Billeje Marrakesh Lufthavn - det er let at leje bil i Marokko

Sammenlign priser på billeje i Marrakesh Lufthavn online

Billeje er blevet stadig mere populært blandt de millioner af turister der hvert år besøger Marokko. Biludlejningsfirmaer findes nu i de fleste store byer og i alle internationale lufthavne i Marokko. Nedenfor er et par tips til billeje i Marrakesh Lufthavn.

Dacia Sandero

Dacia Sandero - billig billeje i Marrakesh Lufthavn © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Hvor ligger Marrakesh Lufthavn?
Marrakesh, den fjerde største by i Marokko, betjenes af en international lufthavn, der ligger ca. 5 km sydvest for Marrakeshs historiske centrum - Medina.

De to terminaler i Marrakesh Lufthavn - T1 og T2 - imødekommer de behov der stilles til at modtage 3 millioner passagerer hvert år. Det gør den til landets næststørste lufthavn.

Se Marrakesh Lufthavns beliggenhed på kort.

Det officielle navn på Marrakesh Lufthavn - RAK er Marrakesh Menara Lufthavn.

Biludlejningsfirmaer i Marrakesh Lufthavn
Som i de andre store byer i Marokko - Casablanca, Fez og Rabat, findes der også et stort udvalg af biludlejningsfirmaer i Marrakesh, og det inkluderer både de store internationale brands og de lokale rent-a-car firmaer.

Blandt de mest populære biludlejningsfirmaer i Marrakesh Lufthavn er: Avis Rent-A-Car, Alamo, Sixt billeje Marokko, Dollar, Budget Morocco, Thrifty, Europcar, National Car Rental, Hertz Morocco, samt Locationauto, First Car Rental og Aircar.

Internetbaserede billeje søgemaskiner, såsom Cartrawler, er et hurtigt og brugbart værktøj til at sammenligne priser fra mange forskellige udbydere og gør det samtidigt nemt at booke det mest fordelagtige tilbud på Marrakesh billeje, i god tid inden turen går til Marokko.

Priserne på Marokko lejebiler i Marrakesh Lufthavn starter ved omkring 800 kroner per uge, men så er der også tale om en meget lille bil (typisk Hyundai i10, Kia Picanto eller lignende).

En lidt større model i form af en Renault Symbol (Renault Clio med 4 døre og normalt bagagerum) eller en lignende lille mellemklassebil er som regel en bedre deal.

Lej en Dacia Duster i Marokko - anbefaling Marrakesh billeje
Rejser man til Marrakesh og gerne vil ud at se sig om i området uden for byen, kan vi anbefale at leje en lidt mere rustik bil.

Mange steder i Marokko kan man leje en rigtig 4-hjulstrukket slider med moderne teknik, såsom eksempelvis en Mitsubishi Pajero. Man behøver imidlertid ikke leje den dyreste 4WD i Marokko - vælg i stedet en Dacia Duster. Dem er der nemlig rigtig mange af hos billeje-selskaberne i Marokko, de er relativt billige at leje (eventuelt bare for en dag eller to), og den moderne, men simple bil, er perfekt til Marokkos veje.

Priserne på en Dacia Duster (eller lignende) starter som regel fra 2500-3000 kroner per uges Marokko billeje fra Marrakesh Lufthavn.

Herunder Fifth Gear test af Dacia Duster i Marrakesh:

Forslag til køretur fra Marrakech - N9 til Tizi n’ Tichka
Har men valgt at leje bil i Marrakesh, skal man huske at benytte lejligheden til at opleve ét af de mest betagende stykker vej i verden.

Hovedvej N9 snor sig op i Atlas-bjergene til bjergpasset Tizi-n-Tichka. Den mest seværdige del af N9 går fra Marrakesh til Ouarzazate. Afstanden er ca. 200 km og skal helst tilbagelægges i dagslys og uden for vintersæsonen, hvor sne og is gør kørsel på bjergveje i Marokko til en nervepirrende oplevelse.

N9 vejen i Marokko har ikke europæisk sikkerhedsstandard, men er dog forsynet med autoværn, og turister kan sagtens køre turen, hvor der er masser af udsigtspunkter og kaffehuse/restauranter at stoppe ved under vejs.

Ved Ouarzazate finder man Ksar Ait-Ben-Haddou, som er UNESCO World Heritage site og består af gamle huse i en befæstet by på den tidligere karavane-rute mellem Marrakesh og Sahara.

Utallige film er optaget i Ksar Ait-Ben-Haddou området; herunder The Mummy, The Living Daylights (James Bond nr. 15) og Gladiator.

Vejret i Marrakesh - hvornår på året er den bedste rejsetid?
Klimaet i Marrakesh varierer fra milde middelhavstemperaturer i nord, til kontinentalklima, med betydeligt højere temperaturer inde i landet.

Se kort over Marokko.

I Marrakesh, hvor Atlanterhavets formildende indflydelse ikke er mærkbar, er forskellen mellem sommer og vinter temperaturer meget tydeligere, end i Casablanca eller Rabat på kystsiden. Gennem den varme periode i Marokko, der varer fra sidst i juni til september, er gennemsnitstemperaturerne over 34 grader og topper i juli og august med noget ubehagelige 40 grader. I den kolde periode fra november til marts, ligger de daglige temperaturer på omkring 20 grader.

Mens Marrakesh, ligesom det øvrige Marokko, har den største turiststrøm om sommeren, der også passer med den europæiske sommerferie tid, ville det dog for mange være mest behageligt at besøge Marokko om foråret eller i det tidlige efterår.

Se vejrkort over Marrakesh.

Sammenligning på billeje priser i Marrakesh
Der synes ikke at være det store udsving på Marokko-billeje priser i Marrakesh hen over året.

Som oftest er prisen på den billigste billeje i Marrakesh Lufthavn den samme hele året, med priser der starter ved ca. 800-950 kr. for en uges leje af en lille bil i miniklassen - Hyundai i10, Citroen C1, Kia Picanto eller lign.

Søger man på billeje i god tid, kan man på internettet til tider finde gode tilbud i de bedre billeje klasser i Marrakesh Lufthavn, for eksempel køretøjer i kompaktklassen. I Marokko er det sædvanligvis en Peugeot 301 (samme bil som Citroen C-Elyseé), Citroen C3, Hyundai i20, Renault Symbol 4-dørs eller lign. til ganske fordelagtige priser, der starter fra ca.1300 kr. for en uges Marrakesh billeje.

Rejser man til Marrakesh i større grupper, så brug Cartrawler til at sammenligne billeje priser, for på den måde at finde ud af, om det ikke bedre kan betale sig at leje et større køretøj end to små almindelige biler. Varevogne og minibusser findes der ikke så mange af i Marrakesh og de er tit meget dyre.

Marokko billeje - sammenlign billeje betingelser
En ubestridelig fordel ved Cartrawlers internet billeje søgemaskine er muligheden for at sammenligne lejebetingelser før man bestiller.

Alle tilbud fundet af Cartrawler online, er ledsaget af en detaljeret beskrivelse af alle relevante lejebetingelser, blandt andet krav om kørekort, forsikringsdækning, regler for brændstof og kørte kilometer etc.

Læs lejebetingelserne godt igennem og vær opmærksom på de noget specielle forhold der gør sig gældende ved Marokko billeje, for eksempel brændstofpolitikken ’afhent køretøj med kvart tank/aflever køretøj med kvart tank’.

Når der i tilbuddet er beskrevet sådan, betyder det, at man får overdraget et køretøj med en kvartfuld tank brændstof og det skal afleveres med den samme mængde i tanken, da man ikke får refunderet udgiften for uforbrugt brændstof.

For ikke at ødelægge Marokko ferien med unødige spekulationer over hvor meget brændstof der er i tanken, så vælg et tilbud fra Cartrawler, der har en mere gennemskuelig brændstofpolitik - for eksempel ’afhent med fuld tank/ aflever med fuld tank’.

Flyv til Marrakesh, Marokko - flyselskaber i Marrakesh Lufthavn
Marrakesh har gode forbindelser til store europæiske byer med både almindelige rutefly og lavprisflyselskaber.

Blandt de flyselskaber der opererer i Marrakesh Lufthavn er: Air France, Easyjet, Iberia, Norwegian, Vueling og det Marokkanske flagskib Royal Air Maroc. Der er flyruter fra UK med British Airways, Jet2, Royal Air Maroc, Ryanair og Thomson Airways.

Fra Danmark flyver Norwegian fra Københavns Lufthavn til Marrakesh Lufthavn.

Der kan også opnås indenrigsforbindelse til Marrakesh Lufthavn fra Casablanca, Agadir og Errachidia. Hyppige og korte flyvninger (ca. 45 min.) fra Casablanca er den nemmeste løsning for passagerer, der rejser til Marrakesh fra USA, Canada og Asien.

Sammenligning på billeje priser i Marrakesh

Find billig billeje i Casablanca Lufthavn


Billeje Marrakesh Lufthavn - det er let at leje bil i Marokko
Artikel: Billeje Marrakesh Lufthavn - det er let at leje bil i Marokko

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar