Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Din næste storbyferie? - Warszawa højere på listen over mest besøgte storbyer i verden

Top-listen over mest populære storbyferie-byer i verden offentliggøres hvert år af Global Destination Cities Index by MasterCard.

Se også: Bilig billeje Warszawa Lufthavn (Chopin)

I nyeste opgørelse fremgår det at 260,000 flere turister besøgte den polske hovedstad i 2016 i forhold til året før.

Plads nummer 65 - mest populære storby
Dermed når Warszawa op på en 65.-plads over mest populære storbyferie-destinationer; den hidtil bedste Warszawa-placering.

Warszawa Stare Miasto

Warszawa gamle by.

Redaktionen på Guide-Billig-Billeje.dk er Warszawa-eksperter. Her vores bud på hvad man skal se i Warszawa.

Baseret på tal for 2016, er den polske hovedstad på vej frem i konkurrence med 131 andre metropoler, som er omfattet af undersøgelsen.

Se mere om livet i Warszawa på den danske side www.warszawainfo.dk.

Med en forbedring på hele 7 pladser er Warszawa sågar lige netop i den bedste halvdel foran ‘lokale’ konkurrerende europæiske storbyer som Oslo, Helsinki og Reykjavik, men til gengæld langt bagefter storbyferie favoritter som Prag og Budapest - for slet ikke at tale om London, Paris, Madrid, Barcelona og Berlin, som er i en liga for sig.

Det skal bemærkes at Warszawa er eneste polske storby i undersøgelsen og rangerer som by nummer 27 på europæisk plan.

København ligger lige i hælene på Polens hovedstad på plads nummer 66.

Med 18% øgning i antallet af turister, er den polske hovedstad blandt højdespringerne i Europa. Faktisk er det kun Sofia, som procentmæssigt marginalt (18,2%) har øget mere i 2016.

Warsaw Powisle

Powisle området ét af de mest eksklusive boligområder - view til det nationale fodboldstadium på modsatte bred - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Ser man over perioden 2009-2016; overgås Warszawa dog af Bucharest i Rumænien (10,4% stigning) og Portugals hovedstad Lissabon (10,2% flere besøgende). Sofia i Bulgarien og Warszawa har begge opnået en samlet stigning over de seneste 7 år på 9,4%.

I henhold til Mastercard Global Destination Cities Index var hele 79,5% af de besøgende i Warszawa ferie-gæster, mens forretningsrejsende udgjorde 20,5%.

Billede Warszawa City

Warszawa City - stadig en relativ lille storby © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

De mange turister betyder flere indtægter og samtidig har bystyret besluttet at bruge flere midler i turist-sektoren; med det formål at tiltrække endnu flere turister, og gerne nogen med euro eller kroner på lommen.

I 2016 anslår MasterCard at økonomien I den polske hovedstad blev til $777 millioner af udenlandske turister, hvilket vil sige et gennemsnitligt forbrug per udenlandsk turist på $451 i 2016. Dermed brugte hver udenlandsk besøgende i gennemsnit $6 mere end i 2015.

En prognose udarbejdet af MasterCard vil vide at 2017 igen slår rekord med en forventet indtægt fra turister i Polens hovedstad på over $800 millioner; svarende til over 5 milliarder danske kroner.

Hvor bruger turister flest penge? - storbyferie på første klasse
Dén by, hvor turister og besøgende bruger flest penge i, er Dubai i De Forenede Emirater. Her har hver besøgende I gennemsnit brugt 36 gange så meget, som i Warszawa.

Det skal bemærkes at Dubai er kendt som et yndet ‘indkøbscenter’ for hovedrige arabere. Dubai kunne således i 2016 få de samlede kasse-bon’er til gæstende udlændinge til at summe op til over 28,5 milliarder gode US$. Her kunne ikke engang New York og London være med.

Bangkok var til gengæld den mest besøgte storby i verden.

"MasterCard Global Destination Cities Index" måler, hvor og hvordan turister bruger deres penge på forskellige rejsedestinationer i verden. 


Din næste storbyferie? - Warszawa højere på listen over mest besøgte storbyer i verden
Artikel: Din næste storbyferie? - Warszawa højere på listen over mest besøgte storbyer i verden

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar