Delebiler i Danmark - find billigste lejebil hos din nabo via SnappCar eller GoMore

Konceptet for delebiler går kort fortalt ud på at udnytte privatejede biler bedre.

Se priser på eksempelvis SnappCar

Hvorfor delebil? - fordele privat biludlejning
De fleste private biler står en stor del af tiden parkeret og koster derved penge i grøn afgift, forsikring og afskrivning uden at være til direkte gavn for nogen.

Desuden er mange danskere begyndt at opfatte det at eje en forholdsvis dyr ting, som en bil, som en unødig belastning af privatøkonomien - og indtægten fra at leje bolig ud (via Airbnb) eller fra at leje sin bil ud (via GoMore eller SnappCar i Danmark) er velkommen.

Konkurrencen på markedet for delebiler er benhård i Danmark med mange nye spillere på markedet.

En stor del af kunderne til delebiler er særdeles fokuserede på lav pris (billigste delebil til leje), og det gør det svært for virksomhederne bag hjemmesider for udlejning af delebiler at tjene penge.

VW Golf - privat biludlejning Danmark

Lej en delebil - stort udvalg af nyere og lidt ældre (og billigere) delebiler.

Hjemmesider for delebiler i Danmark - oversigt over muligheder
I Danmark findes der følgende større hjemmesider for private delebiler:

  • GoMore
  • SnappCar (Tidligere kaldt MinbilDinbil i Danmark)

Samt desuden:

  • Hertz Delebiler / Hertz Delebilen
  • DriveNow
  • LetsGo

De tre sidstnævnte LetsGo, BMW/Sixt/Arriva’s DriveNow og Hertz Delebiler anvender ikke private biler, men er basalt set biludlejningsselskaber med biler placeret på offentlige parkeringspladser.

I Storbritannien defineres denne form for delebil-service også som Car Clubs - som i modsætning til ‘ægte’ delebiler ikke er baseret på at brugerne deler private biler.

I USA derimod er der normalt tale om begrebet ‘Car Sharing’ uanset, hvordan en given delebil-service er opbygget.

Danske delebiler - organiseret som biludlejningsselskaber
BMW er sammen med Arriva og Sixt gået massivt ind på markedet for delebiler i København.

Lanceringen af DriveNow skete medio år 2015 med hele 400 stk. elbiler af typen BMW i3. Se mere om DriveNow

LetsGo er speciel derved at det er et fondsejet almennyttigt selskab oprettet i 2007 af to delebilsklubber i København og Aarhus. LetsGo er på trods af mange medarbejdere og snart 10 år på bagen stadig en relativ lille hjemmeside på markedet for delebiler i Danmark med kun omkring 170-180 biler (2016).

Hertz Delebilen fungerer som de to andre biludlejningsselskaber på dele-bils markedet. Bilerne ejes af Hertz. Man reserverer sin bil online og låser bilen op med sit medlems-nøglekort og kode. Hertz Delebilen har per 2016 ca. 120 biler på landsplan.

Avis ejer ét af verdens største selskaber for delebiler i form af ZipCar, som har stor succes i USA; specielt blandt yngre brugere på campus/universiteter. ZipCar står på spring til at gå igang i mange lande i Europa, men tøver endnu i Danmark.

Car2Go var tidligere aktive i København, men trak sig fra markedet i Danmark tidligt i 2016 efter kun 17 måneders drift. Car2Go drives af Daimler AG (Mercedes) og Europcar i en række større europæiske og amerikanske byer. Ved introduktionen i København havde Car2Go ca. 200 delebiler.

Book en delebil - find en bil i nærheden af din bopæl
Som følge af stor konkurrence og sandsynligvis en overkapacitet af delebiler i København er det i foråret 2016 billigt at tilmelde sig delebils-ordninger.

Afgørende er det imidlertid at man kan finde en bil tæt på sin bopæl.

Alle delebiler skal nemlig returneres til deres udgangspunkt (hvor lejen startes og delebilen er parkeret), og det er upraktisk at have sin cykel stående langt væk med fare for at dén forsvinder; ligesom ide’en med at finde billigste delebil ligesom går fløjten, hvis man skal have en taxi hen til til delebils-parkeringen.

Målt på tilgængelighed har de to ‘ægte’ danske delbils-ordninger SnappCar og GoMore store fordele.

Se også artikel: MinBilDinBil delebiler i Danmark solgt til hollandske SnappCar.

Det er som regel muligt at finde en SnappCar delebil eller en GoMore delebil inden for kort afstand af ens bopæl i alle større danske byer.

I mindre byer og på landet skal man være mere heldig, men SnappCar biler og GoMore biler findes der trods alt langt flere af, end der findes Car Club delebiler fra LetsGo, BMW i3 fra DriveNow (kun i København) eller Hertz Delebiler.

Billigste delebil - tilmelding og betaling
Hos SnappCar og GoMore koster det ikke noget at blive medlem (per marts 2016).

Prisen på leje af bil fastsættes af den private bilejer (ejeren af delebilen), og delebils-hjemmesiden (SnappCar eller GoMore) får typisk 30% af udlejningsprovenuet.

SnappCar har per marts 2016 tilbud på delebil (udvalgte biler), hvor første dag ved leje af delebil over mindst 2 dage er gratis på udvalgte biler.


Delebiler i Danmark - find billigste lejebil hos din nabo via SnappCar eller GoMore
Artikel: Delebiler i Danmark - find billigste lejebil hos din nabo via SnappCar eller GoMore

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar