Ford S-Max som lejebil - lej MPV med 7 sæder

Den første udgave af Ford S-Max (2006-2014) viste sig at være den bedst kørende 7-sæders MPV-minivan gennem sin levetid; hvilket er noget af en bedrift med konkurrenter som Volkswagen Sharan og Renault Espace.

Faktisk forholder det sig sådan at den nye 2015 S-Max model ikke kan leve op til den tidligere udgave, når det kommer til køreglæde og den sporty følelse.

Nogle vil mene at det er en skam, at den nye 7-sæders Ford S-Max er mindre sporty, men de fleste familier vil komme til at sætte pris på, at bilen er mere ’voksen’ end sin forgænger; bilen er mere sikker og med en mere stabil styring. Hvis man sætter pris på det, yder den nye S-Max stadig anstændige svingegenskaber. Som det ofte forholder sig med familiebiler, er det ikke køretøjets højeste prioritet at være skarp i svingene.

Ford S-Max behind

Den nye familiebil - 7 sæders Ford S-Max.

Det raffinerede valg - Ford S-Max lejebil
Den nye Ford S-Max er stadig en stor bil, men målet med den nye model har været at give bilen mere finesse, hvilket Ford har opnået - en yderst gennemført 7-sæders MPV bygget i kvalitetsmaterialer og med stor sans for detaljer.

Ford bruger deres Ford CD4 platform som basis for den nye S-Max familiebil, hvilket på ingen måde er en dårlig ting. Samme platform bruges blandt andet til Ford Mondeo, Galaxy og Fusion. Sidder man i førersædet, vil man finde en hel del detaljer fra Fords Mondeo, som gør den nye S-Max meget personbilslignende.

Også S-Maxs søskende Ford Galaxy 7-sæders MPV og crossover/SUVen Ford Edge anvender Ford CD4 platformen.

Ford S-Max sælges altid med 7 sæder (med undtagelse af de omkostningsbesparende Trend versioner, som kun sælges på udvalgte markeder). I billejehenseender findes Ford S-Max sjældent med 5 sæder - hvis det alligevel er tilfældet, at modellen blot har 5 sæder, vil det være specificeret i tilbuddet. Vær opmærksom på det, hvis plads til 6 eller 7 personer er et must.

Lejebiler med 7 sæder og masser af plads
Den nye Ford S-Max er meget rummelig og måler 4,8 meter - altså har den nogenlunde samme længde som den tidligere model.

Ford S-Max space

Snowboard gear i den nye Ford S-Max og stadig plads til 5.

Det er imidlertid svært at klemme to velvoksne mennesker ind på den sidste række af sæder - hvis de skal sidde komfortabelt vel at mærke.

På korte ture vil det dog ikke være et problem, men større minivan lejebiler som VW Sharan, Seat Alhambra, Chrysler Voyager, Renault Espace eller S-Max tvillingen Ford Galaxy er alle sammen mere generøse med plads, når det kommer til at transportere 7 personer.

Måske er den største ulempe ved brug af alle 7 sæder i Ford S-Max minivan at bagagekapaciteten reduceres til 285 liter. Det er stadig en anstændig bagagerumsstørrelse, som er lig størrelsen i en Ford Fiesta, men 7 passagerer medbringer ofte mere bagage end 5 eller 6 personer gør.

Ford S-Max interiør

Den fulde kapacitet på MPV lejebil fra Ford (S-Max 2015-frem).

Hvis du lejer en Ford S-Max MPV, vil du finde et 12V strømudtag i et panel bagagerummet. Dette panel indeholder også knapper, som styrer det smarte foldesædearrangement. Der kan vælges mellem arrangement af siddepladser til 2, 3, 4, 5, 6 eller 7 personer ved et enkelt tryk på en knap.

Som det også vises i videopræsentationen herunder, er den nye S-Max bestemt meget alsidig, og når man kører med 5 tilgængelige sæder efterlader man masser af plads til bagage - alt i alt 700 liter. Kører man derimod med alle sæder foldet sammen - så der blot er plads til føreren og en passager, forvandles MPV lejebilen pludselig til en varevogn, der stiller 2200 liter bagagerumsplads til rådighed. Eftersom begge sæderækker foldes fladt, er det nemt at arrangere større ting, som for eksempel cykler eller endda store møbler i det enorme bagagerum.

En gennemgang af den nye MPV bestseller fra Ford.

Alle versioner har et 2-zoners klimaanlæg som standard og versionerne med dyrere udstyr har, i nogle lande, et 3-zoners klimaanlæg inkluderet.

En ny standard for MPV billeje - luksus niveau
Hvis du er vant til at køre den gamle S-Max, vil den nye version komme som en glædelig overraskelse med et betydeligt forbedret støjniveau og et instrumentbræt, der skaber en sedan-følelse.

Den beskedne Ford minivan er nu en klassebil på lige fod med BMW eller Mercedes biler.

Ford S-Max MPV

En stilfuld og overkommelig MPV - Ford giver den nye Renault Espace kraftig konkurrence.

Nogle S-Max lejebiler i MPV-klassen kommer som standard med GPS, men hos de fleste biludlejningsselskaber er GPS stadig valgfrit.

Den nye Ford S-Max har en bred vifte af standard tekniske godter at byde på - for eksempel en 8 tommers touch screen, parkeringssensorer (standard på de fleste markeder), nøglefri start, elektrisk håndbremse og håndfri bagagerumsåbner, der åbner på magisk vis når man bevæger foden under bagenden af køretøjet.

Motorer - hovedsagelig diesel (som er de bedste)
På trods af VWs dieselskandale og den øgede bevidsthed om ulemperne ved dieselmotoren når det kommer til forurening, vil de fleste Ford S-Max biler til leje være dieselkøretøjer.

Den valgte motor er en 2,0 liters dieselmotor med enten 122 eller 152 hestekræfter. Nogle udlejningsselskaber vil muligvis vove sig ud i at købe Ford S-Max biler udstyret med den nye 1,5 liters Ecoboost SCTi benzinmotor, som har 162 hk.

Størrelsen og vægten af bilen taget i betragtning, vil dieselmotorerne generelt set klare sig bedre og er også mere sparsommelige sammenlignet med benzinmotorerne.

Forvent at dieselmotorerne går 20 km literen (5 liter diesel per 100 km), hvor benzinerne går cirka 16 kilometer literen (gennemsnitligt er det 6,5 liter benzin per 100 km)

Det er muligt at bestille et udvalg af mere kraftfulde diesel- og benzinmotorer, men på markedet for biludlejning vil ovennævnte modeller dominere. Den meget roste automat gearkasse Ford Powershift er tilgængelig fra dieselversionen med 152 hk og opefter. Denne særlige udgave af Ford S-Max vil uden tvivl være mulig at leje hos mange udlejningsstationer - med et ekstra gebyr for den automatiske indstilling.

Hvor kan man leje S-Max?
De større lejebiler i en flåde har tendens til at blive i service længere tid end de sædvanlige 1-2 år (eller mindre) som efterhånden er blevet normen for at udskifte mindre og mellemstore biler hos de store selskaber som Avis, Sixt, Europcar, Hertz eller Enterprise.

I løbet af 2016 forventes det at de første partier af nye S-Max lejebiler vil stå til rådighed i størstedelen af de europæiske lande.

Da de vigtigste konkurrenter VW Sharan/Seat Alhambra efterhånden har et år på bagen (de blev introduceret i 2010), vil de fleste biludlejningsfirmaer ikke tage nogen chancer og dermed vælge de nye Ford minibusser såsom S-Max eller Galaxy - medmindre de skulle modtage utroligt fordelagtige tilbud på Sharan eller Alhambra (som kunne ske, set i lyset af VW krisen). Med andre ord: Ford har en minivan-vinder på sine hænder og uden tvivl på en masse biludlejningsordrer.

I og med at Ford Galaxy er dyrere og kun en smule større end S-Max, vil Ford S-Max med stor sandsynlighed blive et almindeligt MPV billejetilbud fra mange selskaber i Storbritannien og Europa.

Sammenlign priser på MPVer, minivans og minibusser


Ford S-Max som lejebil - lej MPV med 7 sæder
Artikel: Ford S-Max som lejebil - lej MPV med 7 sæder

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar