustang først for alvor på asfalten i starten af 2016 - og salget har været små-sløvt på trods af særdeles attraktive priser.

Ford Mustang 2016 versioner - Muscle Car eller Cruiser
Udvalget af Mustang-varianter er ganske omfattende.

Der findes basalt set 3 motorer med enten 4, 6 eller 8 cylindre. Den største motor kan desuden fås i en opboret udgave, som med ekstra power viderefører en lang tradition af muskelbiler fra Ford.

Den skrappeste model-year 2016 er efter nogen entusiasters mening ingen ægte ‘Shelby’ udgave med ‘ekstra punch’ og sport-set-up - endnu. Til gengæld markedsføres der følgende varianter: Mustang V8 GT-350 ‘Shelby’ og V8 GT-350-R ‘Shelby’, som begge er fastback coupe udgaver. Alle GT-350 modeller er at betragte som niche-biler.

Det nye Mustang-program 2016 omfatter:

Coupe-fastback
V6 Fastback 3,7 liter - 305 hk
R4 EcoBoost 2,3 liter med turbo - 315 hk
V8 GT ‘Coyote’ 4,9 liter - 435 hk
V8 GT-350 5,2 liter - 526 hk

Convertible/cabriolet
V6 Convertible 3,7 liter - billigste cabriolet med 305 hk (denne version er altid uden læder)
Mustang EcoBoost Convertible 2,3 liter med turbo - 315 hk (R4) - med Premium udstyr inkl. læder
V8 GT ‘Coyote’ Premium - med 435 hk

R4 (rækkemotor) kaldes også for L4 (line) og basis-V6 maskinen har tilnavnet ‘Cyclone’ uanset at den er den mest ‘uoplagte’ af alle motorer i Mustang-familien. Sagt på en anden måde, så er de godt 300 hypper i V6’eren en anelse dovne, men til gengæld har bilen et godt bundtræk.

De fleste cabriolet lejebiler er af Ecoboost Premium versionen, men man kan også, hvis man er heldig, få en V8 GT stillet til rådighed.

Billig Mustang i Europa - danske priser
I eksempelvis Spanien, kan man per 2016 købe en ny Ford Mustang med udstyr og V8 motor til omkring 50.000 euro.

For de samme penge vil man hos BMW i Spanien højst kunne få en 4-cylindret 3-serie (248 hk) - eller en lille potte af en BMW 2-serie coupe med 305 hk. Mustang V8 GT stikker eftertrykkeligt begge som en velvoksen bil på 4,8 meters længde med V8 og 441 hestekræfter.

I Danmark koster en ny Mustang 2,3 Ecoboost Fastback med 315 hk fra ca. 575.000 kroner. Den ‘rigtige’ Mustang V8 GT starter fra knap 670.000 kroner for coupe-udgaven. Som i Spanien er der absolut ingen konkurrenter, som kan levere tilnærmelsesvis samme antal hestekræfter til den trods alt beskedne pris.

For USA-kunder starter priserne for den kraftige V8 GT ved ca. 33.000 USD, mens Premium V8 GT Fastback ‘racerbilen’ koster fra 37.000 USD. Konklusion: Mustang med største motor koster i USA (med dealer-discount) fra ca. en kvart million kroner (v/USD kurs 7 i.f.t. danske kroner).

En sjov lejebil med minimum 305 hestekræfter -til samme lejepris som en Mondeo
Ford Mustang og hovedkonkurrenten Chevrolet Camaro satser på købere, som vil have mest mulig show for money.

Det betyder på amerikansk at det basalt set gælder om at komme hurtigst fra land i lyskrydset, og for de mere ‘akademiske’ typer: hvor hurtigt tilbagelægger køretøjet den famøse quartermile? (1/4 amerikansk mil = 402 meter).

Ford er dog lidt varsom med at markedsføre Mustang-orgiet i hestekræfter alt for meget som ‘need for speed’ - man skulle jo nødigt få lovgiverne imod sig.

Til gengæld giver Ford fuld (og fortjent) markedsførings-skrue på tradition, design og forbedret teknik. Den nye Mustang er en køn bil - måske ikke kønneste Mustang ever, men bilen har faktisk ikke så dårligt et design omend den forekommer lidt ‘understated’ - og det kan også være positivt.

Det kræver en pæn indpakning, men heller ikke for dyre tekniske løsninger at levere varen. Pang-farver, masser af go-fast options og et ungdommeligt image er et must.

Og denne gang har Ford oppet sig udover at præsentere ‘Good Looks’. Der er uafhængigt ophæng hele vejen rundt og selv om Ford Mustang stadig er ‘built to cost’ er den teknisk helt klart den bedste basis-Mustang nogen sinde. 

Ford Mustang Polen

V8 GT i Warszawa - Polens hovedstad er en rigtig ‘Mustang-by’ med mange nysalg og dertil mange USA-importerede næsten nye pony-cars samt mange klassiske Mustang Mark-I og Mark-II på gaden om sommeren © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Salgstal i Europa
Alle europæiske Mustang-modeller leveres med standard ‘European sports-setup’, da ingen i den gamle verden forstår nogen amerikaneres forkærlighed for biler, der kører og svajer i sving som sad man i en hoppegynge. Helt så slem som tidligere modeller er den nye Mustang retfærdigvis ikke.

Det hjælper meget at den nye Mustang er udstyret med standard ‘dyrt’ uafhængigt hjulophæng, som kraftigt forbedrer oplevelsen; selv i de dovne standard-amerikanerudgaver.

Bilen er dog på ingen måde ‘sharp’ i europæisk forstand, men med sports-setup og diverse elektroniske hjælpemidler i de dyrere V8-udgaver, er der faktisk lagt op til en rigtig drengerøvs-bil - naturligvis med ‘more show than go’, men nul til hundrede på under 5 sekunder i V8-udgaven ligeud har også ret.

Chris-Harris V8 video.

I Europa har den nye Mustang solgt moderat godt.

Salgstallene for 2016 i Europa var følgende:

  • Januar: 1168
  • Februar: 1111
  • Marts: 1760
  • April: i alt 1913 stk. nye Mustang
  • Maj: 1729

Til sammenligning blev der solgt 12.726 nye Mustang I USA i april 2016; den hidtil bedste måned i dette år. Salgstallene i US overgås marginalt af både april og maj måneder 2015 (i USA), hvor der i begge måneder blev solgt over 13.000 nye pony-cars fra The Blue Oval.

Hovedkonkurrenten Chevrolet Camaro havde ligeledes bedste første halvårs USA-måned i april 2016 med 7457 solgte enheder, men kun godt 100 solgte Camaro'er i Europa i de første 5 måneder af 2016. Bemærk dog at Chevrolet Camaro per 2016 ikke blev markedsført aktivt i Europa.

Samlet set var første halvårs (januar-juni) USA nybilsalg 2016 af de populære pony-cars følgende:

- Ford Mustang: 62.965 enheder
- Chevrolet Camaro: 36.834 enheder
- Dodge Challenger: 62.965 enheder

Lej Mustang i USA
Ved billeje i USA kan man af og til ske at få valget mellem en Chevrolet Camaro og en Ford Mustang. Omkring 95% af reservationerne af en cabriolet til 4 personer i Staterne resulterer i en Ford.    

Dodge Challenger Cabriolet er endnu mere sjælden at finde hos de store biludlejningsselskaber som Avis, Enterprise, Dollar, Hertz, Thrifty og Budget.


Bedste USA-lejebil - anbefaling af billig Ford Mustang Cabriolet eller Chevrolet Camaro Cabriolet
Artikel: Bedste USA-lejebil - anbefaling af billig Ford Mustang Cabriolet eller Chevrolet Camaro Cabriolet

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar