Ayia Napa billeje på Cypern - tips om biludlejning i Ayia Napa

Søg aktuelle priser på billeje i Ayia Napa, Cypern

Ayia Napa er en ferieby på Cypern med små 3000 faste indbyggere. Om sommeren mangedobles indbyggertallet.

Fra lufthavnen i Larnaca er der ca. 40 kilometer til Ayia Napa. Fra Cyperns anden lufthavn i Paphos på den vestlige del af Cypern er der ca. 75 kilometer (ca. 1 time i bil) til Ayia Napa.

Se også: Vejret på Cypern.

Ayia Napa er en del er det cypriotisk-græske område. Den vestlige og sydlige del af Cypern inklusiv den sydøstligste del (med Ayia Napa) er græsk.

Beach Life.

Ayia Napa på Cypern
Ayia Napa kaldes også for Agia Napa. Området få kilometer fra den cypriotisk-tyrkiske grænse er berømt for sine sandstrande og for at være ét af de største ferie-resorts på Cypern.

I de senere år er Ayia Nappa igen blevet mere familieorienteret. Den store naturlige sandstrand Grecian Bay ved Ayia Napa er blandt de mest populære. Ét af Cyperns bedste vandlande ved navn Waterworld ligger ved Ayia Napa.

VW Beetle Rent Ayia Napa

En Beetle Cabriolet er det helt rigtige til strandferie for to.

Nissi Beach på Cypern
Blandt de kendte Agia Napa stande finder man den 500 meter lange Nissi Beach, der tiltrækker unge ‘clubbers’ fra hele Europa.

Nissi Beach ligger lidt for sig selv vest for Ayia Napa centrum. Langt de fleste turister på Nissi Beach er til fest og farver hele natten indtil solen står op. Nissi Beach fik i øvrigt først sin store berømmelse i Nordeuropa efter at engelske BBC begyndte at sende programmer om festerne på Cypern.

Der er gode mulighed for at stå på vandski, surfe og dyrke mange andre former for vandsport både ved Nissi Beach og ved de øvrige strande i Ayia Napa.

Billeje Cypern - book bil fra Ayia Napa
Mange danskere rejser til Ayia Napa med eksempelvis Star Tour eller Spies.

Ferieområdet Callisto Resort på Nissi Avenue i Ayia Napa (ned mod havet) er populært. Her findes der både hoteller og hotel-lejligheder, og der sælges en del pakkerejser fra Danmark til netop dette område.

Man kan booke billeje tæt på Callisto hotel-resortet ved at vælge Ayia Napa i Cartrawler billeje-søgemaskinen. Der er mulighed for meget billige udlejningsbiler fra omkring 400-500 kroner for en uges Cypern billeje om vinteren og i foråret.

En større udlejningsbil (Toyota Avensis eller lignende) med god plads til 5 personer og bagage koster ofte fra kun 1100 kroner for en uges Cypern billeje uden for højsæsonen.

Regn med at billeje-priserne i Ayia Napa er højere i juli og august, således at billigste bil starter ved 1200-1300 kroner. Det sker dog at man kan finde billigere tilbud, såfremt man booker udlejningsbil på Cypern i god tid inden sommerferien. 

I nogen år (eksempelvis 2016) sker det at priserne er helt i bud; selv i juli måned, men det hører til sjældenhederne. Vi har set en KEM Rental Car bil i en uge i juli til under 700 kroner for en uges Cypern billeje med fri kilometer. Bilen var en lille Suzuki Alto (eller lignende), så ikke nogen luksusbil, men prisen var der intet i vejen med.

VW UP Rent A Car Cyprus

Lille udlejningsbil som VW Up, Kia Picanto, Suzuki Alto eller lignende er ofte billigste bil.

Cypern billeje-selskaber - billig lejebil som følge af stor konkurrence
Stort udvalg præger biludlejningsbranchen på Cypern.

Mindre lokale firmaer har ofte lidt ældre biler, men booker man online på nettet (ved større selslaber typisk) får man stort set altid en ny ellere nyere lejebil stillet til rådighed.

Vælg mellem eksempelvis KEM Car Rental Cypern, Green Motion (ikke meget grønt over dem udover navnet), Hertz, Avis, Drive Cyprus, Europcar, Budget, Firfefly, Interrent, Dollar, Thrifty og mange, mange flere. 

Minibus leje i Ayia Napa
Ved leje af MPV til 6 eller 7 personer i Ayia Napa skal man være opmærksom på at der ofte ikke er store 7-sædede køretøjer (MPV) til rådighed lokalt.

Rigtige minibusser (til 8 eller 9 personer) kan også af og til være svære at finde på denne destination, da der er relativt få til rådighed.

Til gengæld er der ofte billige 5+2 personers MPV biler til leje i Ayia Napa. En Opel Zafira MPV, Toyota Avensis Verso MPV (hedder Toyota Ipsum på Cypern) eller lign. har plads til 5 voksne og 2 børn eller eventuelt 6 voksne + ét barn på kortere ture.

Har man brug for at leje en ‘full size’ 7-personers MPV eller en minibus, kan man stort set altid finde denne biltype til udlejning i lufthavnen.

Se også: Billig billeje på CypernAyia Napa billeje på Cypern - tips om biludlejning i Ayia Napa
Artikel: Ayia Napa billeje på Cypern - tips om biludlejning i Ayia Napa

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar