Tips billeje Malaga - anbefaling og oversigt over biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn

Sammenlign billeje priser og biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn

Malaga Lufthavn har i turistsæsonen et meget stort antal besøgende. 

Easyjet og Ryanair de største operatører i Malaga Lufthavn
Blandt flyselskaberne er Ryanair og Easyjet de største operatører i hovedlufthavnen på Costa del Sol. Samlet set sidder de to store lavprisselskaber på over 35% af passagererne.

Også de lokale spanske low cost selskaber Vueling og Iberia samt tyske Air Berlin har en pæn del af markedet. Målt på passagerer har de 3 ’små’ low cost flyselskaber i Malaga Lufthavn samlet omkring 20% af markedet.

Billeje anbefaling i Malaga Lufthavn i Spanien
I 2012 blev en ny landingsbane indviet og året før åbnede Malaga Lufthavn sin nye terminal 3.

Se også: Ny terminal 3 i Malaga Lufthavn.

Med over 12 millioner passagerer årligt, hvoraf langt de fleste er turister, har Malaga Lufthavn en meget stort behov for biludlejnings-service, og der findes da også et utal af billejeselskaber i Malaga Lufthavn.

En del af selskaberne har eget kontor i lufthavnen, men det er også helt normalt (og kan endog være en fordel – se nedenfor) at få bilen leveret af en repræsentant for et selskab, som ikke har kontor i ankomsthallen i Malaga Lufthavn.

Se også kort over Malaga Lufthavn Terminal 2 og Malaga Lufthavn Terminal 3 (begge ankomsthaller). 

Malaga Terminal 2 billeje-kontorer ligger på etage -1 (minus 1). I Malaga Terminal 3 findes billeje-skrankerne på ground-level (level 0).

Man skal strengt taget ikke bestille bil i forvejen i Malaga Lufthavn, men priserne for ’walk-in-customers’ er ofte væsentligt højere end ved billeje-reservation på forhånd, og man kan også komme ud for at der ingen biler er til rådighed, hvis man ikke har booket bil i Malaga Airport inden ankomst.

Sørg for at have gennemlæst eller i det mindste skimmet billeje-betingelserne før booking, idet nogen få af de billigste udlejningsbiler i Malaga Lufthavn ikke kan medtages over landegrænser (cross-border til eksempelvis Portugal eller Gibraltar).

Bemærk også at der udstedes en regning på en tankfuld benzin/diesel oven i lejen ved udlevering af lejebil i Malaga Lufthavn. Denne politik anvendes af langt de fleste udlejningsselskaber i Malaga og er ikke til kundernes fordel. Desværre er denne form for ekstrabetaling (for de fleste, men dog ikke alle kunder) svær at undgå.

Se artikel om emnet brændstof-politik i Malaga Lufthavn.

Malaga billeje – biludlejningsselskaber med kontor i lufthavnen
Følgende biludlejningsselskaber har kontor i Lufthavnen i Malaga (både i T2 og T3) med mindre andet er nævnt:

Auto Lido Car Rent Malaga / Autos Lido - lokalt relativt ukendt spansk billejeselskab med kontor
Autos Lido biler/flåde: Fiat, Ford, Lancia (lidt usædvanligt for et Malaga biludlejningsselskab), Peugeot og Mercedes for de dyrere bilklasser/minibusser. Også nogen få Mazda, Honda og Dacia.
Betingelser: Ikke særligt meget information på hjemmeside, men alt ser ud til at være normalt. Benzin betales udover lejen (sandsynligvis pick-up full – return empty)
På Cartrawler billeje søgemaskinen: Nej/sjældent
Åbningstider Malaga Lufthavn - 07.00-24.00 (sommer 2013)

Avis Rent-A-Car Malaga – del af Avis Europe med billeje-kontor
Avis er ét af de førende biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn.
Avis Malaga biler/flåde: Fiat (mindste bilklasser), Seat, VW, Opel (MPV biler) og BMW/Mercedes/Audi (prestige) samt Opel/Mercedes Malaga minibusser. Man har i sommeren 2013 stor chance for hos Avis at få en Seat Ibiza/Seat Leon i de typiske feriebilleje-klasser med 5 døre. Avis er normalt gode til at skifte flådebiler ud hurtigt (ofte nye biler), men går dog også efter de billigste modeller.
Betingelser: Intet usædvanligt
På Cartrawler billeje-søgemaskinen: Ja - ofte gode tilbud
Åbningstider Malaga Lufthavn - 07.00-23.59 (sommer 2013)

Atesa (også kaldet Enterprise-Atesa) - del af Enterprise Car Rental Group
Atesa var tidligere ejet af Citer (dvs. PSA koncernen Peugeot-Citroën) og blev i 2011 solgt til verdens største billeje-selskab Enterprise.
Atesa Malaga biler: typisk Renault, Seat, Citroën og VW i de mindre bilklasser. I mellemklassen også Hyundai, Ford, Opel m.fl. I den store mellemklasse ofte Peugeot 508 eller Citroen C5. For de større bilers vedkommende anvender Atesa et mix af eksempelvis Ford, Citroen og Opel.
Betingelser: Intet usædvanligt
På Cartrawler søgemaskinen: Ja
Åbningstider for Atesa i Malaga Lufthavn - 07.00-23.59 (sommer 2013)

Europcar - det velkendte biludlejnings-brand
Europcar er ét af de mest populære biludlejningsselskaber i Europa med hovedkontor i Frankrig.
Eurocar Malaga lejebiler/flåde: VW Polo, Peugeot 107/207/208/308, Seat Leon, Renault Megane, Mercedes/Audi (prestige bilklasser), Seat Alhambra MPV, VW minibus. Europcar udskifter flåden løbende, og der er ofte helt nye modeller.
Betingelser: Intet usædvanligt. I sommer 2013 var Europcar ofte billigst på envejsleje fra Malaga, men sammenlign alligevel, da priser skifter meget hurtigt (envejsleje-gebyr, intet gebyr)
På Cartrawler billeje-søgemaskinen: Ja - af og til billigste Malaga udlejningsbil fra Europcar i nogen bilklasser
Åbiningstider Malaga Lufthavn: 07.00-23.59 + ekstra 1 time, hvis bookinger haves (sommer 2013).

Goldcar - hurtigtvoksende spansk udlejer af biler (også Goldcar i Portugal og i Italien)
En aggressiv vækststrategi præger det spanske biludlejningsselskab Goldcar Car Rent, som i 2012 også fik kontor i Lissabon Lufthavn. I Malaga er Goldcar kontoret placeret på etage (level) -1 i T2.
Goldcar Malaga flåde/biler: Fiat (Panda og Fiat 500), Kia m.fl. i de mindste bilklasser. Chevrolet, Hyundai, Ford Fiesta, Seat Ibiza, VW Polo, Renault Clio, Citroen C3 m.fl. i supermini-klassen. Ford Focus, Seat Leon, Renault Megane, Citroen C4 samt VW Passat, Ford Mondeo, Opel Insignia og Skoda Octavia i de større klasser. Goldcar bilerne er ofte nye modeller, men også af og til sydkoreanske eller andre ’billig’ bilmærker. I MPV klasserne er VW Touran, Opel Zafira og Ford Galaxy (stor MPV) nævnt på Goldcars hjemmeside, mens der for minibussers vedkommende er tale om et mix af Mercedes Vito, VW og Fiat. Man finder også den for danske Malaga billeje-kunder populære bilklasse ’overstørrelse’ – som regel en Peugeot Partner eller Citroen Berlingo hos Goldcar.
Betingelser: Bemærk den typiske fuld/tom brændstofpolitik (ingen refundering af penge for ubrugt brændstof).
Goldcar har tidligere haft meget lange køer ved skranken i turistsæsonen. Der har været extra charge per dag for udlevering af diesel-bil (lidt uforståeligt, og ikke altid indikeret på forhånd om man får en dieselbil), Babystol koster €5 per dag, men fås i flere størrelser, og kørsel over landegrænser tillades ikke altid (men kan være en del af et tilbud på Cartrawler eller billigt i ekstra-gebyr – så check prisdetaljer). Generelt kan man sige at gebyrerne for leje af bil hos Goldcar kan løbe op, men på den anden side kan Goldcar stadig være billigste Malaga-billeje deal (dagspris). Bemærk også at der kan være varierende betingelser (detaljer, men alligevel) mellem forskellige Goldcar udlejningsstationer i Spanien.
På Cartrawler billeje-søgemaskinen: Ja - og ofte blandt de billigste udlejningsbiler at finde.
Goldcar åbningstider Malaga Lufthavn - 07.00-23.00 (sommer 2013)

Hertz - del af den store amerikanske Hertz Corporation.
Hertz Car Rental opkøbte i 2012 Thrifty Car Rental and Dollar Rent A Car Group. I Europa drives biludlejnings-brand’et Hertz primært som franchise – dvs. med lokale operatører i de enkelte lande/lokationer.
Hertz udlejningsbiler/flåde i Malaga: Huyndai, Toyota og Seat dominerer udvalget af de billigste Hertz biler i Malaga Lufthavn. Der findes dog også Mini, BMW og Mercedes i prestige-klassen.
Betingelser: Intet usædvanligt (Hertz har også fuld/tom benzin-regler)
På Cartrawler søgemaskinen: Ja
Åbningstider for Hertz i Malaga Lufthavn - 07.00-23.59 (sommer 2013)

Firefly - billeje-selskab ejet af Hertz Corporation.
Hertz har opbygget et net af Firefly kontorer i blandt andet Spanien, Portugal, Italien, Frankrig, Tyskland og UK. 
Typisk er der tale om et lille kontor inde i Hertz ejet kontor eller som i Malaga Lufthavn: en Firefly egen 'kabine' i Car Cental Centre på parkeringspladsen. Firefly har i stor udstrækning de samme biler, som Hertz. Det sker at Firefly har meget billige udlejnignsbiler i MPV klassen - eksempelvis Opel Zafira 5+2. Firefly er et såkaldt 'leasure'/lavpris-billeje selskab, med vægt på biler til ferierejsende til lave priser. 
Betingelser: Intet usædvanligt 
På Cartrawler søgemaskinen: Ja, det hænder oftere og oftere
Åbningstider for Firefly i Malaga Lufthavn - 07.00-24.00 (vinter) eller 07.00-02.00 (sommer). 

Record Go (Record Go Rent-A-Car)- lokal spansk udlejer af biler
Record biludlejning blev grundlagt i 1966 og er et efter spanske forhold middelstort billejeselskab med kontorer i Malaga Lufthavn, Alicante Lufthavn samt Menorca Lufthavn og Mallorca Lufthavn (Las Palmas) på de Baleariske Øer – samt et større antal city locations.
Record udlejningsbiler/flåde i Spanien: Udlejningsbiler omfatter Huyndai Getz, Ford, Citroën, Nissan m.fl. samt Mercedes minibusser.
Betingelser: Hos Record Go car rental i Malaga er envejslejer (one way rentals) ikke mulige. Man kan til gengæld vælge ’danske’ brændstof betingelser som fuld/fuld, men kun på lejer på mindre end 4 dage. Ellers er Record Go betingelser for brændstofpåfyldning de samme, som de øvrige Malaga billeje-selskaber, dvs. fuld/tom og ingen refundering af tilbageværende brændstof. Får man en bøde i en Record udlejningsbil koster det udover bøden €25 i administrationsomkostninger (gebyret trækkes på kundens kreditkort). Kørsel til udlandet er normalt ikke tilladt. Barnesæder er lidt billigere med lejepri s €4,10 per dag end hos de fleste andre Malaga Lufthavn billeje-selskaber.
På Cartrawler søgemaskinen: Ja, som regel – tilbud ofte gode
Åbningstider for Record Go i Malaga Lufthavn – 07.00-24.00 (sommer 2013) – ankomst uden for åbningstid er rimelige €30 ekstra. Der kan afleveres bil (nøgleboks) uden for åbningstid uden ekstra gebyr.

Sixt - tysk-internationalt billeje-brand
Sixt Car Rent blev grundlagt i 1912 og er dermed det ældste biludlejningsselskab i Europa. Sixt Car Rental kontrolleres stadig af den tyske Sixt familie. Sixt i Spanien har siden 2006 været drevet direkte af Sixt AG, men i mange andre lande drives Sixt som franchise.
Sixt lejebiler/flåde i Malaga (Spanien): Peugeot, Opel, Ford, VW, Citroën samt BMW, Audi og Mercedes i de dyrere bilklasser og Aston Martin, Porsche m.fl. i luksus-klassen. Bemærk at kilometerbegrænsning forekommer på de dyrere Sixt udlejningsbiler. Se under ’prisdetaljer’.
Betingelser: Intet usædvanligt. Envejslejer til nogen områder af Spanien fra Malaga er gebyrfri, mens andre envejslejer (eksempelvis Malaga-Madrid) koster €59. Envejslejer på tværs af landegrænser er også muligt hos Sixt, men til meget høje gebyrer udover selve lejen (eksempel: Malaga-Danmark: €1900). Dyre Sixt barnesæder til €6,99/dag.
Sixt Spanien-Malaga på Cartrawler: Ja – ofte.
Sixt åbningstider Malaga Lufthavn: 24 timers åbningstid (sommer 2013) – men kun ved bookinger uden for tidsrummet (normal åbningstid) 07.00-24.00.

Billeje Malaga – ’meet and greet’ car rent
– Spanien billeje service uden lufthavnskontor
Det koster mange penge at leje kontor i større lufthavne. Alle lufthavne drives som forretning, og er der mange passagerer og dermed potentielt et højt antal kunder til billeje-selskaberne, har lufthavnen mulighed for at tage højere eller endog meget høje priser for at leje kontor og parkeringspladser ud til billejeselskaber i lufthavnen.

Ofte vil der desuden være et begrænset antal kontorer til rådighed, hvilket yderligere kan presse lejen op. Derfor vælger nogen billeje-selskaber; typisk lokale selskaber, at operere som ’meet & greet service’ uden kontorfaciliteter.

Man booker, som normalt, på nettet og en repræsentant for biludlejningsselskabet møder op i ankomsthallen med nøglerne og bilens papirer. Ofte holder lejebilen lige udenfor eller på korttidsparkering i lufthavnen. Det sker også at repræsentanten for billeje-selskabet transporterer kunderne en kort afstand til en parkeringsplads tæt på lufthavnen.

Man kan ikke sige at det nødvendigvis er en ulempe som kunde at leje bil på 'meet and greet' basis, idet køen ved de billigste billeje-selskaber med kontor kan være nok så lang i højsæsonen, hvis mange maskiner med ferierejsende lander samtidigt.

Da turister ydermere tenderer til at booke ved de samme (billige) biludlejningsselskaber, er ventetider på 1-2 timer i billeje-køen i Malaga og resten af Spanien desværre ikke sjældne. Rammer man billeje-'myldretiden', er det i mange tilfælde tidsmæssigt en fordel at leje Spanien bil fra et selskab uden kontor i lufthavnen.

Følgende billejefirmaer har ikke eget kontor i Malaga Lufthavn, men leverer istedet nøgle/papirer personligt til kunder i ankomsthallen:

Marbesol billeje Malaga – meet & greet service
Marbesol er ét af de større lokale spanske biludlejningsselskaber i Malaga. Repræsentanter fra Marbesol møder op i lufthavnen i let genkendelig uniform med nøgler og kontrakt til kunden. Marbesol repræsentanten mødes med kunden i ankomsthallen.
Èn af grundene til at Marbesol ofte (per sommer 2013) er et af de billigste billeje-selskaber i Malaga, er at bilerne ofte ikke er forsikrede til at køre til udlandet, men kun kan anvendes inden for Spaniens grænser (bortset fra som regel også Portugal og Gibraltar). Til gengæld er der som regel 0 (nul) euro i selvrisiko, men bemærk undtagelser – se artikel om selvrisiko.
Marbesol Malaga biler/flåde: Kia (mindste bilklasse), Citroen, Seat, VW, Ford Focus og Mondeo samt Ford Transit minibusser. Marbesol har måske ikke altid de allernyeste biler, men bilflåden til udlejning er ok.
Betingelser: Intet usædvanligt, men bemærk den i Malaga typiske betingelse: afhentning fuld tank (som man betaler ekstra ved afhentning udover leje af bil) og aflevering med tom tank (hvor man ikke får refunderet penge, hvis tanken ikke er tom) – præcis som de fleste øvrige Malaga-billeje selskaber.
På Cartrawler Malaga billeje-søgemaskinen: Ja – og ind imellem er Marbesol billigst; dog ikke altid.
Åbningstider Marbesol Malaga Lufthavn: Intet kontor, men personlig levering ved flyankomst.

Helle-Hollis dansk billeje på Costa del Sol - meet & greet service
Helle Hollis i Malaga er 100% ejet af den store danske bilforhandler Helle Auto fra Silkeborg. Med hovedkontor i Malaga er Helle Hollis biludlejning ét af de mindre lokale biludlejningsselskaber på Costa del Sol. Helle Hollis flåden af biler er blevet reduceret som følge af finanskrisen, og den danske biludlejer i Malaga nøjes nu med to kontorer; ét i Malaga og desuden ét i danskerkolonien Fuengirola. Helle-Hollis leverer biler til lufthavnen på meet & greet basis (kun forudbestillinger).
Helle Hollis lejebiler/flåde i Malaga og Fuengirola: Ifølge virksomhedens hjemmeside består bilparken af Hyundai, Peugeot, Suzuki, Opel og Peugeot samt for minibussers vedkommende Opel Vivaro.
Betingelser: Intet usædvanligt
På Cartrawler: Ja – og ganske ofte ganske gode tilbud på Helle-Hollis billeje i Fuengirola hos Cartrawler.
Åbningstider Helle Hollis Malaga Lufthavn: Intet kontor, men personlig levering af udlejningsbil.

Auriga-Crown – mindre biludlejningsselskab i Spanien, men store i Malaga
Auriga-Crown er et stort lokalt udlejningsselskab i Spanien (Sydspanien og Mallorca) med kontorer på Costa del Sol i Andalusien, og i regionerne Murcia og Valencia. Desuden er Auriga-Crown til stede på de Baleariske Øer (Mallorca og Ibiza). I alt har selskabet et par tusinde biler, og mange er næste nye.
Auriga-Crown lejebiler/flåde i Malaga Lufthavn: Mange forskellige mærker, men ofte Ford, Seat (Ibiza, Leon og Altea), Chevrolet Cruze, Opel, Toyota og VW. I prestige-klasserne findes også Mini, Audi, BMW og Mercedes. Minibusser hos Auriga-Crown er ofte en VW Caravelle.
Betingelser: Intet usædvanligt, bortset fra en lidt underlig halv/tom brændstof-regel (leveres med halv tank, som man betaler for, men der refunderes ikke). Barnestole er per sommer 2013 annonceret hos Auriga-Crown til kun €3 per dag (med max. €42 per leje). Det er billigt sammenlignet med visse andre Malaga billeje-selskaber. Uden for perioden 08.00-23.00 koster det ekstra €25 at få leveret/afhentet bil (altid meet&greet). Kørsel til Portugal+Gibraltar er tilladt, men derudover er kørsel over landegrænser i en Auriga-Crown lejebil ikke mulig.
På Cartrawler søgemaskinen: Ja
Åbningstider Auriga-Crown i Malaga Airport: Kun personlig levering af pre-bookede lejebiler til lufthavnen.

Centauro – shuttle bus til kontoret tæt på Malaga Lufthavn
Centauro er ét af de største lokale Spanien billeje-selskaber. Man mødes med en repræsentant for Centauro i ankomsthallen – eller tager på egen hånd en shuttle bus (Centauros egen) fra Terminal 3 i Malaga Lufthavn til Centauros kontor og parkeringsanlæg. Turen tager ca. 5 min.
Betingelser: Intet usædvanligt. Centauro udlejningsbiler kan dog ikke medtages over grænsen til Portugal/Gibraltar uden ekstra gebyr. Der er rimelige envejs-leje gebyrer fra €45-€100 hos Centauro (kun ved billeje inden for Spaniens fastlandsgrænser). Til Barcelona er envejsleje-gebyret dog €200.
Centauro biler i Malaga Lufthavn/flåde-oversigt: Fiat 500/Fiat Panda og Ford Ka i de mindste og billigste bilklasser, Ford Fiesta, Hyundai i20, Skoda Fabia, VW Polo og Opel Corsa dominerer super-mini klassen. I de større bilklasser har Centauro i Malaga primært Ford, Hyundai, Seat, VW, Citroën, Peugeot, Toyota og nogle enkelte Alfa Romeo Giulietta på programmet. VW Touran, Ford Galaxy/Ford S-Max figurerer som MPV-udlejningsbiler, mens Mercedes Vito, Ford Transit og Fiat Scudo ifølge Spanien-billeje virksomhedens hjemmeside udgør Centauro’s flåde af minibusser.
På Cartrawler søgemaskinen: Ja – ofte billige Centauro udlejningsbiler.
Åbningstid Centauro: Når der kan bookes bil, har kontoret tæt på lufthavnen åbent på det angivne ankomsttidspunkt. Shuttle bus kører fra Terminal 3 i Malaga Lufthavn ca. hvert 20. minut (sommer 2013).

Herunder desuden et antal af de mindre meet & greet selskaber i Malaga Lufthavn, der af og til har biler på Cartrawler:

  • Malagacar
  • National Car rental
  • Niza Cars
  • Pepe Car (del af Guerin-billeje i Portugal)
  • Top Rent-A-Car

Generelt er konkurrencen på billeje i Malaga Lufthavn blevet skærpet siden 2009.

Man får ofte lave priser, hvis man booker i god tid i forvejen. Desværre er der også opstået en ’gebyr-kultur’ blandt biludlejerne i Malaga Lufthavn, således at man tit kommer til at betale uforholdsmæssigt meget for benzin/diesel (og der er ingen refundering af ubrugt brændstof), GPS, barnestole og andre services, som før finanskrisen var gratis eller havde lavere gebyrer/priser. Samlet set (billeje+gebyrer) er priserne på billeje i Malaga Lufthavn dog fortsat rimelige.

Sammenlign tilbud fra biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn

Alle oplysninger om biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn i ovenstående artikel er indsamlet i april 2013. Vi tager forbehold for fejl og ændringer; herunder ændringer i betingelser, åbningstider, ændret bilpark for de enkelte udlejningsselskaber og fra tid til anden vil selskaber med kontor i lufthavnen og selskaber der tilbyder udbringning af lejebil til kunden også ændre sig; ligesom man ikke kan regne med at hvert enkelt selskab altid dukker op i Cartrawler søgemaskinen.

Bemærk også at der i ovenstående artikel ikke er taget hensyn til forsikringsbetingelser, som kan variere kraftigt fra selskab til selskab og mellem bilklasser inden for et enkelt selskab. Det er således altid en god ide at læse forsikringsdetaljer under feltet ’prisdetaljer’ på det givne Spanien billeje tilbud før booking. Alle lejebiler, som tilbydes på Cartrawler Malaga billeje-søgemaskinen er dog fuldt lovligt forsikrede til kørsel i Spanien (som minimum) og altid med både ansvars- (Third Party) og kaskoforsikring (CDW og TP). Det springende punkt er selvrisikoen (excess), som varierer – se under ’prisdetaljer’ og find mere info om Spanien billeje-forsikring i artikel om forsikring af udlejningsbil i Spanien. 


Tips billeje Malaga - anbefaling og oversigt over biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn
Artikel: Tips billeje Malaga - anbefaling og oversigt over biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar