Billeje Ponta Delgada Lufthavn, Azorerne

For de mange danskere, som rejser til Azorerne, er billeje Ponta Delgada Lufthavn en populær mulighed for at opleve øen São Miguel i alle dens usædvanlige og meget farverige facetter på biltur rundt omkring på øen.

Se aktuelle priser på billeje i Ponta Delgada Lufthavn

Ponta Delgada Lufthavn – pavens lufthavn
Paven besøgte Azorene i 1991 og landede ved dén lejlighed i São Miguel Lufthavn i hovedbyen Ponta Delgada. I 1995 fik lufthavnen det officielle navn João Paulo II Airport efter den i Portugal yderst populære polske pave. Yderligere to lufthavne i verden bærer pave John Paul II’s navn: Krakow Lufthavn i Polen (pavens fødeby) og Bari Lufthavn i Italien.

VW Pole lejePonta Delgada Lufthavn

En lejebil på Azorerne er en stor fordel - og specielt på Sao Miguel øen.

Ponta Delgada Lufthavn (forkortes PDL) ligger tæt på byen af samme navn. Afstanden er et par km, og taxi er billigt på Azorerne, så man kan i princippet klare sig uden lejebil.

Årsag til at mange vælger at leje bil i Ponta Delgada Lufthavn er at det er en kæmpe fordel at kunne komme rundt på øen. For det første er det en relativ stor ø på 779 km2, og samtidig er Sao Miguel øen langstrakt fra øst til vest. Dermed bliver afstandene relativt store, og den offentlige transport er ikke god.

Kørsel på Azorerne - Sao Miguel øen.

Se kort over hovedveje på Sao Miguel.

Vejen til lufthavnen er den bedste vej på hele Azorerne og forbinder hovedstaden Ponta Delgada med den østlige del af øen.

Alle veje på Sao Miguel er gode, men langt de fleste steder er vejene bygget til lave hastigheder. Skarpe sving og bakker forekommer over det hele, så det gælder om at hygge sig med at tøffe rundt på Sao Miguel med typisk 40-50 km i timen. Det er i øvrigt også, hvad øen indbyder til med sit rige blomsterflor, fantastiske grønne områder og betagende udsigter.

Se detaljeret vejkort over Sao Miguel øen.

Billeje på Azorerne – Ponta Delgada Lufthavn
Der er i de senere år kommet langt større udvalg af billeje på Azorerne, især i Ponta Delgada lufthavn.

Listen over selskaber (billeje Ponta Delgada Lufthavn) omfatter:

 • Alamo – del af Enterprise
 • AutAtlantis – mindre billeje-selskab på Azorerne
 • Avis – partner med Ilha Verde
 • Budget – partner med Ilha Verde
 • Enterprise
 • Europcar (samt low cost / leisure Keddy By Europcar)
 • Guerin – portugisisk selskab ejet af Enterprise
 • Hertz
 • National Car Rental Azores
 • Sixt
 • Thrifty – del af Hertz gruppen
 • Wayzor – nyt billeje-selskab på Azorerne

Hertil kommer Goldcar, Interrent og Rhodium (samme selskab), hvis anlæg i Ponta Delgada ligger uden for lufthavnen. Men kommer dertil med gratis shuttle bus.

Uden for lufthavnen (med levering til lufthavn – meet & greet) finder man også MicAuto Rent A Car samt Autocunha. Disse to mindre selskaber kan være værd at overveje, da priser ofte er meget rimelig helt ned til omkring 1000 kroner for en uges Ponta Delgada billeje af mindre bil.

Tidligere var Ilha Verde selskabet dominerende på Azorerne inden for udlejning af biler med deraf følgende meget høje priser på Ponta Delgada billeje - og også ofte udelukkende halvgamle biler til rådighed. Det har heldigvis ændret sig. Bilparken er kraftigt forynget hos alle selskaber, og billig Azorerne billeje kan faktisk findes; især ved booking i god tid i forvejen.

Anbefalinger til billeje på Azorerne
Anbefaling: Ved booking her på siden behøver man ikke tegne ekstra forsikring. Bilerne er 100% lovligt forsikrede med kasko og ansvar (inkluderet i basispris). Eneste grund til at tegne ekstra forsikring af lejebil (selvrisikoforsikring) er at man ved skader har en selvrisiko. På Azorerne andrager selvrisiko typisk €600-1200 (Goldcar i den høje ende, naturligvis).

Bemærk at tyveri af bil på Azorerne så at sige aldrig forekommer. Hertil er der god plads til at parkere, langsom trafik og meget, meget få indbrud. Husk dog altid at tømme bilen for alt af værdi natten over.

Vil man alligevel gerne gå med ’livrem og seler’ tilbydes den billigste selvrisikoforsikring altid ved booking her på siden via forsikringsselskabet AXA (dansk skadesanmeldelse, hvis uheldet er ude). Tegner man selvriskoforsikring ved booking, siger man naturligvis bare nej tak ved skranken, hvor man ofte tilbydes en sådan (og som regel en meget dyrere én af slagsen – især hos Goldcar/Interrent/Rhodium).

Se også: Skal man tegne selvrisikoforsikring ved leje af bil?

Der er ingen kilometerbetaling på Azorerne. Det er vigtigt at have et rigtigt kreditkort (med kreditværdighed) med i førers navn, således at udlejer kan blokere et sikkerhedsdepositum på kortet (kontanter duer ikke). Sikkerhedsdepositum er som regel det samme beløb, som selvrisiko.

Ford Focus leje

Populær familiebil – lej en Ford Focus stationcar på Azorerne.

Billeje Ponta Delgada Lufthavn - advarsel mod Goldcar, Rhodium og Interrent
Vi vil gerne advare mod Goldcar og Co, som er nogen af de værste syndere i billeje-branchen. Det betaler sig generelt ikke at spare de 20-30-50 euro, som en Goldcar, Rhodium eller Interrent lejebil (alle samme selskab) er billigere per uge. Risikoen for at blive snydt er betydeligt højere, hvis man booker lejebil hos Goldcar (eller Interrent/Rhodium).

Se også: Sådan snyder Goldcar kunderne - også i engelske medier er problemer med Goldcar snyd blevet bemærket. Se artikel på The Mirror.

Anbefaling af biludlejning på Sao Miguel
De store biler er fortsat dyre at leje på Azorerne. Eksempelvis kan 8/9 personers minibus leje i Ponta Delgada Lufthavn nemt løbe op i over 4000-5000 kroner for en uge. Også MPV biler som Nissan Qashqai og 6/7-personers MPV biler er ofte relativt dyre at leje.

Billigste deal er derfor at booke en lille bil i VW Polo-klassen – eller hvis man har små børn og megen bagage, måske en Ford Focus stationcar eller lignende.

Lej minibus Azorerne

Opel Vivaro 9 personers minibus.

Fly til Azorerne - Norwegian fra Billund
Den største lufthavn på Azorerne; Ponta Delgada Airport – PDL, har direkte rute fra Billund Lufthavn med Norwegian.

Det er også muligt at flyve over Lissabon, hvorfra både TAP Airlines og Azores Airlines dagligt har flere ruter til de portugisiske Atlantøer. TAP og Azores Airlines har ofte de billigste flybilletter til Azorerne; med mindre man booker en pakkerejse fra Danmark med eksempelvis Bravo Tours (mangeårig specialist på Azorerne), Nilles rejser, Hideaways, Signatours eller Portugal-specialist bureauet Svante Rejser.

Uanset, hvor rejsen til Azorerne, bookes er billigste billeje i Ponta Delgada Lufthavn at finde her på siden ved at sammenligne priser

Hvad skal man se på Sao Miguel øen?
Med en lejebil til rådighed er det let at nå rundt til alle de fantastiske seværdigheder på Sao Miguel.

Hvad skal man se på Sao Miguel, Azorerne – video.

Blandt de mest populære sightseeing favoritter finder man:

 • Sete Cidades (De 7 Byer) søerne
 • Furnas – vulkansk område
 • Miradouro do Escavaldo / udsigtspunkt
 • Miradouro Lagoa do Fogo / ildsøen udsigtspunkt
 • Caldeiras da Ribeira Grande – varme kilder (meget varme – pas på!)
 • Caldeira Velha - naturreservat
 • Arrunda Açores – ananas-plantage
 • Gorreana – te-plantage

Se også: Visit Azores officiel turist-side: VisitAzores.com .

 


Billeje Ponta Delgada Lufthavn, Azorerne
Artikel: Billeje Ponta Delgada Lufthavn, Azorerne

Emner:

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar