Billeje Københavns Lufthavn - udenlandsdansker fordele ved at leje bil i Danmark

I Københavns Lufthavn er priserne på udlandsdansker-billeje faldet.

Søg billig billeje i Københavns Lufthavn

Hvis man opholder sig i udlandet, når man booker bil, vil søgemaskinen ovenfor (link) automatisk registrere at der er tale om en udenlandsk booking, dvs. der bookes til de billige tax free biler.

Såfremt man gerne vil booke udenlandsdansker ‘tax free’ billeje fra Danmark (når man opholder sig i Danmark), skal man efter første søgning ind under ‘rediger’ og ændre bopælsland.

Alle med folkeregister-adresse i Danmark, som booker fra Danmark, får automatisk de rigtige priser.

Lej en VW Golf i København

VW Golf 5-dørs - populær og ofte billig lejebil i Københavns Lufthavn hos eksempelvis Budget, Sixt, Alamo, Avis eller Europcar.

Priseksempel per primo 2018: 1 uges billig billeje fra Københavns Lufthavn i en Toyota Aygo (eller lignende) fra kun 430 kroner (Flizzr billeje CPH) med fri kilometer og gratis ekstra fører.

Københavns Lufthavn - CPH største lufthavn i Norden
Med ca. 30 millioner årlige passagerer er CPH lufthavn fremdeles større end både Oslo-Gardermoen og Stockholm-Arlanda målt på passagerer.

Forskellen er dog relativ lille, idet både Oslo-Gardermoen (OSL) og Stockholm-Arlanda (ARN) har omkring 25 millioner passagerer årligt.

Med placering på Amager meget tæt på Øresundsbroen har Københavns Lufthavn i Kastrup et stort opland i den sydlige del af Sverige. Se kort.

Bemærk at man som hovedregel kan køre en dansk udlejningsbil til Norge og Sverige uden ekstra betaling. Se under ‘lejebetingelser’ inden booking.

For udenlandsdanskere er der desuden som hovedregel fri kilometer inkluderet i lejen. Bemærk dog at nogen selskaber i højsæsonen ‘eksperimenterer’ med at tage betaling for kilometre på udlandsdansker lejebiler. Det er ikke altid faldet i god jord hos kunderne, og vi har på Guide-Billig-Billeje.dk adskillige gange hørt at man hos biludlejerne med kilometer-betaling for udlandsdanskere har ‘givet sig’ hvis kunden har brokket tilstrækkeligt højlydt.

For almindelige kunder med bopæl i Danmark (dansk folkeregisteradresse) er der så at sige altid kilometerbetaling ved leje af dansk udlejningsbil udover eksempelvis 90 eller 100 gratis kilometer per dag.

Billeje-selskaber i Københavns Lufthavn
I CPH finder man Europcar, Avis Billeje Danmark, Alamo, Budget, Hertz, Sixt, Enterprise og Sixt discount-billeje brandet Flizzr.

Billeje-skrankerne findes i P1-parkeringsbygningen. Følg skiltene til shuttle bus.

Efter at indenrigsruterne er flyttet til terminal 3, anvendes fælles car rental faciliteter.

Alle biludlejere i Københavns Lufthavn befinder sig i parkeringshuset P1, hvor afhentning og aflevering af lejebiler foregår, når nøglen er udleveret fra skranken (også i P1). Der er gratis shuttle bus til Parkering P1 i CPH.

Tidligere havde biludlejningsselskaberne i Købenahavns Lufthavn kontor i gangen mellem Terminal 2 og Terminal 3, men alt papirarbejdet foregår nu i P1 (kontorer  i parkeringshuset).

Copenhagen Airport terminals
Den moderne lufthavn har to terminaler, hvoraf én er opdelt i to områder.

Terminal 1 (tidligere indenrigs) er nedlagt.

Terminal 2 og Terminal 3 er hovedterminaler, hvoraf Terminal 3 desuden har en afdeling ved navn CPH GO, som er dedikeret lavpris-flyselskaber som Easyjet, Ryanair og Transavia. Af og til bliver CPH GO omtalt som Terminal 4, men det er ikke korrekt.

Både Terminal 2 og Terminal 3 i Københavns Lufthavn håndterer såvel flights udenfor Schengen, som indenfor Schengen.

Terminal 2 har fingrene A og B og i Terminal 3 findes fingrene C, D og F. Finger F udgør CPH GO.

Se kort over København Lufthavns terminaler.

Der planlægges en Terminal 4.

Transportmuligheder fra Københavns Lufthavn
Lufthavnen er velforsynet med offentlige transportmuligheder.

Tog til Copenhagen Airport
Togstationen findes under Terminal 3. Der er forbindelse til såvel Sverige som til København og videre vestpå i Danmark til byer som Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Sønderborg med flere.

Toget til Malmø går over Øresundsforbindelsen (tunnel).

Copenhagen Airport metro station
Metroen (gul linje) findes ligeledes i Terminal3. Turen til Nørreport station (city centre) tager ca. 15 minutter.

Se kort over Københavns metro.

Busser i CPH
Mest populære er Bus 5A, som kører til centrum med stop ved Københavns Hovedbanegård, på Rådhuspladsen og på Nørreport Station.

Turen med bus til centrum fra CPH tager ca. en halv time. Der afgår bus hver 10. Minut i dagtimerne.

Skal man længere vestpå, afgår der fra Terminal 2 bus 888 til Aarhus i Jylland. Man kan også køre til Sverige, Polen og Tyskland med bus. Se Gråhundbus oversigt.

Taxi
Man kan istedet vælge at køre med taxi til Københavns centrum. Bemærk at det kan være en dyr fornøjelse. Turen CPH-centrum (fra lufthavn til Hovedbanegården) koster ca. 250 danske kroner. Skal man længere ud i forstæderne, ender prisen let på 400-500 kroner.

Se video-guide til Københavns transportmuligheder:

Sammenlign priser på CPH billeje


Billeje Københavns Lufthavn - udenlandsdansker fordele ved at leje bil i Danmark
Artikel: Billeje Københavns Lufthavn - udenlandsdansker fordele ved at leje bil i Danmark

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar