Billeje Malta Lufthavn - anbefaling af biludlejningsselskaber

Gå direkte til sammenligning af billeje priser på Malta 

Malta International Airport - MLA er eneste lufthavn på den selvstændige ø. Se mere om billeje Malta Lufthavn herunder.

Peugeot billeje

Peugeot 108 er meget anvendt som udlejningsbil (Meli, Budget, Surprice, First car rental med flere).

Oversigt over Malta billeje-selskaber
De billigste biler findes ofte ved ét af følgede selskaber:

 • Surprice
 • Budget
 • First (1st) Car Rental
 • Goldcar (eller Rhodium - eller Interrent, som er en del af Goldcar)

Det er værd at bemærke at selskabet Goldcar har et særdeles dårligt ry. Goldcar problemer og klager forekommer langt hyppigere end klager over andre selskaber.

Se artikel om Goldcar-klager.

Surprice, Budget og First Car Rental synes der ikke at være problemer med i samme grad.

Tre mindre lokale selskaber er:

 • Drifter Car Rental
 • Billy's Best Buy
 • Citigo Rentals

Disse tre har ikke har kontor i terminalen. Afhentning af lejebil hos disse selskaber sker ved 'meet & greet' service, hvor en medarbejder mødes med kunden. Det virker fint, men kræver lidt koordinering; specielt ved aflevering af bil. Siden langt de fleste selskaber har kontor/skranke ved terminalen, er der ingen grund til at vælge 'meet & greet' med mindre man synes bedre om denne form for afhentning af udlejningsbil. Drifter, (Billy's) Best Buy eller Citigo er sjældent de billigste, men det sker dog at der er gode tilbud.

De øvrige billeje Malta Lufthavn billeje-selskaber er følgende:

 • Avis Rent-A-Car - af og til med rigtig gode (lave) priser
 • Europcar
 • Firefly - Hertz billig-selskab
 • Green Motion - pas på med Green Motion - mange klager!
 • Hertz
 • Meli
 • Sixt
 • Thrifty

Lej en stationcar

Ofte gode tilbud på leje af stationcar - her Ford Focus.

Se mere om gode tilbud på billig Malta billeje nederst i artiklen. 

Billigt på Malta
Øen var i 150 år under britisk herredømme (1814-1964), og man kører som i mange andre Commonwealth-lande i venstre side af vejen (modsat side af Danmark). Bilerne er således højrestyrede (RHD), men det er generelt ikke noget problem at køre på øen, hvor man blot følger trafikken.

I 2004 blev malteserne medlem af EU og skiftede 4 år senere den maltesiske lira ud med Euro.

Prisniveauet er fortsat lavere end i Italien og Frankrig og omkring på niveau med priserne i Grækenland, Portugal og Slovenien. I Spanien og på Cypern er det generelt en anelse dyrere. Kroatien er væsentlig billigere. Især hotel og restaurantbesøg er billigt på den populære ferieø.

Et meget rimeligt Malta prisniveau - ikke mindst på mad og drikke.

Lufthavnen i den tidligere britiske koloni blev oprindeligt bygget til Royal Air Force (RAF).

I 1992 åbnede lufthavnen i sin nyeste udgave, og der er ikke meget tilbage af tidligere tiders militære anlæg udover at malteserne stadig af og til kalder lufthavnen for Luqa Airport, som den hed, da Royal Air Force stod for driften.

Af og til kaldes lufthavnen også for Valletta Airport.

Toyota Aygo

Billig bil - her Toyota Aygo fra eksempelvis Avis eller Goldcar.

Fly fra Danmark
Lavprisselskabet Ryanair flyver direkte fra Billund - dog kun om sommeren.

SAS og Norwegian flyver fra Kastrup-Københavns Lufthavn (også kun sommer).

Tidligere var det også muligt at køre til Hamburg Lufthavn i Tyskland og flyve med Air Malta (helårsrute). Hamborg-flyet er imidlertid indstillet, men der flyves fra Amsterdam Schiphol - AMS lufthavn i stedet.

Priser på Malta billeje - billigt, men læs tilbud inden booking 
En lang række af de store internationale billeje-selskaber er til stede i lufthavnen, herunder Budget, Avis Rent-A-Car, Hertz, Sixt, Dollar-Thrifty og Europcar. Hertil kommer den lange liste over lokale og mellemstore udbydere af malta billeje (se ovenfor). Hvem, der har billigste lejebil i Malta Lufthavn kan svinge en del.

Peugeot Partner 7 personer

Billigste 7-personers minivan er typisk en Peugeot Partner/Citroen Berlingo (5+2 sæder).

Det er værd at notere sig visse specielle forhold i Valetta Lufthavn: 

1)  Der 'fires' på bilklasser - pas på ved booking
Der synes at være en vis 'forvirring' og nogen gange ulogisk inddeling i bilklasser. Man kan således komme ud for at en 'economy' bilklasse kan udgøres af en noget mindre bil end normalt; såsom en Peugeot 108 eller en Fiat Panda. Dette er grænsende til snyd, da en 'economy' - eller på dansk 'økonomi' er en bil i størrelse VW Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio, Hyundai i20 eller lignende. Sørg derfor for at din 'economy' booking er en Renault Clio, Peugeot 208, Ford Fiesta, VW Polo, Hyundai i20 eller lignende - og ikke en mindre model.

Det samme problem findes i 'compact' klassen - på dansk 'kompakt', som er Golf-klassen med Opel Astra, Ford Focus, Peugoet 308, Renault Megane, Hyundai i30 osv. Også her 'snyder' nogen Malta billejeselskaber på vægten og tilbyder eksempelvis en Peugeot 208 eller lignende.

2) Billige 5+2-personers biler beskrives som 'minivan' til 7 personer
Store 7-personers biler er ofte ikke så store på Malta. Man må ofte nøjes med en Peugeot Partner/Citroen Berlingo eller en Fiat Doblo. I denne type bil (som er 5+2 MPV størrelse) er der næsten ingen bagageplads ved udnyttelse af alle 7 sæder. Anbefaling billeje Malta: Overvej at leje en minibus, også hvis man kun er 6 eller 7 personer. I en minibus er der bagageplads nok.

Gode deals - Malta billeje-tilbud
Med stigningen i antallet af turister er det blevet lidt sværere at finde gode tilbud på biludlejning. De findes dog stadigvæk.

En bil i Ford Fiesta klassen med 5 døre og air condition kan ofte lejes for under 1000 kroner for en uges leje. I højsæsonen er prisen dog som oftest nærmere 2000-2500 kroner per uges Malta billeje ved sen booking. Den kan også være 3000 kroner, men det er dog trods alt sjældent. Bemærk at så godt som alle udlejningsbiler på øen nu har air condition.

Billigste Malta lejebil i feriesæsonen er ofte muligt at booke fra omkring 1300-1500 kroner - typisk en Toyota Aygo, Hyundai i10, Citroen C1, Peugeot 108 eller skoda Citigo/VW Up!. Billigst er det at bestille i så god tid som muligt.

Uden for højsæsonen kan billigste udlejningsbil endda koste helt ned til 300-600 kroner for en uges billeje i Malta Airport, som dermed ligger på linje med Lissabon i Portugal som ét af de absolut billigste steder i Europa at leje bil uden for sæsonen.

Biler med 7 sæder er relativt dyre at leje i højsæsonen - også selv om en Peugeot Partner eller en Citroen Berlingo; begge med 5+2 sæder, ikke koster meget mere i indkøb end en Opel Astra hatchback. Der findes imidlertid et godt og billigere alternativ.

Har man brug for god plads, men sagtens kan nøjes med 5 sæder, er der som regel rigtig gode tilbud på leje af stationcar. En Focus Stationcar eller Opel Astra Stationcar er en stor rummelig bil med masser af bagageplads. Denne biltype koster ofe fra kun 1500-2000 kroner per uges Malta billeje; af og til endnu billigere.

Anbefalet artikel: Hvad skal man se på Malta?

Lej en cabriolet - anbefaling
Om vinteren kommer temperaturen om dagen sjældent under 10 grader, og 14-17 grader er normalt allerede i marts måned.

Er man af sted forår eller efterår, kan man af og til finde særdeles gode tilbud på leje af en cabriolet. Vælger man en foldetags-cabriolet som eksempelvis Peugeot 308 CC eller en rigtig cabriolet, som VW Beetle, er det lettere at nyde solen, når vejret tillader det.

Prisen for leje af cabriolet på Malta er uden for sommermånederne juni, juli og august som regel meget rimelige. I november har vi set priser under 1900 kroner for en uges 4-persones (2 voksne+2 børn) cabriolet-leje på Malta. I den turist-travle sommer-periode stiger prisen på cabriolet-leje ofte til det dobbelte.

Lej en Fiat 500 Cabriolet

Fiat 500C med foldetag - fantastisk feriebil for 2.

De lidt billigere 2-personers cabriolet lejebiler på Malta (typisk en Fiat 500 med foldetag) er ofte næsten lige så dyre at leje som de større 2+2 cabriolet-biler nævnt ovenfor.

Se mere om turisme på Visit Malta - den officielle turistside.

Specielle betingelser ved biludlejning på Malta 
Unge under 25 år vil ofte komme til at betale ekstra, når der skal lejes bil.

Den såkaldte ’charge for young driver’ eller ’under age surcharge’ ligger på mellem 50 og 100 kroner per dag og betales altid lokalt ved udlevering af udlejningsbilen. Denne regel gælder i øvrigt også ofte for billeje-kunder på 70 år eller derover. Ofte er det samlede gebyr dog 'cappet' med maksimalt €60, €75 eller €100 ved længere lejer. Der findes dog også selskaber, som charger mere. Check derfor på forhånd lejebetingelser inden booking.  

Den angivne selvrisiko på skade- og ulykkesforsikring er steget voldsomt. Hvor det blokerede beløb på kundens kreditkort  typisk var 600 euro, kan man nu opleve at visse selskaber (som eksempelvis Goldcar) vil blokere 1500-2000 euro i sikkerhedsdepositum for helt normale biler. Det er så meget at et kreditkort med normal credit-limit dårligt kan anvendes til mere. Man kan dog finde mere rimelige selskaber - se under lejebetingelser på hvert enkelt tilbud ved en søgning på www.guide-billig-billeje.dk . Medbring altid et kreditkort i førers navn.

Man kan, hvis man ønsker, forsikre sig mod selvrisiko for typisk mellem 40 og 60 kroner om dagen (tilbydes altid ved booking her på siden).

Så at sige alle lejebiler på Malta har ubegrænsede fri kilometer inkluderet i lejen. Der er ikke rigtig mulighed for at køre mange tusinde kilometre alligevel.

En udlejningsbil skal ved nogen selskaber tilbageleveres med tom tank. Der udstedes i stedet en regning på en fuld tank og refunderes ikke - eller for at gøre det endnu mere forvirrende for turister også af og til på ½ tankfuld benzin/diesel. Man kan dog sagtens finde en lejebil med de normale fuld/fuld betingelser (man fylder op før aflevering). Den sidstnævnte metode for benzinafregning er lettere at gennemskue økonoisk og derfor den bedste.

Se mere om billeje-betingelser under ’prisdetaljer/vigtigt’ under hvert billeje-tilbud i søgemaskinen Cartrawler.

Klik og søg billig billeje på Malta

Relateret artikel: Kørsel på Malta.


Billeje Malta Lufthavn - anbefaling af biludlejningsselskaber
Artikel: Billeje Malta Lufthavn - anbefaling af biludlejningsselskaber

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar