Floridas lufthavne - Miami, Orlando og Fort Lauderdale

Den amerikanske stat Florida, får hvert år besøg af 55 millioner turister. Det er en meget populær destination for turister og forretningsfolk fra hele verden.

De mest benyttede indgange til Florida, er de store lufthavne beliggende i Miami, Orlando og Fort Lauderdale. Herfra skal millioner af mennesker videre til de mange turistmål, der er kendetegnende for det sydøstlige område af USA.

Ford Mustang Model 2014

Ford Mustang Cabriolet 2014 - det er billigt at leje cabriolet i Florida.

Fra omkring oktober 2014 vil den nye Ford Mustang 2015 kunne bookes som USA lejebil.

Se aktuelle Florida-billeje priser i Miami, Orlando og Fort Lauderdale lufthavne ved at anvende links til Cartrawler USA søgemaskinen i denne artikel.

Fakta om Florida, Miami, Tallahassee og Jacksonville - de største byer i Florida
Staten Florida ligger i den sydøstligste del af USA.

Fakta om Florida:

 • Kaldes også for ’The Sunshine State’
 • Samlet areal for Florida: 170.000 km2 (4 gange så stort som Danmark)
 • Samlet indbyggertal i Florida: 18 millioner
 • Største by er Jacksonville med 1,3 millioner indbyggere
 • Hovedstad er Tallahassee med 181.000 indbyggere (7. største by i Florida)
 • Kendteste by (og næststørste by i Florida) er Miami med 414.000 indbyggere (city)
 • Stor-Miami udgøres af Miami, Fort Lauderdale og West Palm Beach, indbyggertal 5,5 millioner

Se kort (road map) over Florida (Dobbelt-klik for detaljer).

Florida har USA's fjerdestørste økonomi, og indtjeningen er baseret på turisme, industri, internationale bankforretninger, videnskab og forskning m.m.

VIDEO: 2-minutters video-forslag til de 10 bedste attraktioner i Florida.

På godt og ondt - store indtryk i Florida
Men Floridas indbyggere er ikke alle lige velhavende. Miami er USA's sjette fattigste by og omkring 2.5 millioner i staten Florida er deciderede fattige. Gennemsnitsindkomsten er på 39.500 dollar og til sammenligning er den danske på 56.000 dollar.

Mere end 25 procent af befolkningen i Florida har ikke engelsk som hovedsprog. Det er stærkt domineret af det spanske sprog og en del andre i mindre grad.

Miami er måske også kendt for de fleste gennem mange tv-serier, heriblandt Dexter og ikke mindst det legendariske tv show Miami Vice med Don Johnson. Men Florida er også de kendte forfatteres paradis med Ernest Hemingway og Tennessee Williams som nogle af de fremmeste i den litterære verden.

Nord for Florida ligger staterne Georgia og Alabama, og staten er omgivet af Atlanterhavet og Den Mexicanske Golf.

Miami lufthavn
Miami International Airport - MIA er Floridas travleste lufthavn og samtidig den primære lufthavn i hele det sydlige Florida. Miami Lufthavn betjener næsten 40 millioner passagerer og 380.000 flyvninger ind og ud hvert år.

Se Miami på kort.

Lufthavnen i Miami er det største kundepunkt for flyvninger mellem USA og de Latinamerikanske lande, samt flyvninger fra Europæiske destinationer. Det amerikanske flyselskab American Airlines er Miami Lufthavns primære kunde og selve lufthavnen er en af de få i verden, der har faciliteter til at betjene den store Airbus 380.

Selve lufthavnen er inddelt i tre terminaler - nord, central og syd terminalen. De er alle beliggende ved siden af hinanden, med gate D beliggende i terminal Nord, gates E, F, G i central terminalen og gates H og J i terminal Syd.

Se kort over terminaler og gates ved Miami International Lufthavn.

Miami centrum ligger kun 13 km fra Miami Lufthavn og der er gratis togtransport med det såkaldte Mover Train, der kører til biludlejningscenteret og den nyligt anlagte Miami Central Station (også kaldet Miami Airport Station). MIA Mover Station ligger i midten af terminalområdet og man når nemt dertil fra alle terminaler, idet der er bygget moving walkways (rullebånd til gående passagerer) langs med hele terminalområdet.

Find MIA Mover Station i Miami Lufthavn på kort (PDF format).

Billeje Miami Lufthavn
Biludlejningscenteret er temmelig nyt og er beliggende ved Miami Central Station, der er endestationen for MIA Mover Train.

Her under samme tag findes alle de internationalt kendte udbydere af billeje og en del lokale firmaer. Blandt de mange er: Advantage Rent-A-Car, Alamo, All Day Rent-A-Car, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, E-Z Rent-A-Car, Global Rent A Car, Hertz, National, Payless, P&P Family Auto Rental, Royal, Sixt og Thrifty.

SUV - Chevrolet Traverse

Florida billeje - eksempelvis Chevrolet Traverse SUV

Find billeje ved Miami Lufthavn

Læs også: sammenlign tilbud i Miami biludlejningscenter.

Turist destinationer i Miami, Florida
Mulighederne for oplevelser er næsten uendelige i Miami, både for børn og voksne. Strande, naturpark, udendørs akvarium, zoo og museer er bare nogle af de fritidsfornøjelser der venter de besøgende i Miami, Florida.

Miamis strande er de perfekte områder til at motionere kroppen eller bare at flyde i solen. Blandt Miamis mest populære strandområder finder man Bill Bags Cape Florida State Park (ved Cape Florida Lighthouse), South Beach, Virginia Key Beach (ikke langt fra Miami Seaquarium), Haulover Beach (nudiststrand) og Homestead Bayfront Park & Marina.

South Beach ved Miami Beach, er ikke bare en strand, men også et meget trendy område. Muligheden for både shopping, museumsbesøg og kulinariske oplevelser gør, at man kan opleve meget mere end bare at ligge på stranden og nyde solens stråler. Her finder man også det historiske Art Deco Distrikt, der er meget berømt for husfacadernes udseende.

Naturparken Everglades er en af USA's mest bemærkelsesværdige offentlige parker. Her findes både prærie og sumpområder, fordelt på 6000 km² (til sammenligning er Sjælland på ca. 7000 km2).

Everglades huser mange truede dyrearter, heriblandt den Amerikanske Krokodille, den vestindiske søko og Florida Panteren (der er i familie med Pumaen). Naturparken har mange vilde områder, der er specielt populære blandt fritidseventyrer, men almindelige turister kan også gå ture, campere eller sejle i kano i det store område.

Miami Seaquarium ligger midt i Miamis turistområde på strækningen fra Miami til Key Biscayne. Det er et kæmpe udendørs akvarium med masser af aktiviteter, der kun kan lade sig gøre i Floridas tropiske klima. Det anbefales, at man afsætter det meste af en dag til denne oplevelse.

VIDEO: Surfing på ryggen af en dræberhval

Børn (og barnlige sjæle) kan få en fantastisk oplevelse på Miami Children’s Museum. Museet har, oversat, mottoet ’Leg, Lær, forestil dig og skab selv’. Her er der mulighed for at udforske mange ting, alt fra supermarkeder til TV studier og samtidig lære noget nyttigt.

Børn kan også have en sjov og lærerig dag i Jungle Island og Monkey Jungle. Førstnævnte har et rigt fugleliv, der kan observeres på guidede ture og sidstnævnte er en park med livagtige menneskeskikkelser i form af Homo Sapiens på skinner, der blander sig med aber der hænger i træerne.

Er man historisk interesseret, er Vizcaya Estate et område, der viser livet i det sydlige Florida omkring 1900 tallet. Mange mennesker har valgt at holde bryllup eller store gallafester her.

Omtrentlige afstande fra Miami centrum til ovennævnte oplevelser:

 • Fra Miami centrum til Miami Seaquarium: 8 km
 • Fra Miami centrum til South Beach: 9 km
 • Fra Miami centrum til Miami Children’s Museum: 3,5 km
 • Fra Miami centrum til Jungle Island: 5 km
 • Fra Miami centrum til Vizcaya Estate: 4 km
 • Fra Miami centrum til Bill Bags Cape Florida State Park: 16,5 km
 • Fra Miami centrum til Virginia Key Beach: 10 km
 • Fra Miami centrum til Haulover Beach: 24 km
 • Fra Miami centrum til Monkey Jungle: 50 km (40 min i bil)
 • Fra Miami centrum til Homestead Bayfront Park & Marina: 64 km (1 time i bil)
 • Fra Miami centrum til Everglades: 111 km (1 time 30 min i bil)
 • Fra Miami centrum til Key West: 259 km (3 timer 15 min i bil)

VIDEO: Velkommen til Miami Beach

Orlando Lufthavn
Orlando International Airport - MCO, ligger 10 km sydøst for Orlando centrum. Byen Orlando ligger 375 km nord for Miami og ca. 90 km vest for Daytona Beach på Floridas østkyst.

Byen er USA's 77. største med ca. 250.000 indbyggere, der dog stiger til 2.2 millioner, når man medregner hele det urbane område.

Se Orlando på kort.

Orlando Lufthavn hed tidligere McCoy Air Force Base, derfor den noget utraditionelle navnekode. Det er staten Floridas næst travleste lufthavn og betjener 35 millioner passagerer om året.

Lufthavnen er en hovedterminal, med fire lufthavnstransitter (kaldet Airsides) omkring. I selve lufthavnsterminalen er der hotel, til dem der måtte have brug for det, uden at man skal forlade lufthavnen.

Fra alle fire lufthavnstransitter, er der letbane tog ind til selve hovedterminalen.

Se kort over Orlando International Airport.

To amerikanske lavprisflyselskaber har Orland Lufthavn som knudepunkt. Amerikas største lavprisselskab Southwest Airlines og det lidt mindre JetBlue Airways.

Læs også: Orlando billeje - find billig billeje i Orlando Lufthavn.

Orlando Lufthavn er verdens største billeje marked og man skal med shuttle bus til Terminal A eller B, på lufthavnens areal. Her finder man følgende udbydere af lejebiler: Alamo, Avis, Budget, Dollar, E-Z, Entreprise, Firefly, Hertz, L&M, National og Thrifty.

Shuttle bussen kører også til andre, lokale biludlejningsfirmer, der alle ligger samlet uden for lufthavnen.

Find billeje ved Orlando International Airport

Chevrolet Impala 2014

Full size amerikaner-lejebil i Florida - her Chevrolet Impala 2014

Forlystelserne i Orlando
Grunden til markedet for billeje i Orlando Lufthavn er det største, skyldes, at det er i området omkring Orlando man finder de store forlystelsesparker.

Dette er børnenes paradis og med en lejebil til rådighed, kommer man hurtigt og nemt rundt til alle de oplevelser, man ikke bør gå glip af.

Her ligger Walt Disney World Epcot med ’Tomorrow Land’, der giver et indblik i den nære fremtids nye opfindelser og et område, der giver et indblik i alverdens kulturer.

I Walt Disneys Magic Kingdom møder man figurerne som vi alle kender fra Disneys univers, med forlystelser som man ser dem i de klassiske tegnefilm. Disneys Animal Kingdom er en temapark med levende dyr, festivaler og bådtur.

Mange kæder helt sikker Florida sammen med Delfiner, der springer op af vandet fra et stort bassin. I Seaworld, der er et kæmpe akvarium, kan man blive meget klogere på livet under vandet. Hajer, delfiner og den største delfin af dem alle, spækhuggeren, underholder børn og voksne i et fabelagtigt show.

Universal Studios er stedet for de filminteresserede. Her kan man opleve filmkulisser fra de store Hollywood Blockbusters og selv deltage aktivt i de film, man har lært at kende i tidens løb. Man står så at sige i midten af det man har set på film.

Afstande fra Downtown Orlando til spændende destinationer:

 • Afstand fra Orlando centrum til World Epcot: 33 km
 • Afstand fra Orlando centrum til Magic Kingdom: 34 km
 • Afstand fra Orlando centrum til Animal Kingdom: 35 km
 • Afstand fra Orlando centrum til Seaworld: 22 km
 • Afstand fra Orlando centrum til Universal Studios: 16 km
 • Afstand fra Orlando centrum til Jacksonville: 225 km (2 timer i bil)
 • Afstand fra Orlando centrum til Tallahassee (Floridas Hovedstad): 380 km (3 t 40 min i bil)
 • Afstand fra Orlando centrum til St. Petersburg: 170 km (1 t. 40 min i bil)

Fort Lauderdale Lufthavn
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport - FLL ligger 5 km sydvest for downtown Fort Lauderdale og ca. 35 km nord for Miami. Lufthavnen betjener mere end 24 millioner passagerer om året.

Se Fort Lauderdale placering på kort.

Lufthavnen består af fire terminaler, med i alt 6 ankomsthaller nummereret B til H. Biludlejningscenteret er beliggende ved terminal 1, ankomsthal B og gratis shuttle busser kører dertil, hvis man ankommer i terminal 2, 3 eller 4.

Biludlejningscenteret er beliggende indenfor lufthavnsområdet og her skal man både hente og aflevere lejebilen. Lige ved siden af indgangen til terminalbygningerne.

Se kort over terminaler ved Fort Lauderdale Lufthavn.

Blandt udlejere af biler ved Fort Lauderdale-Hollywood Lufthavn findes de kendte udbydere såsom: Advantage Rent-a-Car, Avis, Alamo, Budget, Dollar, Entreprise, E-Z Rent-A-Car, Hertz, National, Payless, Royal og Thrifty.

Find billig billeje ved Fort Lauderdale-Hollywood Lufthavn

Amerikas Venedig kaldes Fort Lauderdale også. Tag en tur til denne skønne by, ikke langt fra Miami. Der er der også lækre, hvide sandstrande og herlige shopping muligheder og det siges, at priserne er lidt lavere end i Miami.

Fort Lauderdale er også udgangspunktet for det amerikanske fænomen Spring Break. En film fra 1960 gav anledning til, at unge holder deres forårsferie i festlige og solrige rammer. Byen har 4100 restauranter og 120 natklubber.

Til den mere seriøse besøgende byder Fort Lauderdale på mange museer og smukker parker, et kæmpe indendørs/udendørs loppemarked og verdens største drive-in biograf med 13 biograflærreder.

Læs også: Fly direkte til USA - fra København til udvalgte USA destinationer.

Fort Lauderdale ligger ikke langt fra Miami, så det ville være oplagt at opleve det i ovenstående beskrevet, om mulighederne og afstande til interessante oplevelse i Miami og omegn.

Hastighedsbegrænsninger i Florida
Bøder for at køre for stærkt i trafikken kan koste mellem 76 og 260 dollars afhængig af fartovertrædelsens karakter. Der uddeles omkring 4 millioner trafikbøder om året i Florida. Hvis man er lokal, kan man vælge at betale en lidt højere bøde, der betyder, at man tager 4 basis timer på en køreskole. Det har den fordel, for en amerikaner, at bilforsikringen ikke stiger eller at forsikringsselskabet ikke opsiger ens forsikringspolice.

Hvis man bliver taget i at køre for stærkt i et område med skoler og skolebørn, eller ved et vejarbejde, kan man få det dobbelte i bøde.

 • Byområder 30 mph - 50 km/t
 • Forretnings og beboelsesområder 30 mph - 50 km/t
 • Motorveje 70 mph - 110 km/t
 • Alle andre veje 55 mph - 90 km/t

Floridas historie
Florida blev i 1845 den 27. stat i USA, efter i mange år at have været domineret af spaniere eller englændere og de indfødte indianere brugte mange kræfter på at bekrige nybyggerne. Men da Spanien stod med en økonomisk gæld til USA i 1821, valgte Spanien at overlade Florida til USA, som altså så blev endnu en stjerne i deres flag. Amerikanerne indgik en traktat med indianerne om at forlade Florida til fordel for en område vest for Mississippi, men ikke alle indianere ønskede at forlade Florida og man måtte igennem en krig mere. Amerikanerne havde Fort Dallas, hvorfra de drog i krig. Fort Dallas lå, i hvad der i dag er downtown Miami.

Tag en tur til Key West
Lejer man en bil under sit ophold i Florida, er det mere end almindeligt nærliggende lige at suse de 250 km fra Miami ned til Key West - Florida Keys. Floridas mange øer er bundet sammen af mange broer og det er en fantastisk tur ud i et område man allerede synes man kender på forhånd. Her er en opfattelse af, at film og litteratur har fortalt os meget om dette område. Men ser man med egne øjne, er det ganske overvældende. Meget historie knytter sig også til området her. Cuba er en stor del af den historie.

Find billig billeje ved Fort Lauderdale-Hollywood Lufthavn

Find billig billeje ved Orlando International Airport

Find billig billeje ved Miami Lufthavn


Floridas lufthavne - Miami, Orlando og Fort Lauderdale
Artikel: Floridas lufthavne - Miami, Orlando og Fort Lauderdale

Emner: , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar