Fly direkte til USA - 2015 ruter til New York, Washington, Chicago, San Francisco, Los Angeles og Fort Lauderdale (SAS, Norwegian og Delta)

Skal man til USA fra Danmark og helst vil flyve direkte til USA (uden flyskift i eksempelvis Oslo, Stockholm, London eller Frankfurt), kan man i 2015 vælge mellem følgende flyselskaber med direkte forbindelse fra Københavns Lufthavn til USA:

  • SAS - New York, Chicago, San Francisco og Washington D.C.
  • Norwegian - Fort Lauderdale og Los Angeles samt: NY rute til Orlando i 2015
  • Delta Airlines - New York-Newark

Der var i 2014 i alt 897.000 rejsende direkte til/fra København til/fra USA (målt på enkeltrejser).

Ford Edge SUV lejebil

Bedste USA billeje tilbud i SUV klassen er ofte en Ford Edge, som er på størrelse med en VW Touareg/Porsche Cayenne - altså en pæn stor bil efter europæisk målestok.

Mange har brug for en udlejningsbil på USA turen.

Se hvordan du finder billigste USA billeje

SAS fly direkte til USA - New York, Washington, San Francisco og Chicago
Det skandinaviske flyselskab har det mest omfangsrige USA-program. Man kan vælge mellem følgende fly-forbindelser:

København - New York med SAS (Newark Airport i New Jersey)
Denne rute er langt den mest populære ved rejser til USA, og SAS-Newark Lufthavn (EWR) flyene stod i 2014 for henved hver 4. af alle flybilletter mellem USA og Danmark i 2014.

København - Chicago med SAS
Chicago-ruten er den ældste SAS direkte rute til USA. Den havde præmiere i 1964, hvor turen dog gik over Montreal i Canada. Chicago-O'Hare (ORD) er den største lufthavn i USA, og mange anvender SAS-ruten til flyskift videre til den endelige destination i USA eller i Canada.

København - Washington D.C. med SAS
Washington-ruten med SAS til USA åbnede i 2001.

København - San Francisco med SAS
Med start i 2013 er San Francisco ruten med SAS direkte til USA den nyeste af SAS' 4 USA ruter.

I år 2014 havde SAS direkte ruter til San Francisco Lufthavn (SFO), til Chicago O'Hare Lufthavn (ORD) og til Washington-Dulles Lufthavn (IAD) alle godt 140.000 passagerer målt på både ud- og hjemrejse til Københavns Lufthavn.

Norwegian fly direkte til USA - Fort Lauderdale, Orlando og LAX i Californien
Norwegian gik ind på markedet for rejser direkte til USA fra Københavns Lufthavn i henholdsvis november 2013 (Florida) og marts 2014 (Californien og New York).

Der er tale om udprægede sommer-USA ruter med Norwegian til de mest populære børne- og solferie-venlige destinationer. Hertil kommer New York ruten og fra forår 2015 endnu en solferie-rute til Florida.

Københavns Lufthavn - Fort Lauderdale Lufthavn (FLL) med Norwegian
Florida er perfekt til USA ferie med børn. Flyvetiden til Fort Lauderdale er desuden 2-3 timer kortere end til LAX på vestkysten (Californien).
Norwegian ruten til Fort Lauderdale flyver torsdag og søndag.

Københavns Lufthavn - Los Angeles Lufthavn (LAX) med Norwegian
Los Angeles Lufthavn er vestkystens trafikknudepunkt for flytrafik i USA. Herfra er der billige flyforbindelser til blandt andet Hawaii, Las Vegas, Seattle og til mange destinationer i det vestlige Canada.

Københavns Lufthavn - New York JFK (JFK) med Norwegian
New York JFK ruten åbnede sammen med Los Angeles ruten i marts 2014.
Norwegian flyver 3-4 gange ugentligt fra København til New York; per sommer 2015 er det tirsdag, onsdag, fredag og søndag med returfly samme ugedage.

Se mere om oplevelser i New York.

NYT i 2015! - Norwegian rute til Orlando Lufthavn (MCO) fra København
Den 30. marts 2015 starter Norwegian på Orlando i Florida. Priser på flybillet til Orlando med Norwegian inden opstart af rute kan findes fra kun ca. 2600 kroner for en returbillet. Orlando Norwegian-ruten flyves indledningsvis kun på mandage.

Se også: Oplevelser i Florida.

Værd at vide om Norwegian billet-typer samt Norwegian bagageregler.

Skal man vælge SAS til USA? - anbefaling!
SAS går for at være dyr at flyve med, men også for at have et relativt højt serviceniveau og ikke mindst færre gebyrer.

SAS priser på flybilletter til USA er måske ikke så lave som hos Norwegian, men der tilpasses imidlertid meget til konkurrencen fra de nye flyselskaber på USA-ruterne, så prøv at checke prisen på SAS-flybilletter til USA alligevel.

Samtidig må selv Norwegian indrømme at SAS har mere erfaring på USA, og SAS har ikke oplevet de samme problemer, som Norwegian har med sine nye Boeing 787 Dreamliner langdistancefly, hvor passagerer jævnligt i år 2014 har været 'strandet' i USA på grund af tekniske problemer og manglende Norwegian-samarbejde med andre flyselskaber.

Det kan også spille ind på valg af SAS eller Norwegian, at Norwegian kun flyver to gange ugentligt til Fort Lauderdale og Los Angeles fra Københavns Lufthavn. I 2014 havde Norwegian omkring 60.000 rejsende til hver af de to destinationer fra København målt som enkeltrejser til og fra USA.

Delta Airlines direkte fra København til USA
Udover SAS og Norwegian har amerikanske Delta Airlines en sommer-rute til Newark fra Københavns Lufthavn.

Delta Airlines rute København - New York JFK (JFK)

United Airlines fra Hamburg til USA
Der er ingen USA-ruter fra Billund endnu, men kører man til Hamburg Lufthavn kan man flyve med United Airlines til New York.

United Airlines Hamburg - New York-Newark (EWR)


Fly direkte til USA - 2015 ruter til New York, Washington, Chicago, San Francisco, Los Angeles og Fort Lauderdale (SAS, Norwegian og Delta)
Artikel: Fly direkte til USA - 2015 ruter til New York, Washington, Chicago, San Francisco, Los Angeles og Fort Lauderdale (SAS, Norwegian og Delta)

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar