Costa del Sol guide - Malaga billeje info

Malaga i Andalusien er uomtvisteligt Sydspaniens turist-hovedstad nummer et og en rigtig perle på Costa del Sol, ved den Andalusiske Middelhavskyst.

Se Malaga på kort over Andalusien.

Malaga hovedby på Costa del Sol
Udover imponerende strande og populære ferie resorts, byder Malaga og Costa del Sol kysten på et fantastisk udvalg af turistattraktioner: adskillige museer og kunstgallerier af høj kvalitet, fascinerende, historiske seværdigheder, dejlige restauranter og et natteliv med højt humør. Og hvis det ikke skulle være nok, er der et væld at turist attraktioner indenfor kort køreafstand fra Malaga.

Den berømte spanske maler Pablo Picasso blev født i Malaga i år 1881, og byen har et unikt museum med Picasso værker.

Playa Pedregalejo

Malaga-øst ved Playa Pedregalejo - udsigt ind mod Malaga centrum
© Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Rejser til Malaga - billeje på Costa del Sol
Malaga er Andalusiens vigtigste indgang for turister fra Nordeuropa og det øvrige Spanien.

Det er muligt at komme til byen, enten med fly til Malaga Lufthavn, med tog; blandt andet med det spanske hurtigtog AVE, eller i bil. To store motorveje i Sydspanien fletter sammen i Malaga: Hovedvej A-7 langs med kysten fra Gibraltar via Malaga til Almeria og A45 til Cordoba.

Se vejkort over Andalusien

Hvis man som besøgende i Malaga ønsker at fortsætte turen i en lejebil, findes der, meget praktisk, biludlejning i Malaga Lufthavn og i byens centrum.

Find billig billeje i Malaga Lufthavn

Sammenlign billeje priser ved Malaga Tog Station

Ofte er priserne på Malaga billeje lidt billigere i lufthavnen end på de selvsamme køretøjer, man kan leje i by-området. For at få de bedste priser på biludlejning i Malaga, anbefales det at bruge internettets søgemuligheder, såsom Cartrawler Spain, til at sammenligne priserne på leje af bil hos de forskellige udbydere, de forskellige steder.

Herunder rejse-video fra Malaga med bud på lokale og typiske spanske kulinariske oplevelser:

Malaga billeje information
I Malaga Lufthavn findes et stort antal biludlejningsfirmaer.

Se oversigt over billejefirmaer i Malaga.

Per sommer 2013 har mange af de større selskaber fornyet deres flåde af biler. Se hvad vi fandt af ny billeje information på besøg i Malaga Lufthavn i maj 2013.

Strandene på Costa del Sol (Costa del Sol East og Costa del Sol West)
Costa del Sol kan inddeles i to forskellige og karakteristiske områder: den østlige og den vestlige del med Malaga som midte.

Se kort over ferie-områderne på den østlige og vestlige del af Costa del Sol.

Costa del Sol East - det østlige Costa del Sol
Den østlige del af Costa del Sol, der udgøres af kysten fra Malaga mod Almeria, er måske ikke velegnet til at imødekomme den klassiske opfattelse af ferie på stranden.

Selvom man som besøgende finder færre strande på Costa del Sols østlige del i forhold til den vestlige, vil en tur langs med den ujævne klippekyst være en sand oplevelse, alene for det smukke landskab med både Middelhavet og Sierra Amlijara bjergkæden som billedskønne baggrunde.

Mest interessant i dette område er Nerja (se Nerja kort) og de mange imponerende grotter, Cuevas de Nerja. Få mere information om Nerja grotterne.

Adskillige stande ligger indenfor en nem gåtur fra Nerja bymidte, blandt andre: Burriana Beach, El Playazo, El Chucho Beach, La Torrecilla, La Caletilla Beach, Calahonda Beach og El Salon Beach.

Se kort over større strande på Costa del Sol øst for Malaga

Costa del Sol West - det vestlige Costa del Sol
Vest Costa del Sol strækker sig vestpå fra Malaga til grænsen ved Cádiz provinsen.

Den turistmæssige infrastruktur er særdeles veludviklet i dette område ved den Andalusiske kyst og flere af de populæreste feriesteder i Spanien ligger netop her; i det der engang var rolige fisker landsbyer.

Favorit byer blandt turister, udover Malaga, tæller også: Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella, Puerto Banús og Estepona.

Alle ovennævnte resorts ligger indenfor en kort og behagelig køretur af kystvejen A-7, og ofte ser man, at turisterne på Costa del Sol besøger flere strande på én dag, før de vender snuden hjemad til hotellet, når solen er ved at gå ned.

Den vestlige del af Costa del Sol er, hvad de fleste nordboer forbinder med ferie i Sydspanien med masser af afslapning på stranden og byliv om aftenen.

Se kort over strande ved Malaga og Torremolinos.

Se kort over strande ved Fuengirola og Marbella

Malaga A7 kystvejen til Fuengirola

A-7 kystvejen (Autovia) på vej fra Marbella til Fuengirola, Torremolinos og Malaga
© Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Kom rundt på Costa del Sol - billeje, offentlig transport eller taxa?
Den offentlige transport på Costa del Sol har været gennem en stor udvikling de seneste år, og der er bus forbindelser mellem alle de populære turist destinationer. Busserne er dog ofte overfyldte med passagerer, de kører ikke altid helt efter planen og er bestemt ikke den mest komfortable oplevelse i sommerens allervarmeste måneder på Costa del Sol.

Taxaer er der rigtig mange af på turist stederne i Andalusien, og de fleste er moderne og med air condition. Har man en tendens til at køre meget i taxa, kan det hurtigt blive en dyr løsning. Prisen for en taxa tur fra Malaga til det nærmeste ferie resort i Torremolinos koster mellem 130 og 175 DKK i højsæsonen, mens en tur med en Costa del Sol taxa fra Malaga til Marbella nærmere sig 450 danske kroner.

Til sammenligning er den billigste Malaga billeje mulighed ofte muligt at finde i højsæsonen fra omkring 1000-1200 kroner for 7-dages leje (fra omkring 150 kr. om dagen) i en lille by bil af typen Peugeot 107, VW Up, Skoda Citygo, Ford Ka eller lignende. Så kan man bevæge sig frit mellem alle de fascinerende steder på Costa del Sol solkysten i Sydspanien til en noget mere overkommelig pris. Sørg dog for at booke bil i god tid for at få denne lave pris på Malaga biludlejning ved leje i højsæsonen.

Udforsk Andalusien i en lejebil - køreafstande fra Malaga
Malaga er et fantastisk udgangspunkt at udforske hele Andalusien fra, da byen ligger meget centralt.

Plaza del Obispo

Malaga City - Plaza del Obispo © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Når man er på ferie i Andalusien, skal man ikke snyde sig selv for den spanske solkysts mangfoldigheder, der strækker sig langt udover de indbydende strande på Costa del Sol.

Stift bekendtskab med byerne Granada, Sevilla og Cordobas interessante, tværkulturelle, historiske kulturarv.

Nyd den tryllebindende udsigt til Afrika over Gibraltarstrædet. Prøv de mange forskellige specialiteter fra det gode Andalusiske køkken: tapas, gazpachos, jamones, guisado Mediterraneo og vinene fra Jerez.

Snup et afbræk fra køreturen og prøv en spændende vandretur i Andalusiens naturparker i Sierra de las Nievas, Sierra Nevada eller Los Alcornocales.

Selvom der er arrangerede busture til de mest interessante steder i Andalusien fra de fleste hoteller i Malaga, er der alt andet lige, en større rejse frihed og fleksibilitet i transporten, hvis man kører rundt i en lejebil. Så bestemmer man selv hvordan man vil bruge sin tid i dette fascinerende område af Spanien.

Nedenfor findes omtrentlige afstande fra Malaga til hovedområderne af interesse i Andalusien:

  • Afstand Malaga - Sevilla: 206 km
  • Afstand Malaga - Granada (Alhambra): 123 km
  • Afstand Malaga - Marbella: 58 km
  • Afstand Malaga - Tarifa (Gibraltar): 155 km
  • Afstand Malaga - Jerez de La Frontera: 277 km
  • Afstand Malaga - Cordoba: 155 km
  • Afstand Malaga - Monachil (Sierra Nevada): 136 km

Herunder Andalusien video-guide med nogen af de mange fantastiske bygninger fra middelalderen, som findes spredt ud over det sydlige Spanien.

Vejret i Malaga - hvornår skal man rejse dertil?
Varme og typisk middelhavsklima er nøgle ingredienserne i Malagas store succes som ferie destination for mange turister.

Malaga har den varmeste vinter i Europa og med 300 solskinsdage om året, er et besøg stort set altid omgivet af behagelige temperaturer.

Se vejret i Malaga som temperatur-tabel (Malaga climate chart)

Sommer i Malaga
Sommersæsonen i Malaga, på Costa del Sol, løber fra tidlig juni til sidst i september.

I denne periode er temperaturerne godt over de 25 grader, i juli og august pænt over de 30 og sommerperioden er næsten med garanti regnfri!

Brisen fra havet lægger som oftest en dæmper på de høje temperaturer, men sommetider blæser den varme, tørre Sirocco vind fra Sahara og bringer en ekstrem varme med sig. Den kan desværre også medbringe en generende støv tåge.

Forår og efterår i Malaga - solskinsferie udenfor sæsonen
Der er mange fordele ved at besøge Malaga udenfor den deciderede turistsæson. Foruden at slippe for den store mængde af besøgende og de kraftigt opskruede priser i juli og august, forbliver vejret temmelig behageligt både forår og efterår i Malaga. Specielt sammenlignet med den danske sommer!

Luft temperaturen i Malaga overstiger de 20 grader fra sidst i marts og helt hen til november, og selvom man måske skal have en trøje på om aftenen, er det bestemt ganske dejligt alligevel på Costa del Sol i efteråret.

Hvad angår vand-temperaturerne, er Middelhavet ved Malaga i det tidlige forår, stadig køligt for dem, som godt kan lide at bade ved strandene. Badevandstemperaturerne i efterårssæsonen er derimod stadig tillokkende, da den lange, varme sommer holder havvandet mildt og indbydende til en svømmetur, indtil midten af november.

Se årsoversigt over badevandstemperaturerne i Malaga

Vinteren i Malaga - Costa del Sol
Turist tilstrømningen bliver betydeligt formindsket i vinterperioden i Malaga, men den stopper ikke helt. Blandingen af solskinsdage med 13-15 grader og kølige regnvåde dage tiltrækker også turister til Andalusien om vinteren i Malaga; specielt os fra Nordeuropa.

Desuden er de meget overkommelige priser med til at gøre rejsen til en god oplevelse, trods Malagas milde, omend lidt uforudsigelige vintervejr.

Bilkørsel videre fra Malaga - information om turistområderne på Costa del Sol
Turistområderne langs med Costa del Sol er meget forskelligartede, men har de bløde sandstrande og Middelhavets krystalklare vand til fælles.

Torremolinos - Costa del Sol kysten
Torremolinos ligger ca. 15 km vest for Malaga og var det første område, der i stort omfang byggede ferie resorts på Costa del Sol. Det har næsten udviklet sig til en forstad til Malaga. I dag er Torremolinos en meget populær destination for lokale, spanske ferierejsende, men også udenlandske turister nyder godt af den livlige atmosfære og de mange muligheder for spændende aktiviteter.

Selvom Torremolinos som turistdestination er et stort by-område, med mange hotel højhuse langs med kysten, er der ualmindeligt rent langs med strandene. Blandt de mest populære strande i Torremolinos er: Playa de Bajondillo, Playamar, Playa Los Alamos og La Carihuela.

Se kort over Torremolinos i Sydspanien

Benalmádena - Costa del Sol kysten
Mindre end 3 km fra Torremolinos ligger Benalmádena. Kystbyen, der er karakteriseret ved dens afslappede og tilbagelænede atmosfære, besøges specielt turister fra England. Mange briter har bosat sig i Spanien i Benalmádena eller har købt feriebolig der.

Benalmádena kan inddeles i tre områder: Pueblo - en gammel landsbymidte, Arroya de La Miel - en moderne bymidte i kraftig vækst og sidst Benalmádena Costa - kystlinjen hvor Benalmádenas hoteller ligger, sammen med en state-of-the-art marina.

Se kort over Benalmadena i Sydspanien.

Fuengirola - ’dansk’ by på Costa del Sol kysten
Fuengirola, der er beliggende 25 km sydvest for Malaga, er endnu et stort ”internationaliseret” område på Costa del Sol, med mange britiske og skandinaviske bosiddende. Turister drages af Fuengirolas fantastiske strande og den moderne, kosmopolitiske stemning i byen - og der er også mulighed for et ganske afslappet liv i den store dansker-koloni Fuengirola.

Faktisk bor der så mange danskere og svenskere i Fuengirola-området at man konstant ser danske flag i gadebilledet. Det danskejede Helle-Hollis billeje-selskab har kontor i byen.

Herunder en humoristisk guide til Fuengirola strand-liv.

Fuengirola er desuden et godt udgangspunkt for golfentusiaster, da der indenfor kort afstand er adskillige golfbaner i det sydlige Costa del Sol: Mijas Golf, Santana Golf & Country Club, El Chaparral Golf Club, Miraflores Golf Club og Calanova Golf Club.

Man kan naturlig leje bil som ’walk-in’ kunde i Fuengirola. Som regel er det dog billigst at booke online på forhånd.

Se kort over Fuengirola i Sydspanien.

Opel Corsa lejebil Fuengirola

Opel Corsa lejebil i Fuengirola © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Marbella og Puerto Banús - Costa del Sol kysten
I nærheden af Marbella, 50 km sydvest for Malaga, ligger der uovertrufne golfbaner. Dette meget fornemme område bliver ofte kaldt Costa del Sols svar på St. Tropez i Frankrig. Marbella kan prale at have en lang række luksushoteller, kasinoer, natklubber, samt faciliteter i verdensklasse for golfspillere, tennisspillere og udøvere af alle typer vandsport.

Se kort over Marbella på Costa del Sol.

Puerto Banús vest for byen, er det mest prestigefyldte område i Marbella. Her findes stor marina, designer butikker og et meget intenst natteliv med hyppigt besøg af rigmænd og -kvinder og alskens kendte mennesker fra hele verden.

Estepona - Costa del Sol kysten
En helt anden oplevelse kan man få i Estepona, ca. 75 km køretur sydvest for Malaga. Der er ikke mange andre områder på Costa del Sol, der har formået at beholde så meget af sin originale oprindelse og charme. Her finder man meget af det traditionelle andalusiske køkken, og håndværkskunst er tilgængeligt på alle hjørner af Esteponas smalle brostensbelagte gader; endog til meget overkommelige priser.

Udenfor bymidten ligger gode hoteller, restauranter og fritidsaktiviteter og venter på turisterne i Estepona og der skal kun en kort køretur til, for at komme til et af områdets største natur perler i Andalusien, nemlig Los Alcornales Natur Park.

Se Estepona-Marbella kort Costa del Sol.


Costa del Sol guide - Malaga billeje info
Artikel: Costa del Sol guide - Malaga billeje info

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar