Rijeka Lufthavn billeje - billig biludlejning Kroatien

Rijeka Lufthavn RJK er, sammen med Pula Lufthavn, èt af de store trafikknudepunkter for turister, som rejser til den nordlige del af den kroatiske Adriaterhavskyst.

Sammenlign priser på Rijeka Lufthavn billeje med Cartrawler Kroatien

Rijeka Lufthavn billeje
Hvis du ankommer til Kroatien via Rijeka Lufthavn - RJK, bør du overveje billeje som en billig og bekvem løsning på at rejse selvstændigt i din ferie.

Kia Rio er en populær udlejningsbil i economy car klassen i Rijeka Lufthavn. Book i god tid for at drage fordel af de bedste priser. © Billede: guide-billig-billeje.dk.

De mest konkurrencedygtige priser findes ofte gennem søgemaskiner på nettet, såsom Cartrawler, som arbejder sammen med alle de bedste biludlejningsfirmaer i Rijeka Lufthavn.

Biludlejningsfirmaer ved Rijeka Lufthavn - anbefaling
Hertz, Avis, Europcar, Engterprise, Sixt og Dollar er de primære internationale udlejningsfirmaer, der opererer ved Rijeka Lufthavn. De lokale kroatiske firmaer, som Fleet Rent a Car, Last Minute Rent a Car, Active, Ride-Car eller Oryx Car Rental, bør ikke overses (eller afskrives på forhånd), eftersom de ofte tilbyder attraktive priser og udlejningsbetingelser.

Når der søges efter billig billeje in Rijeka Lufthavn via Cartrawler, støder man højst sandsynligt også på tilbud fra Uniline. Uniline er en stor kroatisk rejsearrangør og har franchise rettighederne til Europcar i Kroatien.

Det sker faktisk også jævnligt at Sixt billeje i Rijeka Lufthavn har særdeles rimelige priser. Hos Sixt får man som regel nogen af de nyeste biler stillet til rådighed.

Alle biler, som kan lejes her på siden er fuldt forsikrede med ansvar- og kaskoforsikring. Der er, som normalt i Spanien og andre sydeuropæiske lande, så godt som altid en selvrisiko på forsikringen (egenbetaling op til et fast beløb i tilfælde af skade eler tyveri). Selvrisko er typisk mellem €700 og €1500. 

Se også: Vejledning i, om man skal tegne ekstra selvrisikoforsikring eller ej.

Bemærk at sikkerhedsdepositum (som blokeres på kundens kreditkort) godt kan være højere end selvrisko ved billeje i Kroatien, så det er altid en god ide at checke betingelser under 'vigtig information' på et givet billeje-tilbud inden booking. Som regel kan man godt finde en bil, hvor både selvrisko og sikkerhedsdepositum er under €1000.

Fiat 500 - billig biludlejning Kroatien

Sixt har Fiat 500 i den billigste bilklasse i Kroatien.

Har man ikke lyst til at løbe nogen risiko, kan man tegne selvrisikoforsikring/skadesrefusionsforsikring (tilbydes altid ved booking her på siden). Pris fra typisk 30-60 kroner per dag afhængig af lejens varighed.  

Fly til Rijeka lufthavn
Lufthavnen har hovedsageligt sæsonprægede forbindelser, da sommer og efterår er højsæson ved Adriaterhavskysten.

Flyselskaberne Ryanair, Eurowings og Enter Air er størst i Rijeka Lufthavn. Norwegian har en enkelt rute fra Oslo-Gardermoen. Easyjet og Wizzair findes endnu ikke på Rijeka rutekortet, men til gengæld er der sæsonruter fra Warszawa-Chopin med både Small Planet Airlines og Enter Air. Især Eurowings dækker tyske rejsende behov godt med ruter fra Hamborg, Berlin-Tegel, Bonn, Hannover og Stuttgart. 

Zračna Luka Rijeka - lufthavn på en ø
Rijeka Lufthavn, der i Kroatien er bedre kendt som Zračna Luka Rijeka, ligger på Krk øen i Kvarner bugten, omkring 21 km sydøst for midtbyen i Rijeka.

En 1,5 km lang betalingsbro forbinder lufthavnen med fastlandet. Broen er i dag kendt som Krk Broen (Krčki most I Kroatien); det tidligere navn, Tito’s bro, blev droppet efter Jugoslaviens opløsning. Bemærk at afgiften (per 2018 - 35 kuna/5 euro) kun betales når broen krydses fra fastlandet og ud til Krk øen. Se mere om Krk øen ved Rijeka.

VW Caravelle op til 9 personer

Bil til 8 eller 9 personer - minibus leje i Rijeka Lufthavn er ofte billigt.

Fakta om Rijeka i Kroatien
Rijeka er Kroatiens største maritime havn og en af de vigtigste dybvandshavne i Adriaterhavet.

Takket være dens strategiske placering in regionen, blev Rijeka før i tiden forsøgt erobret af både Ungarn og Italien, og den italienske indflydelse er fortsat meget stor i denne del af Kroatien. Navnet Rijeka betyder ’flod’ på kroatisk og det tilsvarende, italienske ord, Fiume, bliver stadig ofte brugt, når der refereres til byen. Byen og de omkringliggende landområder nød mellem 1920 og 1924 at have status som uafhængig stat, som den Frie By Fiume.

Selvom havne- og skibsværft aktivitet traditionelt set var hovedsøjlerne i Rijekas økonomi, takket være de fremragende naturlige elementer i Kvarner bugten og det milde klima, stortrives turismen i dagens Rijeka også. Byens attraktioner, udover strand- og vandsportsaktiviteter, inkluderer også en varieret historisk arv, museer, restauranter og et dynamisk natteliv.

Få et indblik i Rijekas attraktioner


Rijeka Lufthavn billeje - billig biludlejning Kroatien
Artikel: Rijeka Lufthavn billeje - billig biludlejning Kroatien

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar