Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Europcar køber konkurrenter op, mens UK Rent-A-Car branchen rammes af Brexit - Goldcar og Buchbinder er seneste opkøb

Virksomheden Europcar Group S.A. med hovedkvarter i Saint-Quentin-en-Yvelines nord for den franske hovedstad har vokseværk i Europa og i USA.

Ekspansionen i den Euronext Frankrig listede Europcar (EUCAR) over det sidste år har været betydelig.

De største handler inkluderer købet af Buchbinder Autovermietung i Tyskland - kendt af mange, der lejer bil i Flensborg 

Hertil kommer overtagelsen af Europcar Danmark franchise aftalen; også kaldet en licensee, som var under ejerskab af kendis-milliardær Karsten Ree og hans familie.

Tilsyneladende blev Ree-familien (og nok mest ‘Den Gamle’) skræmt af ændrede danske regler for leje- og leasingbiler. Reglerne for leasingbiler er dog langt fra faldet på plads ved denne artikels udarbejdelse.

 Se Karsten Ree artikel om overtagelse af Europcar.

Europcar - ny ejer af Goldcar
Største og mest overraskende køb er dog Europcar gruppens overtagelse af Goldcar, som mange danske kunder har dårlige erfaringer med.

Europcar Tyskland - Flensborg kontor

Europcar Flensburg, Tyskland – ekstremt fordelagtig at booke bil i Flensborg for danskere på vej på ferie i udlandet © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Se også: Sådan snyder Goldcar danske kunder med VISA-Dankort.

Goldcar er ét af de større lavpris-selskaber inden for billeje på den spanske solkyst Costa del Sol, på Mallorca, på Gran Canaria, på Tenerife og på mange andre feriesteder, hvor danske turister flokkes til.

Mere om Europcars køb af Goldcar.

Leicester-baserede Europcar UK i problemer
Byen Leicester i den centrale del af Storbritannien (county Leicestershire) er hovedkvarter for den britiske del af Europcar.

Her går det ikke specielt godt. I 2016 fik Europcar UK næsten halveret sit resultat før skat med en pre-tax profits på £13.1 millioner mod £25.2 millioner året før. Omsætningen faldt fra £343 millioner til £333 millioner.

Europcar er i Storbritannien og i England (især) udfordret af mange nye spillere på markedet for billeje. Der etableres flere og flere delebils klubber (car-sharing), priserne på billeje falder på grund af mange nye lavpris-billeje-selskaber i markedet, og Europcar tenderer til nogen gange at ‘falde mellem to stole’ – ikke rigtigt dyrt og eksklusiv, men heller ikke billige at leje bil hos, som ved de billigste UK Rent-A-Car selskaber.

Brexit problemer - men er de reelle?
Europcar UK siger desuden at Brexit har haft indflydelse på resultatet.

Hvis det er sandt og ikke bare en dårlig undskyldning for bad performance, står Europcar UK til at få ‘en ordentlig én på lampen’ når den engelske befolknings beslutning om at trække sig ud af EU samarbedet for alvor slår igennem.

Det angives af Europcar UK management at inflation som følge af et kraftigt fald i pund-kursen (GPB) har bevirket at omkostningerne er steget. Kan det allerede mærkes med en halvering af overskud som resultat, er Europcar UK og alle andre biludlejningsselskaber i England ‘in for a beating’ når Storbritannien endelig udtræder af EU – næsten uanset, hvordan den endelige aftale (exit agreement) med EU kommer til at se ud.

Europcar UK har omkring 2300 ansatte på ca. 500 udlejningsstationer spredt ud over England, Skotland, Wales og Nordirland.

TIP: Find billigere Europcar biludlejning til udlandsdanskere i Danmark


Europcar køber konkurrenter op, mens UK Rent-A-Car branchen rammes af Brexit - Goldcar og Buchbinder er seneste opkøb
Artikel: Europcar køber konkurrenter op, mens UK Rent-A-Car branchen rammes af Brexit - Goldcar og Buchbinder er seneste opkøb

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar