Nye lejebiler i Malaga og Alicante - Spanien billeje-tilbud sommer 2013

Mange Spanien billeje-selskaber har anskaffet usædvanligt mange nye udlejningsbiler til sommeren 2013. Guide-Billig-Billeje.dk har været på tur rundt i Spanien for at se på mulighederne.

Specielt i Sydspanien på de populære feriedestinationer Costa del Sol (billeje Malaga Lufthavn) og Costa Blanca (billeje Alicante Lufthavn og Murcia Lufthavn) er der fyldt op på udlejningsselskabernes lufthavns-parkering med nye eller næsten nye biler indkøbt i 2011, 2012 eller 2013.

Leje Fiat 500L - Europcar Spanien Alicante

Den nye Fiat 500L fra Europcar, Alicante - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Billeje-klasser i Sydspanien - lej bil i den rigtige størrelse
Mikrobiler eller små bybiler udlejes der relativt få af til ferieturister i Spanien, som typisk ankommer med familien eller i grupper og desuden medbringer bagage.

Mikrobil/bybil til leje i Spanien er derfor mere et storbyfænomen i byer som Madrid og Barcelona, hvor man eksempelvis kan finde Smart biler til leje. Desuden udlejes der mange mikrobiler på solkysten i Spanien ude på turist-destinationerne såsom i Alicante, Benidorm, Altea, Denia og Gandia (Costa Blanca kysten) samt i Malaga, Torremolinos, Fuengirola, Benalmáden, Marbella med flere på Costa del Sol kysten ved Malaga.

De lidt større økonomiklasse-biler er fortsat de mest populære biler til leje i de store turist-lufthavne i Spanien. Der er typisk tale om eksempelvis Ford Fiesta, Hyundai i20 (færre i 2013 end i 2011-2012), Opel Corsa, Renault Clio, Citroen C3, Nissan Micra, Seat Ibiza eller VW Polo.

Også kompaktklassen af lejebiler i Spanien (kaldes også nogen steder lidt misvisende for økonomiklasse), som består af VW Golf, Ford Focus, Hyundai i30, Opel Astra, Seat Leon, Citroen C4 eller lignende, er populære på de større Spanien-billeje destinationer i feriesæsonen.

Lidt overraskende har den såkaldte 'overstørrelse' i form af Peugeot Partner, Renault Kangoo og Citroen Berlingo udlejningsbiler fået meget stor popularitet i Sydspanien, og eksempelvis i Alicante Lufthavn har flere af de førende lokale Spanien billeje-selskaber, såsom Record Go, Centauro og Goldcar rigtig mange helt nye og meget rummelige 'overstørrelse' lejebiler i flåden. Så at sige alle 'overstørrelse' lejebiler i Spanien er forsynet med dieselmotor.

I billeje-klassen 'mellemklasse', som faktisk nu-til-dags er en ret stor bil, regerer VW Passat sammen med andre typiske større Spanien lejebiler som Toyota Avensis, Citroen C5 og Peugeot 508.

Dyrere luksusbiler af mærkerne BMW, Audi og Mercedes findes også i Malaga Lufthavn og Alicante Lufthavn, men de fleste af de dyrere prestigebiler bliver ikke lejet særligt ofte ud til ferieturister. En undtagelse er udlejningsbiler i den lidt mindre prestigeklasse i form af Audi A3, Mercedes A- og B- klasse og BMW 1-serie, som i sommeren 2013 synes at være vokset i antal i Spanien - eller i det mindste i lufthavnene i Malaga og Alicante. Audi, BMW og Mercedes vil meget gerne ind på markedet for billeje og tilbyder gode rabatter og nogen gange tilbagekøbsaftaler til de større udlejningsselskaber.

Blandt de særdeles efterspurgte familiebiler til leje (lejebil til 6 eller 7 personer) finder man klassen af 'små' MPV biler til 5+2 personer og klassen af store 'full size' MPV biler med plads til 7 personer og bagage.

Også minibusser findes der en del af på de populære spanske feriedestinationer, men MPV bilerne har taget førertrøjen i antal; ikke mindst på grund af MPV-bilers bedre køreegenskaber og det faktum at de færreste har brug for 8 eller 9 sæder ved billeje i Spanien.

Golfspillere i Spanien har deres egen favoritter inden for billeje-klasser i form af stationcar-udgaver af dels VW Golf/Ford Focus klassen og dels den større 'herregårdsvogn' dog typisk ikke en Volvo i Spanien, men istedet en stor og rummelig VW Passat Stationcar, Peugeot 508 Stationcar eller Citroen C5 Stationcar. Meget ofte er disse store biler udelukkende mulige at leje som dieselbiler, og det gælder naturligvis også MPV-klassen.

Som en niche i markedet for Spanien billeje i Malaga Lufthavn og Alicante Lufthavn finder man et antal cabriolet-modeller; primært mindre moderne cabriolet biler såsom VW Beetle Cabriolet (den nye naturligvis), Mini Cabriolet og Audi A3 cabriolet.

Herunder gennemgår vi i større detaljeringsgrad de mest populære billeje-klasser i Spanien.

Bilklasse bybil-minibil-mikrobil i Spanien
Der findes stadig et antal mindre bybiler/minibiler såsom Fiat 500 og Fiat Panda til leje i de største turistlufthavne i Spanien.

Bemærkelsesværdigt er det dog at der er meget få Peugeot 107/Toyota Aygo/Citroen C1 bybiler tilbage hos de store Spanien billeje-selskaber på solkysten.

I den mindste billeje-klasse kan man af og til få en bil med 5 døre, men det er ingen selvfølge. En Fiat 500 har eksempelvis kun 3 døre - med mindre det er den i 2013 introducerede nye Fiat 500L, der dog som regel figurerer som større bilklasse end bybil dvs. enten 'overstørrelse' eller økonomi-klasse/economy class car rental i Spanien. Se mere om leje af Fiat 500L med 5 døre.

Tidligere var Hyundai i10, Kia Picanto, Chevrolet Spark, Chevrolet Aveo og andre 'billig-biler' med oprindelse i Sydkorea et normalt syn hos billejefirmaerne i Sydspanien, men disse er nu klart på tilbagetog - selv hos lokale omkostningsorienterede Spanien billeje-selskaber, som tidligere i meget stor stil (og til kundernes stærkt delte begejstring) anvendte disse lavpris-bilmærker i mikrobil/bybil-klassen eller økonomiklassen.

Istedet for de billige sydkoreanere har udlejningsselskaberne i Spanien været på indkøb hos VW-koncernen. Trioen af trendy bybiler i form af VW Up, Seat Mii og få tilfælde Skoda CityGo, som alle i realiteten er én og samme bil, synes samme med Fiat Panda/Fiat 500 at have overtaget rollen som den foretrukne billigste-bil til leje i Spanien.

Fiat Panda lejebil Europcar

Fiat Panda fra Europcar - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Spanien billeje-klasse økonomiklasse - lej en billig bil med plads til 4-5 personer
I klassen af små familiebiler, i billeje-sammenhæng også kaldet økonomiklasse/economy, billeje-klasse B, supermini eller lignende, er der nyt på billeje-fronten i Spanien.

Centauro er per sommer 2013 blandt de førende på billeje i Sydspanien i økonomiklassen med den nyeste VW Polo til lave priser. De øvrige billejefirmaer i Sydspanien, eksempelvis i Malaga Lufthavn og Alicante Lufthavn har et bredt udvalg af blandt andet den nyt face liftede Ford Fiesta (2012), Opel Corsa, Renault Clio, VW Polo, Peugeot 208 og naturligvis også den spansk-producerede Seat Ibiza.

Bemærkelsesværdigt er det at der i 2013 ses usædvanligt mange VW Polo til leje i Spanien; ikke blot i Malaga og Alicante, men også i Madrid.

VW Polo udlejningsbil Spanien

VW Polo - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

For den lille klasse af familiebiler gælder det at udlejningsbilen har plads til 5 personer, hvoraf de 3 på bagsædet helst ikke skal have for brede skuldre. Lejebilen har 5 døre, og i denne klasse af udlejningsbiler vil der så at sige altid være standard air condition i Spanien (men dog kun som regel en simpel air condition uden automatisk temperaturregulering). Se også Ford Fiesta som udlejningsbil.

Den kompakte mellemklasse - VW Golf lejebiler i Spanien med plads til 5 personer
I mange år var det temmeligt umuligt at få udleveret en VW Golf af Spanien-billeje selskaber uanset at mange af dem reklamerede vidt og bredt for kompakt-billeje klassen med et billede af en VW Golf.

Golf'en står fortsat i mange lande i Nordeuropa som den 'fineste' bil i klassen af kompakte, men dog rimeligt store 5-dørs lejebiler. Ydermere har VW Golf mange steder været blandt de dyreste modeller i bilklassen for private at købe.

Kun i Tyskland, hvor en VW Golf altid har kostet det samme som en tilsvarende motoriseret Ford Focus eller Opel Astra, har Golf udlejningsbiler været lette at finde.

Per sommer 2013 er det igen muligt og faktisk ret sandsynligt at få en VW Golf udlejningsbil stillet til rådighed ved online booking af Spanien bil i Malaga Lufthavn eller Alicante Lufthavn.

Der er typisk tale om en 5-dørs VW Golf 1,2 TSi Bluemotion i Spanien, dvs. den nye 2013 energispare-udgave med turbolader og enten 85 eller 105 hestekræfter. Specielt udlejningsselskabet Centauro i Sydspanien, som er blandt de største selskaber i Malaga Lufthavn, Costa del Sol, har investeret i et stort antal nye VW Golf udlejningsbiler (VW Golf version VII - model introduceret i år 2012, men kaldes modelår 2013).

VW Golf 7 fra Centauro

Golf-7 fra Centauro - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

I Sydspanien er der også nyere Ford Focus (ny model kom i år 2011), Opel Astra (ny model introduceret i år 2010), Citroen C4 (ny model fra 2010) og Peugeot 308 udlejningsbiler, men sjovt nok færre Renault Megane til rådighed i kompakt-billeje-klassen per sommer 2013 i forhold til tidligere.

VW Golf klassen/kompaktklassen, også kaldet C-segmentet, har altid 5 døre, air condition, som regel 6 eller flere airbags, god bagsæde-plads til 3 personer på kortere ture og generelt et større bagagerum i forhold til superminiklassen af lejebiler. Desuden vil motorkraften i billeje-Golf-klassen som regel være på 90-110 hestekræfter. Der er ofte mulighed for at vælge en dieselbil til leje i Golf-klassen, men til gengæld sker det ikke sjældent at udlejningsselskaberne tager højere pris for leje af dieselversionen.

Med de nyere meget sparsommelige benzinmotorer, er diesel ikke længere økonomisk set en stor fordel. Bemærk dog at ved kørsel i bjergrige dele af Spanien, kan en diesel-udlejningsbil stadig være en fordel - dels med bedre bundtræk på stigninger, men også i forhold til forbrug af brændstof op af bakke med læs på feriebilen.

Billejeklasse 'overstørrelse' - pas på med Spanien billejebetingelser
Den populære 'overstørrelse' er i virkeligheden en varebil, som er blevet omdannet til stationcar.

Godt design er en by i Rusland, når man udefra ser på de nyeste udgaver af Peugeot Partner/Citroen Berlingo, Renault Kangoo samt det lille antal VW Caddy (Malaga Lufthavn), der også kan findes hos et par Spanien-billeje selskaber. For denne billeje-klasse er det plads og praktisk indretning, som er det afgørende.

Pladsen i søskendeparret Peugeot Partner/Citroen Berlingo er intet mindre end enorm. Der er skydedør i den ene side og plads til 5 personer på det brede bagsæde med individuelle siddepladser - se billede af Citroen Berlingo/Peugeot Partner nedenfor.

Citroen Berlingo bagageplads

Biltypen er oprindeligt bygget til at kunne sluge en godt læsset europalle. Skal man have cykler med på ferie eller har man flere barnevogne og andet habengut med sig til syden, er dette den perfekte Spanien lejebil. Samtidig er 'overstørrelsen' ofte billig at leje og forsynet med sparsommelig og bjørnestærk dieselmotor.

Hvad er der er negativt at sige? - Ikke meget, men overvej alligevel grundigt, før en overstørrelse bestilles som feriebil i Spanien. Sagen er at 'varebilen' også har en brændstoftank, som er en varebil værdig - dvs. på 60-65 liter. Med andre ord vil man med de typiske Spanien billeje-betingelser i Malaga Lufthavn og Alicante Lufthavn skulle tilbagelægge rundt regnet 1300-1500 km eller måske mere ved lange stræk på landevej for at bruge dén tankfuld, som man hos langt de fleste udlejningsselskaber på solkysten ikke kan undslå at skulle betale for 'up front' ved udlevering af bil - udover betalingen for selve lejen af bilen, forstås.

Resultatet er at langt de fleste kunder aldrig får tanken af diesel brugt op - og at så godt som ingen får refunderet for ubrugt brændstof, med mindre man kun lejer ganske få dage. Gæt hvem som tjener mest på denne fremgangsmåde? - det er ikke kunderne!

Nogen få lokale Spanien-billeje selskaber har desuden fået den fikse ide at opkræve eksempelvis €2 ekstra per dag for leje af en dieselbil, og da en Peugeot Partner/Citroen Berlingo i 'overstørrelse' billeje-klassen i realiteten altid er en diesel, så må man som kunde betale...og forsøge at se glad ud.

Læs derfor billeje-betingelserne ekstra grundigt, hvis Spanien lejebilen skal være en dejlig praktisk og rummelig 'overstørrelse'.

MPV biler til 6 eller 7 personer - stor forskel på lille MPV og stor MPV i Spanien
En populær feriebil i Spanien er MPV-klassen af lejebiler til 5, 6 eller 7 personer.

Man skelner i billeje-sammenhæng mellem en 'lille' MPV til 5+2 personer og den væsentligt større og som regel langt dyrere 'full size' MPV, som er en ægte 7-personers lejebil.

Om man kan nøjes med en 5+2 MPV kommer i høj grad an på om man har brug for alle 7 sæder. Hvis alle sæder er i brug i den 'lille' MPV (Typisk VW Touran eller Opel Zafira i Spanien), er bagagepladsen nemlig stærkt begrænset og vil i nogle tilfælde ikke være over 100-150 liter, hvilket slet ikke er nok for 7 personer på ferie. I Spanien kan man også støde på Seat Altea XL som 5+2 MPV lejebil.

Har man kun brug for 6 sæder, kan man måske godt nøjes med den mindre MPV 5+2, idet det 7. sæde kan lægges ned. Bemærk dog at sæderne til 6. og 7. person ofte kun er komfortable for børn op til 10-12 års alderen på længere ture i den lille MPV-minivan 5+2 lejebil. Se også sædearrangement i en VW Touran.

Den større 7 personers MPV kaldes 'full size', for den er bygget til voksne på alle 7 sæder. Det er den mindre 5+2 MPV familiebil ikke nødvendigvis.

De større 7-personers lejebiler er som regel af typen VW Sharan/Seat Alhambra (samme bil), Ford Galaxy/Ford S-max (stort set samme bil bortset fra at Galaxy'en har højere taglinje og dermed er ekstra rummelig). I samme bilklasse af store MPV-familiebiler finder man Chrysler Grand Voyager samt de franske Renault Espace, Citroen C8 og Peugeot 807, som dog alle er relativt sjældne at finde som lejebiler i Spanien..

Herunder en VW Sharan i nyeste aftapning (fra modelår 2010 og frem):

VW Sharan - lej stor MPV i Spanien

VW Sharan - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Alle MPV lejebiler i Spanien til 5,6 eller 7 personer (max) benævnes også minivan, van eller 'lille minibus' af nogen selskaber.

Forskellen på en MPV og en rigtig minibus til 9 personer inklusiv fører, er at MPV lejebilen i store træk kører som en personbil, idet specielt de mindre MPV'er er bygget på personsbil-platforme såsom VW Golf (VW Touran) eller Opel Zafira (Opel Astra).

De større 7-personers MPV'er er væsentlig dyrere i indkøb for udlejningsselskaberne og har relativt avancerede tekniske løsninger for at gøre dem mindre minibus-agtige. Ofte har den store MPV også automatisk trykknaps-skydedør, air condition med regulering for/bag (tit den 'dyre' automatisk klima kontol air condition), mulighed for at folde én eller flere sæderækker, mulighed for at blænde vinduer, ekstra gode sæder og andre lignende luksus-udstyrsdetaljer, som man som regel ikke finder i de mindre MPV biler.

Af og til kan man i Malaga Lufthavn og Alicante Lufthavn finde en stor full-size MPV til leje for stort set samme pris som en mindre 5+2 MPV. Er man en familie med mere end 2 børn på ferie, er det værd at overveje den større bil, idet den kører bedre, har bedre pladsforhold på familieferie og generelt er langt mere komfortabel.

Så at sige alle MPV-biler til leje i Spanien er forsynet med dieselmotor. For de store MPV'ers vedkommende betyder det momentstærke motorer på mellem 1,9 og 2,5 liter med 130-160 hestekræfter.

Flere MPV til 6 eller 7 personer til leje i Sydspanien (Malaga og Alicante)
I Alicante Lufthavn har mange af de spanske udlejningsfirmaer investeret i nye VW Touran 5+2 MPV'er - faktisk er der så mange til rådighed at det kan ske at prisen forbliver rimelig, selv i højsæsonen sommer 2013 ved sen booking.

VW Touran lejebil med god plads

VW Touran - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

En ulempe ved MPV-lejebiler til familiebrug har nemlig tidligere været at antallet af biler til rådighed om sommeren ikke har kunnet stå mål med efterspørgslen på denne type lejebil i Spanien (Sydspanien billeje). Det har i sommer 2011-2012 resulteret i stærkt stigende priser op til højsæsonen på leje af MPV til 6 eller 7 personer i Spanien.

Vi anbefaler dog fortsat at reservere billeje i Spanien så tidligt, som muligt, da flere kunder forventes at udnytte muligheden for at booke billig MPV billeje i Malaga og Alicante.

Sammenlign priser på Spanien billeje med Cartrawler

Billeje-anbefalinger ved booking af Spanien lejebil
Sørg altid for at sammenligne billeje-priser fra flere selskaber.

Anvend en søgemaskine som Cartrawler herunder.

Man kan også se aktuelle priser på biludlejning på eksempelvis Holiday Autos søgemaskinen og Ebiludlejning.

Som tidligere nævnt, sparer man ofte penge ved at booke bil i Spanien så tidligt som muligt i forhold til afholdelse af ferie. Dette gælder især for booking af bil i de store turist-lufthavne Malaga og Alicante i Sydspanien.


Nye lejebiler i Malaga og Alicante - Spanien billeje-tilbud sommer 2013
Artikel: Nye lejebiler i Malaga og Alicante - Spanien billeje-tilbud sommer 2013

Emner:

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar