Billig billeje Munchen Lufthavn i Sydtyskland - masser af gode tilbud året rundt

Lufthavnen i München kaldes også for Munich Franz Josef Strauss Airport efter den markante CSU politiker fra Bayern.

Klik her for at gå direkte til prissammenligning på billeje Munchen Lufthavn

På tysk hedder lufthaven Flughafen München-Franz Josef Strauss - MUC. Den anden internationale lufthavn i Bayern ligger i Nürnberg. Nurnberg Lufthavn - NUE er dog betydeligt mindre end lufthavnen i München.

Se også: Billeje i Nurnberg Lufthavn

Anbefaling af udlejningsbil i Tyskland/Munchen-området
Der er masser af bilproduktion i området. Samtidig er Bayern og specielt Munchen ét af de rigeste byer i Tyskland. Måske derfor er det forholdsvis billigt at leje en prestige BMW eller Mercedes i den sydtyske hovedlufthavn (som naturligvis er BMW-by).

Bedste bud på Munchen billeje - vores anbefaling: Lej en BMW 5-serie. Den kører bedre end en 7-serie og er i nyeste udgave (BMW model 5-serie G30/G31) næsten lige så stor. Billeje Munchen Lufthavn tilbud: En 5-serie kan ofte lejes for de samme penge som en 3-serie.

BMW 5-series car rental Germany

BMW 5-serie - billig billeje i Munchen Lufthavn.

Der findes naturligvis også billigere alternativer. En VW Passat stationcar er for mange den perfekte skiferie-bil at leje fra Munchen Lufthavn.

Se mere om VW Passat som udlejningsbil (bagageplads m.v.).

Mens man stadig stort set kun finder diesel-biler i MPV og minibus-bilstørrelse, er de store stationcars efterhånden ved at skifte fra diesel til benzin-versioner til udlejningsbrug.

En Passat Variant (stationcar) er som benzinudgave ofte en Passat 1,4 TSi ACT med 150 hestekræfter og automatisk udkobling af 2 cylinder, når der ikke er brug for hele motorens kraftoverskud. Man kan dog også stadig få den lidt kraftigere (til sejtræk med meget bagage og til bjergkørsel) Passat 2,0 TDi SCR med 150 hestekræfter.

Brændstof-økonomisk er der ikke længere den helt store forskel mellem benzin og diesel, men en diesel-Passat kan fortsat være en fordel på skiferie til bjergkørsel med oppakning til 4-5 personer i bilen. Af andre gode tilbud kan nævnes den nye 5 meter lange 'herregårdsvogn' Opel Insignia Sports Tourer, som ofte fås som udlejnigsbil med en fortræffelig og sparsommelig 165 hestes benzinmotor på kun 1,5 liter.

VW Passat Variant

VW Passat Variant er populær til skiferie-billeje i Munchen Lufthavn.

I de billigere bilklasser anbefaler vi at satse på at leje den nye VW Polo.

En VW Polo er et fint køretøj og muligt at leje fra omkring 'en tusse' for en uge. Skal det være super-billigt, er en Kia Picanto eller en Hyundai i10 den billigste billeje mulighed - vi har set priser helt ned til 600-700 kroner per uge. 

Hyundai i10

Hyundai i10 er oftest en af de billigste lejebiler i klassen bybiler (mindste bilstørrelse).

Lufthavnen ligger små 30 kilometer nordøst for München af hovedfærdselsåren A92 i et område ved navn Erding, som er berømt for sit bryggeri (Erdinger øl) og specielt for den kendte Erdinger Weissbier.

Området omkring denne by i delstaten Bayern ligger særdeles centralt for mange andre storbyer i Europa. Det er eksempelvis nemt og hurtigt at køre bil til Tjekkiet, Østrig, Lichtenstein, Schweiz og Italien.

Afstande fra Munchen, Sydtyskland
Herunder ses en liste over afstande fra hovedstaden i Bayern og estimeret køretid til populære destinationer.

 • Salzburg (Østrig) - omkring 185 km (hurtigste vej) i bil - små 2 timer
 • Innsbruck (Østrig) - omkring 205 km - små 2 timer
 • Wien (Østrig) - omkring 440 km - 4 timer i bil
 • Zürich (Schweiz) - 350 km - 3,5 timer i bil
 • Strassbourg (Tyskland/Frankrig) - 385 km - godt 3,5 timer i bil
 • Stuttgart (Tyskland) - 240 km - 2 timer og et kvarter i bil
 • Frankfurt am Main - 385 km - omkring 3,5 timer i bil
 • Prag (Tjekkiet) - 370 km - 3,5 timer i bil
 • Bratislava (Slovenien) - 520 km - små 5 timer i bil
 • Budapest (Ungarn) - 690 km - omkring 6 timer i bil
 • Zagreb (Kroatien) - 590 km - små 6 timer i bil
 • Verona (Italien) - 470 km - omkring 4,5 timer i bil
 • Milano (Italien) - 520 km - godt 5 timer i bil

Alle ovenstående afstande er med udgangspunkt i lufthavnen MUC med normal trafik uden køer.

Se kort over Bayern.

Billeje Munchen Lufthavn
Når man lander, er der følgende udlejningsselskaber med kontor i lufthavnens ankomsthal i Terminal 1: Avis Rent-A-Car, Europcar, Budget, Hertz, Sixt, National/Alamo, Enterprise og de tyske firmaer Buchbinder, Global Drive Autovermietung og Terstappen.

Alle biludlejerne holder til på Terminalstrasse Mitte tæt på den del, der kaldes München Airport Center - forkortet MAC.

Se oversigtskort her.

En søgning via Cartrawler tager blot et par minutter, og sammenligner priser på Munchen Lufthavn billeje fra alle udbydere

Bemærk at Europcar Munchen har døgnåbent i lufthavnen. De øvrige selskaber har typisk åben fra 06.30 til 23.30. Hertz og Sixt har dog åbent til midnat. Kan der bookes bil med et givet afhentningstidpunkt, har kontoret for det givne selskab i tilbuddet åbent.

Masser af seværdigheder i BMW's hjemby.

Priser på lejebiler - Autovermietung München
I München, hvor billeje også hedder ’autovermietung’ og udlejningsbil på tysk hedder ’mietwagen’, er det ofte ganske billigt at leje bil.

Mindste udlejningsbil i München koster typisk fra omkring 700-1000 kroner for en uges billeje - inklusive fri kilometre selvfølgelig.

De bedste billeje-tilbud i München findes dog i den lidt dyrere klasse. Eksempelvis kan man ofte leje en VW Passat stationcar eller lignende fra omkring 1600-2200 kroner for en uges München-billeje; den perfekte og økonomiske løsning til skiferie.

En lille rap Mercedes SLK sportvogn til 2 personer kan tit findes i München fra omkring 2800-3200 kroner per uge. Se mere om Mercedes SLK.

Lej stor bil i München til små penge
Har man behov for megen plads er en stor Mercedes ML, Volvo XC90 eller lignende 4-hjulstrukket familie-SUV (Sports Utility Vehicle) ofte meget billig at leje i München. Vi har set priser fra 2800 kroner for en uges billeje for et køretøj, som i Danmark sælges til nypriser over 1 million kroner.

Ægte 7-personers MPV biler kan også findes som udlejningsbil i München, men de er sjovt nok gerne lidt dyrere end luksus-SUV’erne.

VW minivan

Medtag bil til andre lande i Europa
Sydtyskland og Bayren er i øvrigt et af de steder, hvor man som regel har lov at medtage sin udlejningsbil over grænsen til andre lande i regionen.

Man må ofte køre sin Munchen-bil til lande som Kroatien, Ungarn, Tjekkiet, Polen, Slovenien, Slovakiet, Letland, Litauen - foruden naturligvis til resten af Vesteuropa.

Husk dog altid at checke i ’prisdetaljer’ om en udlejningsbil må medtages ud af Tyskland.

Find tilbud på biludlejning i Munchen, Sydtyskland

Med offentlig transport fra München Lufthavn til bymidten
Hvis billeje ikke er en mulighed, er der mange muligheder for at tage andre former for transport til Münchens bymidte.

S-Bahn, som er det lokale togsystem, tillader transport fra München Lufthavn til bymidten. Turen tager omkring 45 minutter, via to linjer; S1 og S8.

Lufthansa Lufthavns Bus kører regelmæssigt med stop ved Münchens hovedbanegård og Nordfriedhof S-Bahn Station.

Derudover koster en taxa tur fra lufthavnen til midtbyen omkring 50 euros - eller omkring 375 kroner.

Terminalerne i München Lufthavn
Der er to terminaler i Münchens Lufthavn; den ældre Terminal 1, som er delt i 5 haller A, B, C, D og E, samt den ret nye Terminal 2. Hertil kommer en nyere Terminal 2 Satellite (udvidelse af terminal 2). Lufthansa er hovedselskabet i Terminal 2, som også huser de fleste andre Star Alliance flyselskaber.

De to terminaler er forbundet af et shoppingområde, samt et forretnings- og underholdningsområde. Til sammen kaldes det Munich Airport Centre (MAC), som også råder over et udendørsområde, der dog er overdækket - dette kaldes Munich Airport Centre Forum (MAC Forum).

Se video herunder fra München Lufthavn:

MUC -  Munich Airport er den næststørste lufthavn i Tyskland efter Frankfurt Lufthavn målt på passagerer. Her kan alle større fly lande; inklusiv de store Airbus A380 og Boeing 787 Dreamliner. 

Fly til Munchen fra Danmark

Fra Danmark er det muligt at flyve fra både København og Billund. Det er British Airways, der flyver på Billund-München. Konkurrencen på flybilletter mellem København og München er større. Her deles Lufthansa og SAS om kunderne.

Ny i 2018 er SAS-flyet (hver dag) fra Aarhus Lufthavn kl. 9.30 - og rertur 11.45 fra det sydtyske.

Det er også muligt at flyve fra Hamburg Lufthavn til München med henholdsvis Lufthansa og Eurowings.

Oktoberfest i Tyskland
München er vært for den mest kendte Oktoberfest i Tyskland.

Eventet er ikke blot en ølfestival, men denne årlige begivenhed, som er blevet afhold i München siden 1810, fejrer den bayerske historie og kultur med fokus på gastronomi og tradition for bryggeri.

Læs mere om Oktoberfest i München, Tyskland.

Der er mange bryggerier i Bayern, inklusiv det velkendte bryggeri Erdinger, som har en meget kendt Weissbier. Dette bryggeri ligger tæt på München Lufthavn.

Hvis du er i München til ølsmagning og har valgt billeje som transportmiddel, bør du være opmærksom på at det er tilladt at have en promille på 0,5 eller 0,25 mg/l i udåndingsluften. Dog er promillegrænsen 0,0, hvis man er under 21 år gammel, kun har haft sit kørekort i 2 år eller er udlænding. Billig billeje Munchen Lufthavn i Sydtyskland - masser af gode tilbud året rundt
Artikel: Billig billeje Munchen Lufthavn i Sydtyskland - masser af gode tilbud året rundt

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar