Bologna Lufthavn billeje - hvor skal man leje bil?

Den mellemstore Bologna Lufthavn i Norditalien er i vækst. Især Frankfurt-ruterne er populære, men der er også mange passagerer fra Barcelona, Madrid, Paris og London-Heathrow.

Se aktuelle priser på billig Bologna Lufthavn billeje

Med over 8 millioner passagerer årligt er Bologna Lufthavn - BLQ den 8. største i italien og klart den største i Emilia-Romagna regionen.

Peugeot 308 rental car 2015

Billig Bologna Lufthavn billeje - mellemklasse Peugeot 308 © foto: guide-billig-billeje.dk

Se også: Kort over lufthavne i Italien (internationale lufthavne). 

Fakta om BLQ

Bologna Lufthavn kaldes også for Bologna Guglielmo Marconi Airport efter Nobel-pristager og ingeniør Guglielmo Marconi, som er krediteret for at have opfundet trådløs radio-transmission over lange afstande.

Bologna Lufthavn kort

Kort over lufthavne i det nordøstlige Italien.

Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi er placeret omkring 6 km nordvest for centrum og tæt på motorvej A14/E45 i Italien, som fører i nordvestlig retning til Modena (afstand 38 km) og sydøstlig retning mod Rimini (afstand 120 km) og San Marino (afstand 130 km).

Se stort kort over Italien (dobbelt-klik på Italien-kort for flere detaljer).

Bologna lufthavn billeje
Priserne på Bologna lufthavn billeje svinger med turistsæsonen. I det sene efterår er det ofte billigst at leje bil i italien.

Mindste bil er ofte en Fiat 500, men er man mere end 2 personer på ferie, er en Fiat Panda bedre - især for bagsædepassagerer. 4 personer i en Panda kan til nød gå, hvis man kun medbringer bløde tasker. Bagageplads i en Fiat Panda er meget, meget begrænset. De 224 liter rækker dog stadig til et par ikke alt for store normale kufferter.

Fiat Panda

Fiat Panda (eller Fiat 500 med mindre plads) er bedste lille feriebil til prisen - og utrolig benzinøkonomisk.

Især uden for højsæsonen kan det ikke betale sig at spare de sidste par hundrede kroner for en uges Bologna lufthavn billeje. Årsag: Den nye VW Polo findes hos mange selskaber i klassen over Fiat Panda, og i en Polo (den nyeste model) er der et enormt bagagerum til rådighed på hele 351 liter.

Den nye VW Polo er godt sat sammen og føles som en større bil.

VW Polo lejebil

Lej en VW Polo - én af de bedste økonomiklasse biler.

Selv en Polo har dog sine begrænsninger. Motoren vil til udlejningsbrug så godt som altid have 3 cylindre og med 4-5 personer ombord med bagage er kraftoverskuddet minimalt. 

Heldigvis er der gode alternativer. En Fiat Tipo Station Wagon er en større og kraftigere bil til meget rimelig lejepris.

Fiat Tipo Station Wagon

Italiensk stationcar - klarer sig godt overfor de tyske konkurrenter.

Er der brug for maximal plads til billig lejepris, kan der ofte findes gode tilbud på Fiat 500L - som er sin helt egen og ikke har meget med den lille Fiat 500 at gøre. En Fiat 500L har samme motor (benzin eller diesel) som Tipo Station Wagon dvs. 4 cylindre på 1,4 eller 1,6 liter. Fordelen ved Fiat 500L er pladsen og at man sidder højt. 5 personer kan mageligt rejse over kortere afstande. Bagagerum er på 400 liter.

SUV billeje Bologna lufthavn
Vil man gerne have bedre overblik er der i Bologna Lufthavn masser af muligheder for at booke SUV biler til leje.

 Fiat 500L

Lille MPV til discount-pris - Fiat 500L.

Det svarer sig ikke at vælge de mindste 'crossover' udgaver såsom Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka og lignende, når man lejer bil i Italien. Jo, man sidder højt, men pladsen er begrænset og motoren er ofte lille. Check istedet prisen på en lidt større SUV - ofte overraskende billig at booke uden for højsæsonen.

En rigtig SUV behøver ikke at koste alverden. Bedste bud er som regel en Nissan Qashqai.

 

Nissan Qashqai

Bedste økonomi-SUV er Nissan Qashqai.

Der er desuden mulighed for at leje en premium, luksus-SUV til rimelig pris. Hvad med eksempelvis en Alfa Romeo Stelvio SUV eller Audi Q3 SUV fra omkring 2500 kroner per uge i lavsæsonen.

 

Alfa Romeo Stelvio

Man kan være heldig at finde Alfa Romeo Stelvio til super-billige priser - set hos Avis.

Hvis der ikke lige er SUV billeje tilbud på Alfa Romeo Stelvio, har Volkswagen har solgt rigtig mange VW Tiguan 2WD/4WD biler til blandt andet Sicily By Car. Priser kan sagtens kommer under 1500 per uge uden for højsæsonen.

I den lidt dyrere klasse af luksus-personbiler, er der intet der slår at leje en Alfa Romeo Giulia på Italien ferie. Maggaiore har ofte gode tilbud på netop denne bil.

 

Alfa Romeo Giulia

Italiensk fuldblod - billig Alfa Romeo Giulia fra Maggiore fra under 1700 kroner per uge

Lamborghini - superbiler fra Sant'Agata Bolognese
Tæt på Bologna holder sportsvogns-producenten Lamborghini til i den lille by Sant'Agata Bolognese (Lamborghini museum 30 km fra Bologna).

For nogen år siden blev en Lamborghini Aventador LP700-4 udstyret som ’follow me’ bil til lufthavnsbrug i anledning af Lamborghini bilmærkets 50 års jubilæum - bilen var ’aktiv’ i to uger. Bologna Lufthavn er ’teknisk sponsor’ for Lamborghini. Herunder video med Lambo-tjenestebilen:

Billeje Bologna Airport - hvor skal man leje bil?
Bologna Lufthavn har et meget stort antal billeje-selskaber. 

Liste over biludlejere i Bologna Lufthavn. Sammenlign priser med Cartrawler Italy fra eksempelvis:

 • Autovia
 • Avis Rent-A-Car Italy
 • Budget Car Rent (Autonoleggio)
 • Alamo
 • Dollar
 • Ecovia
 • Joyrent
 • Sixt Rent A Car
 • Target
 • Hertz
 • Keddy by Europcar
 • Locauto Rent
 • Interrent
 • Optimorent
 • Payless
 • Green Motion
 • Europcar
 • Maggiore Autonoleggio (ejet af Avis-Budget-Group)
 • Sicily By Car - anbefaling: meget ofte gode tilbud
 • Thrifty
 • Winrent
 • Autoeuropa
 • Goldcar & Rhodium - anbefaling: Undgå altid disse to selskaber
  - se udsendelsen Kontant, hvor advarsel mod Goldcar begrundes.

Værd at vide om billeje-betingelser
Billeje-kontorerne er placeret i ankomsthallen (ground floor).

Nogen selskaber opererer som ’meet & greet’ service. Bilen bringes til lufthavnen af en repræsentant for selskabet, som mødes med kunden i ankomsthallen. Dette er normal procedure og kan af og til være hurtigere end at stå i kø ved udlejnings-skranken.

Langt de fleste af ovennævnte selskaber har dog eget kontor i lufthavnen. Det fremgår af tilbud ved søgning på ovenstående link, hvorledes afhentning er organiseret. Hvor man skal leje bil kan godt afhænge af afhentningssted, men bemærk at 'meet & greet' kan godt være hurtigste afhentningsmåde. Shuttle service vil normalt tage lidt ekstra tid.

Alle biler, som kommer op på søgninger er fuldt forsikrede med ansvars- og kaskoforsikring. Der vil typisk være en selvrisiko på mellem €800 og €2000 euro. Se under 'vigtig information'. Vil man gerne undgå selvrisiko, kan man tegne ekstra selvrisikoforsikring via AXA. Selvrisikoforsirking tilbydes altid ved booking her på siden - og er som oftest billigere eller langt billigere end at tegne denne type tilvalgsforsikring ved skranken i Italien. 

Se også: Skal man tegne ekstra selvrisikoforsikring - anbefalinger

Ung chauffør i Italien - Rent a car Bologna minimum age
Bolognas universitet er ét af de vigtigste i Italien og blandt de absolut ældste universiteter i verden.

Bologna besøges blandt andet derfor af et stort antal unge mennesker. Selvom minimumsalderen for at føre bil i Italien er 18 år, som i Danmark, vil man få meget svært som ung chauffør at leje bil i Italien før man er 23-26 år. Joyrent har tit de bedste tilbud for unge chauffører/lejere.

Check minimumsalder for Italien-billeje under ’prisdetaljer’ på det givne billeje-tilbud ved en søgning på Cartrawler Italy.

Søg tilbud på biludlejning i Bologna Lufthavn

Billig minibus kun i lavsæson - Italien billeje fra Bologna Airport
Leje af minibus i Bologna Lufthavn er sædvanligvis muligt til en pris af 3000-4000 kroner for en uge. Det forudsætter dog at man booker minibus til Toscana ferien i god tid i forvejen før højsæsonen. Italienske biludlejere er kendt for at prisen kan stige 30,50 eller helt op til over 100 procent op til højsæsonen juli-august.

Det kan således nogen gange være billigere at leje eksempelvis 2 stk. stationcar af Fiat Tip Station Wagon/Ford Focus størrelse i stedet for at vælge den dyre minibus ved booking kort for juli-august ferie. Der kræves så naturligvis 2 chauffører, men to biler kan godt bookes af samme person på samme kreditkort.

Ford Galaxy MPV

En 7-personers MPV er ofte en Ford Galaxy eller VW Sharan/Seat Alhambra.

Det samme pris-fænomen gør sig ofte gældende for MPV lejebiler (minivan) til 6 eller 7 personer i Italien; specielt i turist-lufthavne i Norditalien. De mindre biler er derimod som regel lidt mindre påvirket af prisstigninger i feriesæsonen.

Italien billeje anbefaling: Sørg for at booke stor bil i så god til som muligt i lufthavne i Toscana og i resten af Norditalien.

Lejebil fra Bologna Lufthavn - afstand til større byer i italien
BLQ er yndet udgangspunkt for ferie i Italien - ikke mindst på grund af det store antal lavpris-flyselskaber heriblandt Ryanair, som anvender lufthavnen.

Populære storbyer i Italien inkluderer Modena, Parma, Verona, Padova (Padua) og Milano.

Se vejkort over det nordlige Italien

Der er særdeles gode motorvejsforbindelser fra Bologna Lufthavn.

Autostrada Adriatica også benævnt A14/E45 strækker sig ned langs den østlige del af den italienske ’støvle’ langs Adriaterhavskysten tæt forbi lilleput-staten San Marino.

A13 motorvejen løber fra Bologna mod Padua og Venedig i det nordøstligste Italien, og A1 motorvejen (E35) fører fra Bologna til Milano via Modena, Parma og Plaisance.

Se cirka-afstande til andre destinationer i Norditalien herunder:

 • afstand til Milano: 216 km
 • afstand til Modena: 45 km
 • afstand til Parma: 100 km
 • afstand til Verona: 145 km
 • afstand til Padua: 116 km
 • afstand til Firenze: 105 km
 • afstand til San Marino: 130 km
 • afstand til Venedig: 150 km

Se mere om afstande til Toscana-regionen nedenfor.

Toscana tæt på Bologna Lufthavn - fly fra Danmark
Danske turister kan booke fly fra CPH med SAS, der har daglige direkte flyafgange fra Københavns Lufthavn i Kastrup. Også Ryanair flyver til den italienske lufthavn fra København; dog ikke dagligt.

Fra lufthavnen er der få timers kørsel til Toscana-regionen.

Se oversigtskort over hovedveje ved Bologna Lufthavn.

Toscana afstande fra Bologna Lufthavn
Til de større byer i Toscana er der følgende afstande:

 • afstand til Pisa: 180 km - små 2 timers kørsel
 • afstand til Firenze (Florence): 105 km - 1 time og 10 min.
 • afstand til Lucca: 155 km - ca. 1,5 timers kørsel
 • afstand til Prato: 100 km - 1 time i bil
 • afstand til Livorno (Leghorn): 180 km - små 2 timers kørsel
 • afstand til Siena: 170 km - ca. 1 time og 3 kvarters kørsel
 • afstand til Arezzo: 180 km - små 2 timer i bil 

Mere information i guide til ferie i Toscana.Bologna Lufthavn billeje - hvor skal man leje bil?
Artikel: Bologna Lufthavn billeje - hvor skal man leje bil?

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar