Bedste strande i Barcelona - guide til Barcelona strandferie

Cataloniens hovedstad, Barcelona, har mange attraktioner til de mere end 8 millioner turister, som besøger byen hvert år.

Byen Barcelona er almindeligt kendt for at være en af de førende kulturelle destinationer i Sydeuropa og er især kendt for Gaudis ikoniske arkitektur og som et mekka for gourmet entusiaster, men er også en eftertragtet destination på grund af det behagelige klima og den bekvemme beliggenhed ved havet.

Selvom de fleste besøgende kun bruger Barcelona som udgangspunkt for Costa Brava og Costa Dorada områderne, kan turister på storbyferie i Barcelona sagtens finde en lang række andre strande ikke langt fra centrum.

Se også: Den officielle turistside for Barcelona.

Alle Barcelonas strande er meget rene og vedligeholdte og alle har fået det karakteristiske Blå Flag som signalerer god orden og høj sikkerhed. De fleste har exceptionelle faciliteter i form af livredder, brusere, omklædningsrum, caféer og restauranter. Der er tillige også nem og problemfri adgang for kørestolsbrugere og gangbesværede på Barcelonas by-strande.

Se kort over strande i Barcelona By

Barceloneta - børnevenlig strand i Barcelona
En af de største og med garanti mest populære strande i byen forkæler badegæsterne med mange gode faciliteter og underholdningsmuligheder.

Stranden har et dedikeret område til strandvolleyball og tennis, bordtennis og gymnastik. Blandt andre faciliteter kan nævnes: Legeplads til børn, cykelparkering, turistinformation, solsenge og parasoller til leje og meget mere.

Barceloneta strand er meget handicapvenlig.

Seerne på Discovery Channel stemte Barceloneta ind på tredjepladsen over verdens bedste strande:

Som byens tættest beliggende strand, er der rigtig mange mennesker på Barceloneta når sommersæsonen er på sit højeste, hvilket kan afskrække nogle turister.

Adgang med offentlig transport - busser: 10. 14, 16, 17, 36, 39, 40, 45, 51, 59 og 64. Metro: gul linje L4, stop ved Barceloneta / Ciutadella.

La Mar Bella - nudiststrand i Barcelona
Dette er et roligere og mere afslappet område end andre af Barcelonas strande. Selvom der ikke er så mange attraktioner og fritidsaktiviteter her, er Mar Bella alligevel den perfekte oase, når man gerne vil have en pause fra det pulserende liv. Der er også tildelt et areal til nudist turister, som måtte ønske at få en jævn solbrændthed over hele kroppen.

Adgang med offentlig transport - busser: 36, 71 og 141. Metro: gul linje L4, stop ved Selva del Mar.

La Nova Mar Bella
Et fredfyldt sted med ganske store bølger. Ligger lige øst for Mar Bella.

Bogatell - perfekt til løbetur i Barcelona
Bogatell strand blev anlagt i forbindelse med de Olympiske Lege i 1992 og drager fuld fordel af et moderne design og god infrastruktur. En bred promenade strækker sig langs med Bogatell strand og er perfekt for løbere, cyklister og skøjteløbere. Der er også et fitness område til den aktive feriegæst. To kystnære bølgebrydere adskiller Bogatell fra nabostrandene og er med til at gøre vandet lidt roligere end ved andre af Barcelonas kyststrækninger.

Adgang med offentlig transport - busser: 36, 41, 92, 141. Metro: L4 Poblenou / Llacuna.

Nova Icária - god familiestrand
Med en beliggenhed centralt på Barcelonas kyst har La Nova Icária en masse gode faciliteter og fritidsunderholdning. Der er blandt et sportsområde med bordtennisborde og volleyballbane, flere caféer og restauranter og nem adgang for kørestolsbrugere.

Ligesom på den tilstødende Bogatell strand, som er omgivet af bølgebrydere, er Nova Icária kendt for sine rolige vande, hvilket gør den perfekt for småbørnsfamilier.

Adgang med offentlig transport - busser: 6, 10, 36, 41, 92 & 141. Metro: gul line L4 Ciutadella / Bogatell.

Parc del Forum / Banys Forum - velegnet til svømning
Denne unikke strand adskiller sig fra resten af Barcelonakystens strande, fordi den ikke har en sandstribe, men et underlag af cement. Den store og lavvandet saltvandspool er velegnet til svømning. Der findes stier til vandsportsgrene, som udøves i områder med mere læ for vind og bølger.

Adgang med offentlig transport - busser: 7, 36, 43 og 141. Metro L4 Maresme / Forum.

Llevant
Llevant er en forholdsvis nyåbnet strand i Barcelona fra 2006 og er også Barcelonas mest østlig beliggende strand. Den blev skabt på et område der blev ledigt, efter cementblokke ved Prim bølgebryderen blev fjernet og erstattet med sand. Llevant har færre faciliteter end Barcelonas andre strande, men der forefindes toiletter, solsenge og parasoller til leje, samt en beachvolleybane. En klatrevæg til børn ligger i den sydlige ende af stranden.

Adgang med offentlig transport - busser: 7, 36, 41 og 141. Metro: L4 Maresme / Forum.

Somorrostro Strand
Oprindeligt var Somorrostro stranden planlagt til at være en del af Barceloneta, men fik sin egen identitet i 2010, da den blev omdøbt til ’Somorrostro’, til minde om et gammelt og nu udryddet område med blikskure, som var hjemsted for flamingokulturen og ikke mindst den berømte flamingodanser, Carmen Amaya.

Barcelonas vartegn, så som Frank Gehry skulpturen ’Golden Fish’ eller de berømte natklubber Catwalk og Opium ligger i gåafstand fra Somorrostro strand.

Adgang med offentlig transport - busser: 36, V21, V27. Metro: gul linje L4 Ciutadella i Villa Olimpica.

Sant Sebastià / Sant Miquel
De vestligste af Barcelonas by-strande er Sant Sebastià (eller Sant Sebastian) og Sant Miquel, som fletter sammen til én ved Port Vell (Den Gamle Havn).

Sant Sebastian er en af Barcelonas ældste strande og bruges meget af lokalbefolkningen. Strandens faciliteter indeholder et informationspunkt, brusere og toiletter, et Røde Kors område, sportsmuligheder og cykelparkering, blandt meget andet.

Den anden af Barcelonas to nudiststrande er en del af Sant Sebastian stranden.

W Hotel, som har form som et gigantisk sejl og er en af Barcelonakystens arkitektoniske landemærker, ligger ved Sant Sebastian.

Adgang med offentlig transport - busser: 14, 16, 17, 39, 40, 45, 51, 57, 59, 64 og 157. Metro: L4 Barceloneta.

Se også: priser for leje af bil i Barcelonas Centrum eller Lufthavn

Relaterede artikler:


Bedste strande i Barcelona - guide til Barcelona strandferie
Artikel: Bedste strande i Barcelona - guide til Barcelona strandferie

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar