Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Biludlejning Spanien - tips om billeje i Valencia Lufthavn

Søg biludlejning i Valencia lufthavn i Spanien

Valencia Airport er blandt de 10 mest travle lufthavne i Spanien.

Den historiske by Valencia, der blev grundlagt for over 2100 år siden, er med sine godt 800.000 indbyggere Spaniens tredje største by efter Madrid og Barcelona.

Regner man forstæder og opland med kommer området omkring millionbyen Valencia op i nærheden af 2,3 millioner indbyggere.

Lufthavnen i Valencia kaldes også Manises Airport efter området, hvor lufthavnen ligger. Manises Lufthavn er lidt mindre end den nærliggende Alicante lufthavn, der har flere direkte ruter fra Danmark.

I lufthavnen i Valencia finder man blandt andet biludlejningsselskaberne Avis Rent-A-Car, Hertz, Europcar, Atesa, Goldcar, Centauro Rent-A-Car, Auriga Crown, Furgo Car, PepeCar med flere.

Nogen biludlejnings-selskaber i Valencia Lufthavn møder op med en repræsentant i lufthavnen for at udlevere bilen til kunden. Det er ofte de billigste lokale selskaber, der opererer på denne måde. Bilerne er dog som hovedregel fuldt på niveau med udlejningsbiler, som kan lejes hos de internationale brands (Avis, Hertz m.fl.), der i øvrigt også som regel opererer på franchise-basis af et lokalt selskab.

Rundt i Valencia - parkering og kørsel i udlejningsbil i Spanien
Valencia lufthavn kaldes på spansk for Aeropuerto de Valencia. Skal man blot besøge Valencia by en dag eller to er metroforbindelsen fra Valencia-Manises Airport værd at overveje. Se kort over metroen i Valencia.

Der er gode parkeringsmuligheder i Valencia by, såfremt man vælger at leje bil i lufthavnen. Mange parkeringspladser findes under jorden - eksempelvis på Plaza de la Reina i midtbyen. Man kan også ofte parkere i ved (under) varehuset El Corte Ingles, som der ligger flere af i Valencia.

Når der afholdes store event i Valencia, kan man dog let komme til at sidde fast i trafikken. I år 2011 afholdes eksempelvis det Europæiske Formel-1 Grand Prix (24-26 juni) i Valencia's gader, hvilket naturligvis vil gøre kørsel i udlejningsbil i Valencia meget vanskeligt.

Den gamle midtby i Valencia er ikke så stor og udforskes bedst til fods - se kort over Valencia midtby. Uden for centrum er det derimod en stor fordel at have en udlejningsbil til rådighed i Valencia.

Se også oversigtskort over provinser og byer i Spanien

Motorveje i Valencia området i Spanien
Valencia Airport - VLC ligger ca. 8 km vest for centrum i trafikknudepunktet mellem Autovia A-3 vestpå til Madrid, A-7/AP-7 (kystvejen) til Barcelona i nordgående retning og AP-7/E15 kystvejen i stdlig retning samt A-7 (sydvestlig retning via Sierra de Mariola).

Motorvej A-7 i Spanien (Autovia A-7) er den længste nationale motorvej i Europa og strækker sig fra den franske grænse nord for Barcelona ned langs den spanske østkyst til Gibraltar (byen Algeciras).

I Spanien har man i øvrigt to typer motorveje: Autovias og Autopistas. Autopistas er anlagt som transnationale hovedfærdselsårer, mens Autovia motorveje som regel forbinder mindre byer og derfor ofte svinger mere.

Af og til overlapper Autopistas og Autovia motorveje i Spanien hinanden. På den nord-syd gående rute ved Valencia hedder Autopista motorvejen desuden også E15.

Autopistas såsom AP-7 ved Valencia er ofte betalingsveje, mens Autovias såsom A-7 ved Valencia er gratis at køre på. Ved biludlejning i Spanien skal man regne med at Autopista motorvejene (angivet med AP plus et nummer) ofte er nyere og i langt de fleste tilfælde sikrere og med bedre og flere faciliteter.

Se oversigtskort over Valencia områdets motorveje

Spanien biludlejning i Valencia Lufthavn
Biludlejning i Valencia lufthavn er ofte meget billigt.

Mindste lejebil i Valencia Lufthavn kan ofte fås fra under 800 kroner for en uges billeje i Spanien. Typisk er det endda muligt at reservere en bil i den lidt større supermini-klasse til samme pris, som de allermindste udlejningsbiler. Ved biludlejning i Spanien får man ofte udleveret en Seat Ibiza eller Ford Fiesta i denne klasse.

En MPV (VW Touran, Opel Zafira eller lignende) kan ofte findes fra omkring 2200 kroner for en uges Valencia billeje.

Større minibusser med plads til op til 9 personer kan man være heldig at finde fra omkring 2600 kroner for en uges Spanien billeje i Valencia Lufthavn.

Som altid i Spanien gælder det om at bestille bil i god tid for at få de bedste priser på billeje. I juli og august er det ikke unormalt at priserne på Spanien billeje fordobles på turistdestinationer i byer som Alicante og Valencia, så sørg for at være meget tidligt ude.

Ved en søgning på minibus-leje i april 2011 var prisen for billigste minibus-leje i Valencia Lufthavn en uge i juli måned 2011 allerede oppe i 4200 kroner.

Biludlejning Spanien - billeje-betingelser
Der er uhyre stor forskel på billeje-betingelser i Spanien.

Alle biler er lovpligtigt forsikrede med ansvar og kaskoforsikring, men hos nogen selskaber er der en meget lav selvrisiko på forsikringen. Af og til er selvriko'en helt nede på 0 (nul) euro. Andre selskaber har en selvrisko på op til 1500 euro eller mere på skader og/eller tyveri.

Se under prisdetaljer i Cartrawler søgemaskinen på det givne Spanien billeje-tilbud, hvorledes det forholder sig. Såfremt selvrisikoen er høj, kan man tegne forsikring mod selvrisko online ved booking for ca. 42 kroner per dag.

Det er værd at bemærke at visse skader stadig er kundens ansvar - se artikel om billeje-forsikringsbetingelser i Spanien.

Også brændstof-betingelserne varierer meget. I Spanien vil man ofte få en ekstra regning på en tankfuld benzin/diesel ved udlevering af udlejningsbil. Ved aflevering af udlejningsbil skal man ofte stille med så tom tank som muligt, da der ingen tilbagebetaling finder sted. Betingelserne varierer - se mere under 'prisdetaljer' i Cartrawler på det givne Spanien billeje-tilbud.

Sidst, men ikke mindst, er der stor forskel mellem de enkelte selskaber på, hvorvidt man må køre i spansk udlejningsbil uden for Spaniens grænser. Dette kan også ses under 'prisdetaljer' i Cartrawler.

Flyruter til Valencia Lufthavn i Spanien
Der er i sommeren 2011 ingen direkte fly til Valencia fra Danmark.

Ryanair har dog efter nogen års pause i Valencia genåbnet flere ruter, så måske det er et spørgsmål om tid før Valencia bliver populær som low cost destination fra Danmark.

Valencia Airport har mange low cost ruter til destinationer i Tyskland, England og Amsterdam i Holland. Desuden er Valencia godt forbundet med billige ruter til det øvrige Spanien samt Porto og Lissabon i Portugal.

Sammenlign priser på billeje i Valencia lufthavn via Cartrawler


Biludlejning Spanien - tips om billeje i Valencia Lufthavn
Artikel: Biludlejning Spanien - tips om billeje i Valencia Lufthavn

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar