Billeje med campingvogn - er der mulighed for leje af bil med træk?

De fleste udlejningsbiler har en ’levetid’ hos udlejningsselskabet på 1-3 år. For minibusser er levetiden dog ofte 3-7 år.

I sommerperioden har mange ferierejsende brug for en bil med træk til turen med campingvogn til Italien, Frankrig, Spanien eller Kroatien.

Er det muligt at leje bil med træk?
Vi får ofte spørgsmålet om leje af bil med træk er muligt i Danmark.

Desværre er trækkrog på lejebiler ikke normalt, og det er derfor ikke muligt at reservere bil med trækkrog på www.guide-billig-billeje.dk. Det er som hovedregel heller ikke muligt at leje minibus med træk med mindre man finder et udlejningsselskab, som netop tilbyder dette.

Hvorfor er der ikke træk på udlejningsbiler?
Kun ganske få lejebiler har påmonteret træk.

Det er i høj grad et økonomisk spørgsmål, da man ikke nødvendigvis og kun med stærkt øgede omkostninger til følge kan påmontere træk på et større antal biler, der konstant udskiftes.

Desuden er der i forbindelse med kørsel med træk følgende forhold at tage højde for:

  • Forsikringsmæssigt bliver bilen dyrere og passer ikke ind i udlejningsselskabernes normale aftaler med forsikringsselskaberne for personbiler og minibusser (op til 9 personer) 
  • De fleste kunder har ikke lyst til at betale for træk på lejebil (som de ikke bruger), så billeje med træk er som regel ikke økonomisk interessant for udlejningsselskaberne 
  • Slid på biler til leje med træk (hvor trækket anvendes) er langt hårdere og der skal afsættes flere penge til vedligehold af bremser, motor, gearkasse og transmissionen ved de trækkende hjul.

Findes der biler til leje med træk?
Hos mindre selskaber inden for biludlejning vil man af og til kunne finde biler med træk.

Har man stort kørekort eller kørekort til persontransport, vil eksempelvis Europcar eller andre større billeje-selskaber i Danmark desuden kunne tilbyde 17-personers busser, hvor der ofte er træk monteret.

Tilbud på disse større biler (som ikke kan føres med normalt kørekort kategori B) skifter med udskiftning af bilparken, og man skal derfor sørge for at ringe til selskabet og få bekræftet dette på forhånd.

Alternativ til træk ved leje af bil
Løsningen for mange familier med behov for træk på lejebilen kan være en tagboks.

Ved leje af bil i eksempelvis Flensborg, er der tagbokse til rådighed hos de fleste selskaber (de større biler har allerede roof rails monteret).

En tagboks til ski eller anden bagage kan bestilles ved booking på Guide-Billig-Billeje.dk. Tagboksen findes også som tilbehør ved leje af minibus op til 9 personer inklusiv fører og kan ofte bookes online ved bestilling af bil på Guide-Billig-Billeje.dk. Tagboks er så godt som altid lokalt betalt. Det vil sige at regningen for tagboks (roof box) udskrives af udlejningsselskabet, når bilen afhentes.

Det er dog bedst at bestille tagboksen på forhånd ved booking af bil, da man derved sikrer sig at den er til rådighed samt at udlejningsselskabet har tid til at montere den på forhånd.

Husk at pakke de letteste ting i tagboksen for ikke at ændre for meget på bilens vægtfordeling og balance under kørsel.

Bemærk at ved kørsel til udlandet i lejebil er der mange penge at spare ved at leje bil uden for Danmarks grænser.

Se mere om priser på Flensborg billeje ved grænsen samt mulighed for transitkørsel i lejebil fra Sverige gennem Danmark.


Billeje med campingvogn - er der mulighed for leje af bil med træk?
Artikel: Billeje med campingvogn - er der mulighed for leje af bil med træk?

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar