Billig Zagreb Lufthavn billeje - lej bil til kørsel i Kroatien

Aktuelle tilbud - find billig biludlejning i Zagreb Lufthavn

Lufthavnen kaldes også for Pleso Airport efter forstaden Pleso ca. 15 kilometer syd for Zagreb, hvor den trafikmæssigt vigtigste lufthavn i Kroatien ligger. Zagreb International Airport – ZAG åbnede i 1962, da Kroatien stadig var en del af marshal Tito’s Jugoslavien.

Kroatiens største lufthavn er blandt de hurtigst voksende lufthavne i Europa. Antallet af passagerer, der ankommer til Zagreb Lufthavn er 3-doblet siden årtusindskiftet. ZAG Airport kaldes også for Zračna Luka Zagreb på kroatisk. Der er som følge af de mange turister sket en udviddelse og kraftig modernisering af Zagreb Airports terminalbygning.

VW Up lejebil

VW koncernens biler er billige i Kroatien - så biludlejningsselskaberne har masser af dem - her VW Up.

Lufthavnen ligger meget tæt på hovedvej A1/E71/E65, der fører direkte mod ferieområderne i Istrien (frakørsel hovedvej A6/E65) eller videre sydover (frakørsel A1) til Adriaterhavskysten og byerne Zadar, Split og Dubrovnik.

Masser af Kroatien oplevelser i vente - og der er stadigt billigt i Zagreb.

Se oversigtkort over Kroatien og Adriaterhavskysten. (klik igen på kortet for at gøre det større)

Billeje Kroatien – billig bil fra Zagreb Airport - ZAG
Den intensive konkurrence på Kroatien billeje fra Zagreb Lufthavn giver det meste af året turister mulighed for at leje bil til fordelagtige priser.

Billeje hedder også najam automobila på kroatisk, men benævnes ofte udelukkende med den engelsk-amerikanske billeje-betegnelse Rent A Car.

Mini Cabriolet

Gode muligheder for leje af billig cabriolet i Zagreb Lufthavn - her Mini Cooper fra Sixt.

De store internationale billeje-brands er stort set alle til stede i Kroatien. I Zagreb Lufthavn finder man således de kendte billeje-selskaber Sixt, Hertz Croatia, Avis Rent-A-Car, Europcar Rent-A-Car Croatia, Budget Car Hire og Dollar-Thrifty.

Desuden findes der et meget stort antal lokale og regionale Kroatien billeje-selskaber; herunder Uni Rent, An Nova, Oryz Rent-A-Car, Active Rent-A-Car, M.A.C.K, Luna Vectura, Last Minute Car Hire, Korzo m.fl.

Af og til leverer selskaber uden for lufthavnen biler til kunder i Zagreb Lufthavn (mødes med kunden ved ankomst). Udbuddet af Zagreb billeje er enormt med selskaber som Quater Rent-A-Car, HM, Cityrent Zagreb, Anindol og mange flere.

Se kort over Zagreb Lufthavns hovedterminal.

Tilbud i Kroatien - Zagreb lufthavn billeje
En bil i Ford Fiesta klassen (kan også være en Opel Corsa, Hyundai i20, VW Polo, Renault Clio, Citroen C3 eller lignende) er ofte det bedste Kroatien billeje-tilbud.

I højsæsonen i juli og august vil det som regel være muligt at booke denne bilklasse fra 2000-2500 kroner for en uges Kroatien billeje . Er man tidligt ude, er leje af en Ford Fiesta eller lignende ofte billigere, men mange venter desværre med at booke bil til ferien få dage eller måske en uge eller to før ferien afholdes.

VW Polo biludlejning Kroatien

VW Polo, Ford Fiesta og Seat Ibiza blandt de bedste Kroatien udlejningsbiler i økonomiklassen.

I det meste af Spanien, Italien, Grækenland, Kroatien og på andre populære sommerferie-destinationer er det ikke anbefalelsesværdigt at reservere udlejningsbil sent – specielt ikke til kørsel på ferie i Kroatien i juli og august.

I Zagreb Lufthavn vil man dog af og til kunne finde en lidt større bil i Golf-klassen til næsten samme pris, som den mindre Ford Fiesta/VW Polo klasse. Ofte er der tale om en Renault Megane, en Peugeot 308 eller en Citroen C4 til billeje-priser fra ca. 2600-2700 kroner for en uges bileje i Kroatien.

Billig billeje i Kroatien udenfor højsæsonen
Billig billeje i Kroatien er let at finde uden for højsæsonen.

I Zagreb Lufthavn vil man om foråret, i efteråret og om vinteren ofte kunne leje en mindre bil fra omkring 100-120 kroner per dag; svarende til ca. 700-850 kroner for en uges Kroatien billeje.

De billigste udlejningsbiler i Zagreb lufthavn er ofte af typen Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo eller eventuelt sydkoreanske småbiler som Chevrolet Spark, Hyundai i10 eller Kia Picanto.

Suzuki Vitara car rental Croatia

Overraskende billig SUV leje i Zagreb lufthavn - og billigste SUV-udlejningsbil er ofte en Suzuki Vitara.

Priser på leje af minibus - sammenlign billigste minibus udlejning
Vil man gerne leje minibus i Kroatien er der ligeledes meget stor forskel på biludlejningspriserne i juli-august og lejepriser på minibus resten af året. Billigste minibusleje i Kroatien finder man i november-december-januar, hvor tilbud helt ned til 1500 kroner for en uge i en 9-personers minibus ikke er usædvanlige.

I sommerperioden koster den samme minibus leje i Zagreb Lufthavn ofte over dobbelt så meget eller mere – specielt ved sen booking af lejebil lige op til afholdelse af ferie, kan prisen for minibus-leje være høj.

Lej minibus Kroatien

Billigste minibus-leje i Zagreb Lufthavn er tit billigere at booke end en 7-personers bil.

Kørsel over landegrænser i Kroatian lejebil
Mange biler til leje i Zagreb Airport vil kunne medbringes til andre tidligere lande i den Jugoslaviske føderation, som blev opløst i perioden 1991-1992.

Balkan-landene i det tidligere Jugoslavien omfatter Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Slovenien, Makedonien, Montenegro og Serbien.

Vigtigt: Check om man kan medtage udlejningsbil fra Zagreb Airport til de øvrige ex-jugoslaviske lande under ’prisdetaljer’ på det givne billeje-tilbud. Hvis man for eksempel gerne vil køre til Serbien fra Zagreb, skal Serbien være nævnt som ’tilladt land’. Om man må køre til Serbien eller ej kan afhænge af den politiske situation, så læs lejebetingelser under 'tilladte lande' og 'rejsebegrænsninger' inden booking - se under 'Vigtig information'. 

Kroatien grænser op til Slovenien, Ungarn, Serbien og Bosnien-Herzegovina. Se også: Kort over Kroatien og de omkringliggende Balkan-lande.

Zagreb Lufthavn i Kroatien er velplaceret i forhold til ferie på Adriaterhavskysten og ikke mindst for besøgende til halvøen Istrien i det nordlige Kroatien.

Video: Zagreb Guide.

Se mere om: Afstande i Kroatien i artikel om kørsel i Kroaten.

Minimum 1 eller 2 års erfaring (kørekort) ved Kroatien billeje
I Kroatien skal man som hovedregel have haft kørekort i mindst ét år. Men de gamle Kroatien regler om kørekort i to eller tre år (afhængigt af billeje-selskab) kan forekomme for at kunne leje bil. Check derfor betingelser inden booking ved et givet selskab. I de fleste nordeuropæiske lande er et enkelt års erfaring som bilist som regel nok for de billigste lejebilers vedkommende.

Forsikring af udlejningsbil i Kroatien
Forsikringsmæssigt (billeje-forsikring) er Kroatien på linje med andre populære ferielande i Europa. Alle udlejningsbiler er ansvars- og kaskeforsikrede, og der er som regel en selvrisko på bilens skade- og tyveriforsikring. Denne fremgår under ’prisdetaljer’ på det givne billeje-tilbud.

Selvriskoen på en normal mindre udlejningsbil i Zagreb Lufthavn er som regel i størrelsesordenen 700-1500 euro. Man kan eventuelt tilkøbe selvrisko-forsikring ved bestilling af billeje online for ca. 40-60 kroner per dag fra AXA afhængig af periode (tilbydes altid ved booking her på siden). 

Guide-Billig-Billeje redaktionen anbefaler at man undgår firmaet Goldcar (og Goldcar-ejede Rhodium i Zagreb Lufthavn). Danske kunder snydes ofte af dette selskab - se artikel.

Lufthavnen i Zagreb – fly til Zagreb fra Danmark
Det kroatiske luftfartsselskab Croatia Airlines flyver til Zagreb fra København. Det gør lavprisselskabet Norwegian også - dog igen som sommerrute.

Der er desuden særdeles hyppige forbindelser til de store tyske lufthavne i Frankfurt, München og Berlin + fra Warszawa-Chopin i Polen. Også London-omådet er godt forbundet med flere ruter til Zagreb Airport - ZAG.

FerieKroatien – Croatia et yndet ferieland for danske turister
Zagreb Lufthavn ligger inden for 3 timers køreafstand af ferieområderne på halvøen Istrien i det nordvestligste Kroatien (Croatia på engelsk og Hrvatska på kroatisk).

Istrien (Istria på engelsk og Istra på kroatisk) byder på en 1000 kilometer lang kyststrækning og grænser mod nord til Slovenien. Kystbyerne Porec, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin og Rabac er blandt de mest populære ferie-destinationer for danske turister i Istrien.

Den 2000 år gamle by Pula er Istriens største by og var indtil år 1947 ligesom resten af Istrien italiensk område.

Fra det nordligste Istrien ved grænsebyen Plovanija er der kun godt 30 kilometers kørsel gennem Slovenien til kulturbyen Trieste, der ligger i Italien.

Sammenlign billeje priser i Zagreb Lufthavn med Cartrawler

Mere information om byen Zagreb i Kroatien kan findes på landets officielle turist-guide.


Billig Zagreb Lufthavn billeje - lej bil til kørsel i Kroatien
Artikel: Billig Zagreb Lufthavn billeje - lej bil til kørsel i Kroatien

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar