Milano Lufthavne - Italien guide til Malpensa (MXP), Linate (LIN) og Bergamo Lufthavn (BGY)

Der er mange gode grunde til at besøge Milano i Lombardiet i Italien.

Udover at være en alsidig turist destination er Milano også det finansielle centrum, hovedstaden for Italiensk mode og hjemsted for de to store fodboldklubber AC Milan og Inter.

Se kort over Lombardiet.

Milano er Italiens næstmest befolkede storbyområde og har en veludviklet infrastruktur. Tre store, internationale lufthavne betjener Milano udover vej- og højhastighedstog forbindelser.

Hvis man rejser til Milano Lufthavn med fly, kan man på nedenstående afbillede kort finde brugbar information om Milano-Linate, Milano-Malpensa og Milano-Bergamo lufthavn.

Milano Airports map

Samlet overblik over lufthavne, der betjener Milano.

Milano Malpensa (MXP) - hovedlufthavnen i Milano
Milanos primære lufthavn ligger i Varese provinsen, ca. 45 km. nordvest for Milano centrum.

Se Milano Malpensa Lufthavns beliggenhed på kort.

Billeje i Milano Malpensa Lufthavn - sammenlign tilbud online

Mellemklassebil i Milanos lufthavne - plads til 4-5 personer
I Milano er den lille mellemklasse-familiebil - også kaldet Golf-klassen - blandt de mest efterspurgte ferie-lejebiler.

Man kan ved booking af billeje i Milano naturligvis opleve at få udleveret en Alfa Romeo Giulietta eller en Fiat Bravo, men faktisk har Italien billeje-selskaberne i stor udstrækning primært tyske og franske biler i flåden.

Ofte er der tale om Ford Focus, Opel Astra eller Renault Megane - alle naturligvis med 5 døre. Siden den nyeste og nok skarpeste konkurrent til VW Golf i den lille mellemklasse (også kaldet C segmentet eller kompakt-klassen) er fra Peugeot, vil Peugeot 308 fra model 2014 og frem kunne findes hos mange billejefirmaer I Milano.

Peugeot 308 - model 2014

Peugeot 308 model 2014 - en værdig konkurrent til VW Golf i den lille mellemklasse af familiebiler.

Mercedes forsøger også at komme ind på billeje-markedet for mindre familiebiler, men både Mercedes A-klasse, Audi’s A3 og BMW’s 1-serie er næsten altid dyrere at leje (som prestige-bil i den lille mellemklasse).

Ruter fra UK til Milano - Easyjet i Milano Malpensa Lufthavn
Én af de ældste lufthavne i Italien, Milano Malpensa, er også Italiens næst-travleste lufthavn, efter Rom-Fiumicino.

Det der tidligere var et knudepunkt for flyselskabet Alitalia, er nu en meget vigtig base for lavprisflyselskabet Easyjet, der har sin egen terminal (T2 eller ’EasyJet Terminalen’) i Milano Malpensa Lufthavn.

Milano Malpensa har gode ruteforbindelser til den britiske hovedstad, hvor London-Gatwick er den fjerde mest populære internationale rute. Ved begyndelsen af 2014 er nedenstående forbindelser fra UK til Milano Malpensa tilgængelige med følgende flyselskaber:

  • BMI Regional (afgange fra Bristol)
  • British Airways (afgange fra London-Heathrow)
  • EasyJet (afgange fra London-Gatwick, London-Luton)
  • Flybe (afgange fra Birmingham og Manchester)

Flyforbindelser fra Danmark og Tyskland til Milano Malpensa
Fra Københavns Lufthavn er der forbindelse til Malpensa med SAS og easyJet op til to gange hver dag.

Fra Hamburg Lufthavn er der forbindelse til Malpensa med Germanwings tre gange om dagen

Guide til turen fra Malpensa til Milano - kørsel fra Malpensa Lufthavn til Milano centrum
Passagerer der ankommer til Malpensa Lufthavn kan vælge mellem mange transport muligheder mod Milano bymidte.

Malpensa Express til Milano
En af de hurtigste og billigste rejseløsninger mellem lufthavnen og byen er ombord på Malpensa Express toget, der kører mellem terminal 1 i Malpensa Lufthavn og Cadorna og de centrale stationer i Milano. Turen tager omkring 50 minutter og den billigste enkeltbillet koster fra 7 euro. Det er muligt at opnå rabat for familier eller større grupper.

Få mere information på Malpensa Express og book billetterne online.

Malpensa lufthavnsbus
Det koster nogenlunde det samme at tage Malpensa lufthavnsbus til Milano centrum. Forskellige privatejede busfirmaer holder til ved ankomsthallen og foran terminalbygningerne i Malpensa Lufthavn. Man behøver sædvanligvis ikke at købe billet på forhånd, men for at undgå unødig besvær (og at betale for meget), kan man booke billet til lufthavnstransport på forhånd.

Find et eksempel på en udbyder af bustransport ved Milano Malpensa Lufthavn.

Malpensa Lufthavn Taxa
Er man to eller flere til at dele taxaudgifterne fra Malpensa til Milano kan det være en god løsning. Den forholdsvis lange tur mellem lufthavnen og bymidten kommer oftest til at koste på den anden side af 100 euro.

Kørsel fra Malpensa til Milano - billeje i Malpensa Lufthavn
Det er nemt at komme fra Malpensa Lufthavn til de store motorveje i området, blandt andre A8 motorvejen, der fører til Milano i sydøstlig retning fra lufthavnen og til Varese, nær grænsen til Schweiz, i nordøstlig retning.

Se kort over tilkørselsvejene fra Malpensa til Milano.

Hvis man vælger at leje bil i Malpensa Lufthavn for at komme videre til Milano, tager turen mellem lufthavnen og Milano centrum omkring 30 minutter, forudsat de trafikale forhold er optimale

Brug Cartrawler billeje søgemaskine til at finde de bedste billeje tilbud i Malpensa Lufthavn

Fiat 500 billeje i Italien
Én af de mest charmerende italienske moderne biler er den lille (polsk-producerede) Fiat 500.

Siden introduktionen i år 2008 har Fiat 500 gået sejrsgang over hele Europa og er på trods af sin alder stadig super-cool og attraktiv som lejebil i Italien.

Eneste begrænsning er pladsen. Er man mere end to personer, er en Fiat 500 lejebil en dårlig ide på ferietur. Bagagepladsen (bagagerum i Fiat 500) er kun på 185 liter, og derfor har man faktisk ofte brug for bagsædet til at stille den sidste taske på.

Fiat 500C billede

Fiat 500C dvs. cabriolet-udgave af Fiat 500, som ofte ses hos italienske biludlejningsfirmaer © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Seværdigheder i Malpensa Lufthavn området
Foruden Milano, er der mange andre spændende steder indenfor en kort afstand fra Malpensa Lufthavn.

For eksempel ligger byen Torino indenfor rækkevidde fra Malpensa Lufthavn via A4 motorvejsforbindelsen. Afstanden er ca. 120 km.

Tættere på ligger den berømte sø Como, der er kendt for sin uforlignelige, naturlige skønhed og privilegerede beliggenhed ved foden af Alperne. Afstanden hertil er omkring 50 km eller 40 minutter i bil. Mange af de smukke villaer, der ligger langs med Como søens kyster, ejes af rige og berømte personligheder, blandt dem er Richard Branson, Madonna og George Clooney. De mest populære byer og resorter ved Como søen er Bellagio, Varenna, Lecco og Como by.

Se kort over området ved søen Como (klik igen for detaljer)

Milano Linate Lufthavn (LIN) - nær Milano centrum
Af alle lufthavne der betjener Milano området, er Linate Lufthavn den der ligger tættest på centrum. Lufthavnens officielle navn er Aeroporto di Milano Linate ”Enrico Forlanini”, og ligger ca. 8 km. øst-sydøst for det centrale Milano.

Se Milano Linate Lufthavns beliggenhed på kort.

Flyruter London - Milano Linate
Linate Lufthavn er den primære lufthavn for indenrigsflyvninger til og fra Milano, med ruter til Rom-Fiumicino, Catania (Sicilien) og Napoli som nogen af de populæreste nationale destinationer.

Internationale flyvninger fra Milano Linate til Europæiske hovedstæder, inkluderer Paris, Dublin, Amsterdam og London. Codeshare flyvninger fra London-Heathrow til Milan Linate betjenes af British Airways og Alitalia.

Lavprisflyselskabet EasyJet har en rute til London-Gatwick fra Milano Linate.

Fra Danmark er der SAS og Alitalia fly til Milan-Linate.

Italien guide - fra Linate Lufthavn til Milano bymidte
Forbindelsen fra ’byens lufthavn’ Linate til det centrale Milano er meget nem. Ankommende passagerer kan vælge mange busforbindelser, taxaer eller shuttle busser.

Bybus nummer 73 fra Linate til Milano (Piazza Santa Babila) er den billigste løsning, med billetpriser der starter fra 1,5 euro per person. Bussen kører hver tiende minut, men har mange stop undervejs mod centrum. Meget hurtigere går det med den særlige Linate Lufthavnsbus der ankommer til Milano Hovedbanegård på 30 min., med kun et stop undervejs. Billetprisen er 5 euro.

De private bustransportfirmaer fra Linate til Milano er betydeligt dyrere, med gennemsnitspriser på ca. 45 euro for små grupper (op til 3 personer). Taxaprisen mellem Linate og Milano centrum svinger mellem 15-20 euro. (Alle nævnte priser er indhentet per start 2014).

Milano Linate Lufthavn billeje - kørsel fra Linate
Billeje i Linate Lufthavn udbydes af de store biludlejningsfirmaer og ofte til konkurrencedygtige priser.

Sammenlign priser i Milano Linate Lufthavn

Når man kører til Milano i lejebil fra Linate Lufthavn, så kør af Viale Enrico Forlanini/Viale Corsica vejen, der fører direkte til Milano ringvej.

Se Milano vejkort.

Under normale trafikforhold, tager det omkring 15-20 minutter at kører fra Linate Lufthavn til Milano centrum.

Hvis det ikke er Milano man er ankommet til Linate Lufthavn for, giver A51 motorvejen, der kører øst om byen, videre forbindelse fra lufthavnen til A4 motorvejen, der krydser det nordlige Lombardiet, samt A1, der fører til Piacenza, Parma, Modena og Bologna sydøst for Milano. Hvis man kører fra Linate Lufthavn til Genoa, på kysten til det liguriske hav, er afstanden ca. 130 km (1 t. 45 min i bil).

Anbefaling Italien: lej en lidt større bil (stationcar) til en rimelig pris
Skal man på ferietur rundt i Italien er en lidt større bil ofte den bedste løsning.

Med 4-5 personer kan en mindre stationcar lejebil i Italien være optimal. Som regel er prisen langt mere rimelig end ved leje af de større MPV (minivan) i 5+2 eller 7 personers udgaver.

Pladsen i en moderne Ford Focus stationcar, Opel Astra Stationcar, Renault Megane eller Peugeot 308 stationcar er rigtig god og rækker til 5 personer selv på længere ture.

Ford Focus stationcar billede

Ford Focus stationcar billeje i Italien er en fornuftig transportløsning © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Fra Malpensa til Linate - billig one-way billeje i Milanos lufthavne
One-way billeje er en interessant løsning for rejsende, der har transfer forbindelse fra to forskellige lufthavne i Milano.

Da det er muligt at køre mellem Linate og Malpensa lufthavnene til en relativ lav pris med de forskellige transportsystemer, som oftest over Milano Hovedbanegård, er det til gengæld også en besværlig løsning, især hvis man rejser med meget bagage. Problemfri taxakørsel kan på den anden side være den alt for dyre løsning. Prisen for en tur mellem de to Milano lufthavne kan løbe op i over 100 euro.

Har man ikke travlt med at komme fra Malpensa til Linate, eller omvendt, kan man overveje en kortsigtet, one-way billeje aftale som transport løsning. Selvom det i mange tilfælde øger de samlede billeje omkostninger betragteligt, er det ofte muligt i Milano at leje en bil i en lufthavn og aflevere den i en anden uden de store udsving i lejeprisen.

Prisen på en kortvarig, one-way lejeaftale i Milanos lufthavn er specielt konkurrencedygtig i lavsæsonen. Tilbud på endags leje fra Linate Lufthavn, med drop-off i Milano Malpensa, starter fra omkring 175 kr. og det er ikke usædvanligt i vinterperioden eller det tidlige forår. Til denne pris får man en lille by bil, såsom en Fiat Panda eller lign., til kørsel fra den ene lufthavn til den anden.

Er man en gruppe, der rejser samlet, eller har man en betydelig mængde bagage med, er der mere komfort i at leje en større bil til kørsel mellem de to Milano lufthavne og prisen bliver ikke nødvendigvis meget højere. En VW Golf, Ford Focus, Peugeot 308 eller lignende bil i kompaktklassen, kan nogle gange koste fra kun 270 kr. for en kort lejeaftale til kørsel fra Malpensa eller Linate. Alle ovenstående priser er inklusiv forsikring.

Se kort over de store vejforbindelser mellem Malpensa og Linate lufthavnene i Milano.

Bergamo Orio Al Serio Lufthavn (BGY) - billige flyvninger til Milano
Il Caravaggio International Lufthavn er det officielle navn på lufthavnen nær Bergamo, omkring 45 km nordøst for Milano.

Se Bergamo Orio Al Serio Lufthavnens beliggenhed på kort.

Til trods for den betragtelige afstand fra Milano, markedsfører en del flyselskaber ofte Bergamo Orio Al Serio Lufthavnen som Milano Bergamo eller Milano Orio Al Serio Lufthavn.

Bergamo Lufthavn er kendt for det store udvalg af lavprisflyselskaber, primært Ryanair og Wizzair. Charter ruter til turistdestinationer i Europa og Nordafrika repræsenterer en stor del af flyvningerne i Bergamo Orio Al Serio.

Se også: Milano-Bergamo blandt de nye Ryanair destinationer fra Københavns Lufthavn .

Mellem lufthavnene der betjener hele Milano området, tilbyder Bergamo Lufthavn det største udvalg af ruter til UK, med regulære og sæsonbetonede flyvninger fra Birmingham, London-Stansted, Manchester, Bristol, East Midlands og Leeds/Bradford.

Ryanairs billige ruter i Bergamo Orio Al Serio flyver også til populære indenrigsdestinationer, såsom Cagliari, Bari og Lamezia Terme. I 2015 åbnede Ryanair rute fra Købenahvn til Milano-Bergamo.

Mere information om Italien-billeje i Bergamo Lufthavn.

Transport fra Bergamo til Milano
Der findes en række løsninger på transport i Bergamo Lufthavn, afhængig af rejse budgettet.

En af de mest populære (og økonomiske) måder at komme fra Bergamo Lufthavn til Milano centrum er via en af de mange specifikke forbindelser.

Bergamo busser afgår jævnligt mod Milano - hver 20. minut i dagstimerne, men der kan i højsæsonen være mange der vil med bussen og man skal muligvis stå i kø for at komme med.

Bemærk, at busbilletter (der koster mellem 5 og 10 euro) ikke sælges i bussen, men i kiosken indenfor i lufthavnsterminalen.

Her er et eksempel på et busselskab der kører fra Bergamo Lufthavn.

En anden billig, men dog ikke komfortabel løsning, er lokalbussen til Bergamo togstation og derfra videre med tog til Milano Centrale.

En taxa fra Bergamo til Milano er en bekostelig affære. Prisen på en taxatur kommer godt over 100 euro.

Billeje i Bergamo Lufthavn - kør til Milano bymidte
Foretrækker man at leje bil i Bergamo Lufthavn, er det ganske simpelt at køre fra lufthavnen til Milano centrum.

Bergamo Orio Al Serio Lufthavn ligger lige ved siden af den store A4 motorvej, der kører nord om Milano. Under normale trafikforhold tager det ca. 45 min. at køre fra Bergamo til Milano, men der kan være kraftig trafik på A4, med dertilhørende længere transporttid.

Bemærk, at på grund af den lange afstand mellem lufthavnen og Milano, er det ikke en billig løsning at leje en bil one-way fra Bergamo Orio Al Serio, som mellem Malpensa og Linate lufthavnene.

Sammenlign priser på billeje i Bergamo Lufthavn

Bergamos turist attraktioner
Har man lejet en bil fra Bergamo Orio Al Serio, bør man bruge muligheden for at gå på opdagelse i Bergamo, før turen går til Milano. Næst efter Milano, er Bergamo Lombardiets mest besøgte by og kan virkelig byde på en interessant kulturel og historisk kulturarv.

De fleste historiske vartegn i Bergamo findes i ’den høje by’ (Città Alta) fra middelalderen og bymidten (Città Bassa) fra det 19. århundrede, der er forbundet til hinanden via svævebane.

Se kort over Bergamo (Città Alta) - klik igen for detaljer.

Bergamos hovedattraktioner er: Citadellet, Piazza Vecchia, Palazzo della Ragione og Basilica de Santa Maria Maggiore.

Indenfor en forholdsvis kort køreafstand fra Bergamo Lufthavn, ligger mange andre seværdigheder, der bestemt kan være interessante for turister. Se de omtrentlige køreafstande nedenfor:

  • Afstand fra Bergamo Lufthavn til Bergamo by: 5 km
  • Afstand fra Bergamo Lufthavn til Brescia: 48 km
  • Afstand fra Bergamo Lufthavn til Lecco: 40 km
  • Afstand fra Bergamo Lufthavn til Lodi: 58 km
  • Afstand fra Bergamo Lufthavn til Como søen: 62 km
  • Afstand fra Bergamo Lufthavn til Garda søen: 78 km

Genoa, Parma og Torino lufthavne ligger tæt på Milano
For de turister der ankommer fra UK og som ønsker at lære Norditalien bedre at kende og som samtidig nyder at køre bil, er lufthavnen i Genoa, Torino og Parma gode alternativer til flyveturen til Milano.

Alle tre lufthavne ligger under 150 km fra Milano og alle tre har ruter til og fra UK.

Find billig billeje i Genoa Lufthavn

Sammenlign billeje priser i Torino Lufthavn med Cartrawler Italien

Billig billeje Italien - find de bedste priser i Parma Lufthavn 


Milano Lufthavne - Italien guide til Malpensa (MXP), Linate (LIN) og Bergamo Lufthavn (BGY)
Artikel: Milano Lufthavne - Italien guide til Malpensa (MXP), Linate (LIN) og Bergamo Lufthavn (BGY)

Emner: , , , , , , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar