Faro Lufthavn billeje i Algarve

Denne artikel handler om Faro Lufthavn billeje i Algarve. 

Se aktuelle priser på billig billeje Faro lufthavn

Faro Lufthavn, forkortes FAO, er Portugals tredjestørste lufthavn efter Lissabon og Porto.

Lufthavnen på Algarvekysten ligger små 3 kilometer vest for Faro by og anvendes af et meget stort antal turister fra udlandet. 

Nissan Qashqai SUV

Billig Faro Lufthavn billeje - Drive On Holidays udlejer Nissan Qashqai SUV.

Priserne på billeje i Portugal er i de senere år faldet meget, og det er nu muligt at leje en SUV, som eksempelvis Nissan Qashqai til samme pris, som man tidligere kunne leje en Ford Fiesta, Citroen C3, Renault Clio eller Opel Corsa for.

Samtidig kan vi på redaktionen på Guide-Billig-Billeje med kontor i Portugal konstatere at der prøves alle mulige gebyrer og 'smut-veje' af hos biludlejningsselskaber i Portugal i forsøg på at tjene penge. Samlet set er det dog stadig blevet meget billigere at være kunde; man bliver blot udsat for flere 'finurligheder' end tidligere. De fleste selskaber er helt ok omend mange er pressede - se vores vurdering af hver enkelt selskab herunder.

Biludlejningsselskaber i Faro Lufthavn
Der findes et virkeligt stort udvalg af biludlejningsselskaber i Faro Lufthavn.

Faro Airport car rental centre on parking P4
Billeje Faro Lufthavn - car rental center på parkeringspladsen.

Alle de store internationale brands er der selvfølgelig, og dertil kommer en underskov af mellemstore og mindre lokale biludlejere, som bringer antallet op på 30-40 firmaer. Nogen har kontor i terminalen, mens andre har kontor i billeje-pavillionen ude på parkeringspladsen - meget tæt på terminalen foran lufthavnen. Det sker sågar at 'kontoret' er i en minivan på parkeringspladsen. Endnu andre Faro billeje-firmaer bringer bil til kunden som meet & greet service i lufthavnen.

Liste over billeje-selskaber i Faro Lufthavn:

 • Air Rent / Air Auto Car Rentel - lille lokalt selskab
 • Alamo - del af Enterprise, ofte billige biler
 • Auto Rent - lille selskab
 • Best Deal - ikke særligt kendt
 • Bravacar - har mange år på bagen, kan anbefales
 • Budget - del af Avis-gruppen, normalt billigere end Avis
 • Cael - veletableret portugisisk billejefirma
 • Centauro - stort spansk selskab, kan anbefales og er billigt, bemærk dog fuel fee €25
 • Discovery - meget lille selskab
 • Dollar - Hertz-ejet, gode priser
 • Drive On Holidays - gode vurderinger fra kunder, kan anbefales
 • Enterprise - stort US-selskab
 • Europcar - også Keddy By Europcar, der ofte er lidt billigere
 • Firefly - Hertz-ejet lavpris brand, ikke de bedste anmeldelser
 • Flizzr - Sixt lavpris-brand
 • Guerin - portugisisk selskab i Enterprise-gruppen
 • Goldcar - ringe service, mange klager, anbefales ikke
 • Hertz + Hertz Dream Collection
 • Interrent - advarsel mod dette selskab (del af Goldcar)
 • Masterkings - mindre selskab, VW Polo og VW Golf i flåden
 • Payless - billig-billeje udgave af Budget/Avis (samme selskab)
 • Rent A Star - kun Mercedes og Smart biler, gode priser på luksusbiler 
 • Rhodium - del af Goldcar, som vi advarer mod, mange klager og dårlige anmeldelser
 • Sixt - gode biler, især i prestigeklassen
 • Surprice - lavprisselskab med en del gebyrer, men ofte billigt
 • Thrifty - gode tilbud på Faro Lufthavn billeje
 • Turisprime - udmærket portugisisk selskab ejet af Sixt
 • Yes - franchise, hvor man skal læse betingelser grundigt

Ud af de ovenstående Faro billeje-selskaber har Masterkings, Surprice, Bravacar, Discovery, Rent A Star og Yes Car Rental meet and greet service, som betyder at bilen leveres til kunden i lufthavnen personligt af en medarbejder fra det givne selskab. 

Billige udlejningsbiler i Faro lufthavn
Billeje i Faro lufthavn er ofte særdeles billigt i forhold til andre lignende lufthavne på den sydlige del af den iberiske halvø.

En lille bil i Ford Fiesta / VW Polo klassen kan som regel findes i højsæsonen juli-august til særdeles gode priser - forudsat at man booker i god tid i forvejen. Der er næsten ingen nedre grænse for hvor lav prisen er uden for sæsonen (husk dog de obligatoriske gebyrer, som ofte er høje).

Billigste lejebil er ofte en Fiat 500 eller en Toyota Aygo mikrobil, men besparelsen i forhold til at leje en større bil er minimal.


Fiat 500 - billigste men ikke bedste Faro Lufthavn billeje-tilbud. ​

Benzingebyrer i Faro Lufthavn - fuel policy
Der synes at være færre selskaber, som forsøger at snyde kunderne med benzingebyrer (Goldcar, Centauro m.fl. undtaget - de har stadig gebyret).

Goldcar tager fra €28 i benzingebyr (per sommer-19) for en mindre bil - og højere fuel fee for større biler. Mange andre selskaber har en regel om at man skal aflevere med lige så meget brændstof, som bilen modtages med - ellers påløber der gebyr. På dén måde vil mange kunder efterlade for meget benzin - lige ned i lommen på selskabet.

Bedste fuel policy for kunden er altid fuld/fuld - så er der ingen muligheder for at billeje-selskabet tjener ekstra på benzin/diesel.

Kilometerbetaling - Faro Lufthavn billeje
Der bliver prøvet rigtig meget af, når profitmarginen er tynd eller nærmest ikke eksisterende.

Selskabet Flizzr har indført kilometerbetaling (sommer-19), og vi ved af erfaring at denne slags tiltag kommer og går.

Flizzr har 80 gratis km per dag, hvilket ikke er så meget, hvis man gerne vil rundt og se Portugal og måske også krydse over grænsen til Spanien. Vær opmærksom på dette ved booking af Flizzr udlejningsbil i Faro Lufthavn.

Depositum for billeje - store forskelle og meget høje deposita på små biler
Alle biludlejere kræver at kunder får blokeret et sikkerhedsdepositum ved skranken inden nøgle til udlejningsbil udleveres.

I Faro Airport på Algarvekysten har størrelsen af sikkerhedsdepositum nået nye højder med op til €2000 for en lille bil hos Flizzr, €1845 hos Goldcar, €1599 hos Surprice car rental, mens sikkerhedsdepositum hos Centauro kun er €1150 på en mindre bil.

Turisprime kræver kun at få (meget rimelige) €370 blokeret på kundens kort, men en mindre bil har dog stadig €1550 i selvrisiko hos Turisprime. Én af de selskaber, som Guide-Billig-Billeje anbefaler: Drive On Holidays, kræver €880 i sikkerhedsdepositum på kundens kreditkort for en mindre bil - også meget rimeligt.

Helt skørt ser det ud hos nogen selskaber på større biler - eksempelvis sikkerhedsdepositum for en bil i VW Golf klassen. Et udvalg af Golf-klasse sikkerhedsdeposita (per sommer-19):

 • Surprice: €2450 - vanvittigt, så derfor kan vi ikke anbefale Surprice
 • Centauro: €1150 - ikke voldsomt, acceptabelt
 • Drive On Holidays: €1500 
 • Firefly: €2460 - vanvittigt - drop Firefly i Faro, hvis du lejer en Golf
 • Dollar: €2460 - vanvittigt - vi kan kke anbefale Dollar Car Rental i Faro, hvis du lejer en Golf
 • Discovery: €1150 - udmærket acceptablet
 • Rent A Star: €2200 for en A-Klasse Mercedes - det er i den høje ende - vælg et andet selskab!
 • Bravacar: €2000
 • Goldcar: €1600 - ok, men så er der lige Goldcar benzingebyr og Goldcars notorisk dårlige rygte.

Det er ingen logik i ovenstående satser og de vil sikkert ændre sig, når kunderne stemmer med benene. Taksterne er endnu et bevis på at der prøves hvad som helst af for at klemme penge ud kunderne i et marked med meget hård konkurrence. 

Hvad man skal passe på her er at mange selskaber vil gå efter at finde skader på bilerne og efterfølgende 'tage ved' når skaden afregnes. Når man har et stort kunde-depositum er denne øvelse langt lettere. Goldcar, Rhodium og Interrent er i særklasse berygtet for dette, men andre selskaber tvinges af konkurrencen til at følge trop. Mange kreditkort vil heller ikke 'være gearet til' at man lige kan trække €2500 på kortet. I sådan en situation er billeje-selskabet naturligvis klar med en (dyr) ekstra forsikring, som klarer selvrisikoen og dermed reducerer eller eliminerer det høje sikkerhedsdepositum. 

Se også Guide-Billig-Billeje rådgivning:
Sådan undgår du en dyr billeje-efterregning - tjek af skades-sheet er afgørende.

Cross border - krydsning af landegrænser i lejebil gebyr svinger meget
Mange selskaber oprkæver gebyr, men der er også mange, som ikke tager noget for at give kunden lov til eksempelvis at køre ind i Spanien og hjem til Faro igen. Vi har bemærket at Flizzr tager meget høje €75 for al kørsel over landegrænser. Hos Drive On Holidays koster det €37.

Hos Keddy By Europcar er kørsel til Spanien gratis (sommer-19). Igen er vi nødt til at tilføje at takster løbende ændrer sig.

Prisudsving - billeje i Faro Lufthavn har ingen fast pris
Bemærk at i nogen 'gode turistår' år og specielt i de mest travle ferieuger i august er billigste bil til leje i Faro Lufthavn ofte prissat fra 1300-2000 kroner per uge.

Ford Fiesta

Ford Fiesta bliver større og større - præcis som den ligeledes populære lejebil VW Polo.

Meget billig Portugal billeje uden for højsæsonen
Uden for højsæsonen kan man, hvis man booker i god tid, finde exceptionelt lave billeje-priser fra 50-200 kroner for en uges billeje (billigste bil i Faro lufthavn). De super billige billeje-priser på Algarvekysten ses dog som regel kun om vinteren.

Også i den lille mellemklasse (Renault Megane, VW Golf eller lignende) er prisen for en uges billeje i Faro ofte billig uden for højsæsonen fra omkring 300-900 kroner. Til gengæld stiger prisen typisk lidt mere på denne biltype ved leje i månederne juli og august. Vent derfor ikke for længe med at booke bil på Algarvekysten i familieklassen idet biludlejning ved booking med kort varsel tit udløser endnu højere priser.

Fiat Tipo

Fiat Tipo Stationcar - god billeje deal i stationcar-klassen.

Bemærk også at man i Golf-klassen ofte får en Seat Leon, Renault Megane, Peugeot 308, Ford Focus, Citroen C4 eller Opel Astra i Faro Lufthavn. I de senere år har flere og flere selskaber imidlertid også indkøbt VW Golf til udlejningsflåden i den lille familieklasse. Der er også særdeles billige SUV biler blandt de bedste Faro Lufthavn billeje tilbud.

Som stationcar er Fiat Tipo populær, primært fordi den pænt store bil er meget billig i indkøb i Sydeuropa. Som billig udlejningsbil i Faro Lufthavn er en Fiat Tipo Stationcar et godt bud med plads til hele familien og/eller alle golftaskerne.  

Det kan dog ikke lade sig gøre at betinge sig at få en VW Golf eller et andet specifikt bilmærke. Biludlejningsselskaber har altid lov at stille med ’en tilsvarende bil’ i samme størrelse og med det bestilte udstyr.

For en minibus med plads til 8-9 personer starter priserne for en uges billeje i Algarve som regel under 3000 kroner uden for højsæsonen. Vi har sågar set super-tilbud på under 2000 kroner per uge for en minibus til 9 personer i Faro.

I højsæsonen kan man være heldig at finde en minibus til leje i Faro for under 4000 kroner for en uges billeje. Udbuddet i forhold til det store antal turister på Algarvekysten er dog begrænset for minibusser, og booking i god tid tilrådes. Er der få biler tilbage, stiger priserne gerne kraftigt for denne type meget store lejebiler.

Citroen Space Tourer

Citroen C4 SpaceTourer - leje af MPV/minivan med plads til 7 personer.

I de store bilklasser kan der være penge at spare ved at vælge en 7-personers minivan eller MPV i forhold til en minibus til 8 eller 9 personer.

Algarve-video

Se også: Visit Algarve i Portugal.

Fly til Faro Lufthavn fra Danmark
Faro Airport - FAO er som oftest en billig lufthavn at flyve til.

Lavprisselskaber som Easyjet, Transavia, Wizz Air, Ryanair, Norwegian, Vueling, Jet2 og Eurowings dominerer med ruter fra det nordlige Europa til Faro lufthavn. Fra Danmark flyver SAS fra Aarhus og Københavns Lufthavn. Norwegian har direkte rute til Algarvekysten fra Billund og København.

Den tidligere Ryanair-rute fra Billund Lufthavn til Faro er indstillet.

Sammenlign billeje priser i Algarve lufthavn


Faro Lufthavn billeje i Algarve
Artikel: Faro Lufthavn billeje i Algarve

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar