Billeje Københavns Lufthavn - udenlandsdansker fordele ved at leje bil i Danmark

I Københavns Lufthavn er priserne på udlandsdansker-billeje faldet meget.

Søg billig billeje i Københavns Lufthavn

Hvis man opholder sig i udlandet, når man booker bil, vil søgemaskinen ovenfor (link) automatisk registrere at der er tale om en udenlandsk booking, dvs. der bookes til de billige tax free biler.

VW Golf 2020

VW Golf - billig lejebil i Københavns Lufthavn hos eksempelvis Budget, Sixt, Alamo, Hertz, Thrifty, Avis og Europcar.

Såfremt man gerne vil booke udenlandsdansker ‘tax free’ billeje fra Danmark (når man opholder sig i Danmark), skal man efter første søgning ind under ‘rediger’ og ændre bopælsland.

Alle med folkeregister-adresse i Danmark, som booker fra Danmark, får automatisk de rigtige priser.

Billigste VW Golf lejebil i Københavns Lufthavn
I lavsæsonen for billeje kan man være heldig at finde biler i VW Golf klassen for blot 650 kroner for en uges leje med fri kilometer fra Københavns Lufthavn - f.eks. hos Alamo booket via Cartrawler. Dette er et ekstremt godt tilbud.

Normalt starter priserne for mindste bil (f.eks. VW UP i mini bilklassen) fra ca. 750 kr. for en uges leje.

Der kan ofte ske at være tax free billeje-tilbud i Golf-klassen i CPH for under 1000 kroner per uge; dog af og til med kilometerbegrænsning - kan ses på tilbud. Til jul skal man helst være tidligt ude for at få de laveste priser.

Se mere om den nye VW Golf 8.

Man har som udlandsdansker stor fordel af fri kilometer på den tax free billeje hos f.eks. Alamo.

Nogen selskaber vil tilbyde lignende billig billeje til udenlandsdanskere baseret på kilometerbegrænsning af gratis km til eksempelvis 80, 90 eller 100 km per dag. Se også: Sådan afregnes fri kilometer og kilometerbetaling.

Bemærk at selskaber, som Europcar, Hertz og Thrifty ofte har rigtig gode tilbud.

Thrifty og Alamo er amerikanske brands, som primært markedsføres over for udlandsdanskere og andre udlændinge. Thrifty billeje tilhører Hertz koncernen. Bilerne vil derfor meget ofte være præcis de samme som hos Hertz uanset at Thrifty ofte er billigere.

Alamo er en del af Enterprise gruppen. Her gælder det samme. Alamo har præcis de samme biler, som Enterprise. Europcar har også ofte særdeles gode tilbud på tax free billeje (udlanddansker-priser).

SUV-leje i Københavns Lufthavn - udenlandsdansker fordele
Biler i den populære SUV kategori er faldet mest i pris.

Er man tidligt ude, kan man som regel leje en Nissan Qashqai SUV fra under 1000 kroner per uges billeje i Københavns Lufthavn. Af og til ses priser helt ned til 700-800 kroner per uge (udenlandsdansker-billeje CPH) - selv ved booking af SUV.

Det er i øvrigt ikke usædvanligt at få en gratis upgrade til netop denne bilklasse (SUV), hvis man booker en Ford Fiesta størelse eller VW Golf størrelse bil. 

Årsagen er selvfølgelig at en SUV er let at sælge videre til forhandlere og private. Mange af SUV bilerne hos Hertz, Avis, Europcar, Sixt, Alamo, Flizzr, Budget osv. i CPH er derfor nye eller næsten nye med under 10.000 km på klokken.   

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai - billig SUV billeje Københavns Lufthavn.

Især som udlandsdansker kan man udnytte fordele ved SUV-leje i Danmark, da bilerne fortsat er små-dyre at leje, hvis man har dansk adresse. Bemærk at alle, som bor på Færøerne eller i Grønland anses for at være udenlandsdanskere ved leje af bil. 

Københavns Lufthavn - CPH største lufthavn i Norden
Med godt 30 millioner årlige passagerer er CPH lufthavn fremdeles større end både Oslo-Gardermoen og Stockholm-Arlanda målt på passagerer.

Forskellen er dog relativ lille, idet både Oslo-Gardermoen (OSL) og Stockholm-Arlanda (ARN) har omkring 25 millioner passagerer årligt.

Med placering på Amager meget tæt på Øresundsbroen har Københavns Lufthavn i Kastrup et stort opland i den sydlige del af Sverige. Se kort.

Bemærk at man som hovedregel kan køre en dansk udlejningsbil til Norge og Sverige uden ekstra betaling. Se under ‘lejebetingelser’ inden booking.

For udenlandsdanskere er der desuden som hovedregel fri kilometer inkluderet i lejen. Bemærk dog at nogen selskaber i højsæsonen ‘eksperimenterer’ med at tage betaling for kilometre på udlandsdansker lejebiler. Det er ikke altid faldet i god jord hos kunderne, og vi har på Guide-Billig-Billeje.dk adskillige gange hørt at man hos biludlejerne med kilometer-betaling for udlandsdanskere har ‘givet sig’ hvis kunden har brokket tilstrækkeligt højlydt.

For almindelige kunder med bopæl i Danmark (dansk folkeregisteradresse) er der så at sige altid kilometerbetaling ved leje af dansk udlejningsbil udover eksempelvis 90 eller 100 gratis kilometer per dag.

Billeje-selskaber i Københavns Lufthavn
I CPH finder man Europcar, Avis Billeje Danmark, Alamo, Budget, Hertz, Sixt, Enterprise, Keddy By Europcar, Thrifty, National og Sixt discount-billeje brandet Flizzr (også Sixt).

Billeje-skrankerne findes i den gamle P1-parkeringsbygning. Følg skiltene til shuttle bus. Efter at indenrigsruterne er flyttet til terminal 3, anvendes fælles car rental faciliteter.

Alle biludlejere i Københavns Lufthavn befinder sig i parkeringshuset P1 - nu Car Rental Centre, hvor afhentning og aflevering af lejebiler foregår, når nøglen er udleveret fra skranken (også i P1). Der er gratis shuttle bus til Parkering P1 i CPH.

Tidligere havde biludlejningsselskaberne i Københavns Lufthavn kontor i gangen mellem Terminal 2 og Terminal 3, men alt papirarbejdet foregår nu i P1 (kontorer i parkeringshuset). P1 omtales også som CPH Car Rental Centre. Alle skal dermed en lille tur med gratis shuttle-bus; med mindre man vælger at gå turen til P1 parkeringshuset.

Copenhagen Airport terminals
Den moderne lufthavn har to terminaler, hvoraf én er opdelt i to områder.

Terminal 1 (tidligere indenrigs) er nedlagt.

Terminal 2 og Terminal 3 er hovedterminaler, hvoraf Terminal 3 desuden har en afdeling ved navn CPH GO, som er dedikeret lavpris-flyselskaber som Easyjet, Ryanair og Transavia. Af og til bliver CPH GO omtalt som Terminal 4, men det er ikke korrekt.

Både Terminal 2 og Terminal 3 i Københavns Lufthavn håndterer såvel flights udenfor Schengen, som indenfor Schengen.

Terminal 2 har fingrene A og B og i Terminal 3 findes fingrene C, D og F. Finger F udgør CPH GO.

En ny Terminal 4.har været planlagt, men planerne er pt. sat på pause.

Ford Tourneo Minibus

Minibus leje til 9 personer i Københavns Lufthavn - ofte en Ford Tourneo Custom.

Transportmuligheder fra Københavns Lufthavn
Lufthavnen er velforsynet med offentlige transportmuligheder.

Tog til Copenhagen Airport
Togstationen findes under Terminal 3. Der er forbindelse til såvel Sverige som til København og videre vestpå i Danmark til byer som Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Sønderborg med flere.

Toget til Malmø går over Øresundsforbindelsen (tunnel).

Copenhagen Airport metro station
Metroen (gul linje) findes ligeledes i Terminal3. Turen til Nørreport station (city centre) tager ca. 15 minutter.

Se kort over Københavns metro.

Busser i CPH
Mest populære er Bus 5A, som kører til centrum med stop ved Københavns Hovedbanegård, på Rådhuspladsen og på Nørreport Station.

Turen med bus til centrum fra CPH tager ca. en halv time. Der afgår bus hver 10. Minut i dagtimerne.

Skal man længere vestpå, afgår der fra Terminal 2 bus 888 til Aarhus i Jylland. Man kan også køre til Sverige, Polen og Tyskland med bus. Se Gråhundbus oversigt.

Taxi
Man kan istedet vælge at køre med taxi til Københavns centrum. Bemærk at det kan være en dyr fornøjelse. Turen CPH-centrum (fra lufthavn til Hovedbanegården) koster ca. 250 danske kroner. Skal man længere ud i forstæderne, ender prisen let på 400-500 kroner.

Se video-guide til transportmuligheder herunder:


Sammenlign priser på CPH billeje

Mere om byen og aktuelle events på VisitCopenhagen.


Billeje Københavns Lufthavn - udenlandsdansker fordele ved at leje bil i Danmark
Artikel: Billeje Københavns Lufthavn - udenlandsdansker fordele ved at leje bil i Danmark

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar