Billeje anbefaling - Lej bil til kørsel til Kroatien fra Flensborg

Kroatien er med et areal på 56.600 km2 kun lidt større end Danmark og tilhører de mest populære feriedestinationer i Europa.

Kør selv til Kroatien fra Danmark
Mange vælger at køre selv til Kroatien. Afstanden fra Danmark til Kroatien i bil er kun omkring 1420 km (korteste afstand fra den dansk-tyske grænse til Kroatiens grænse ved byen Rijeka).

Turen fra Danmark til Kroatien går gennem Tyskland, Østrig og Slovenien og kan tilbagelægges på 12-14 timer ved ringe trafik.

Se også: Kort over Kroatien (oversigtskort med tidsangivelser for kørsel i bil).

Ferie billigt i Kroatien
Hotelophold, restaurantbesøg og underholdning er fortsat meget billigt i Kroatien, som har ægte sydlandsk stemning. Kroatien ligner på nogen måder Italien; eksempelvis har store dele af kroatisk madkultur rødder i Italien.

Man finder også fransk, græsk, serbisk, østrigsk og ungarsk indflydelse i den kroatiske kultur, som er påvirket af landets omskiftelige tilværelse under mange skiftende herredømmer helt frem til år 1991, hvor Kroatien igen blev et selvstændigt land.

Se oversigt over Festivaller og større events i Kroatien 2013.

Lej bil i Tyskland til kørsel til Kroatien - kørsel over landegrænser i lejebil
Alle danske statsborgere har lov til at leje bil i udlandet og køre ind i et andet land, så længe billeje-selskabet accepterer dette og udlejningsbilen er forsikret til kørsel over landegrænser ind i det pågældende land.

Fra Flensborg er det muligt at leje bil med tilladt kørsel til Kroatien (cross-border Croatia car rental).

Herunder Avis billeje-kontor i Flensborg by (Avis Autovermietung, Flensburg)

Avis Flensborg Biludlejning

Mercedes til leje hos Avis i Flensborg - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

De billigste Flensborg lejebiler har som regel ikke forsikring til Kroatien og kan derfor ikke medtages, men leder man lidt, findes der faktisk et stort udvalg af biler til leje i Flensborg, som kan medtages over grænsen til Østrig, Slovenien og til Kroatien.

Man finder billeje-info om kørsel over landegrænser under ’prisdetaljer’ på en søgning på www.guide-billig-billeje.dk. Kroatien skal specifikt være nævnt som tilladt land på det givne billeje-tilbud.

Bemærk at vil man køre ind i Danmark fra Tyskland i sin tyske udlejningsbil (eksempelvis lejebil fra Flensborg), skal man søge politiet i Danmark om en såkaldt transit-tilladelse. Se mere om kørsel gennem Danmark i udenlandsk lejebil.

Flensborg-Kroatien - billeje-info om priser for kørsel i lejebil
Priserne på billeje i Tyskland er særdeles rimelige.

Sammenlign priser på billeje i Flensborg

Ofte får man en pæn stor bil stillet til rådighed i Flensborg fra kun omkring 2000 kroner for en uges leje. Det svinger meget hvilket udlejningsselskab i Flensborg, som er billigst, så sørg for at sammenligne priser.

Søger man efter en bil til leje med tilladt kørsel til Kroatien starter priserne dog typisk ved omkring 2600-2900 kroner per uge (billeje fra Flensborg). Check altid tilladte lande til kørsel over landegrænser under ’prisdetaljer’ inden booking.

Tilbuddene var i sommeren 2013 overraskende gode på Kroatien-billeje fra Flensborg.

I juli måned (lejeperiode 19. - 26. juli 2013) kunne man eksempelvis booke en Audi A4/Audi A5 eller lignende til kun 2890 kroner for en uges billeje fra Flensborg. Denne bil kunne medtages til Kroatien, Slovenien, Østrig og sågar også til Letland, Litauen og Estland. Aldersgrænsen for leje var kun 21 år (men dog med ekstra gebyr for ung chauffør). Bedst af alt ved dette tilbud og typisk for Tyskland billeje: Intet kilometergebyr - dvs. ubegrænsede kilometre til at køre rundt i Europa. Bilen havde en ikke ublu selvrisiko på forsikringen på €1050 og var et af de ekstremt gode tilbud, som der kunne findes flere af i Flensborg i sommeren 2013.

I samme billeje-kategori, men til en lidt højre pris af ca. 3550 kroner per uge var det muligt at leje en ny BMW 3-serie eller lignende - også med tilladt kørsel fra Tyskland til Kroatien. Se mere om den nye 3-serie BMW (model F30), som er en fantastisk bil og blandt favoritterne ved billeje i Tyskland.

En større bil til familiebrug i form af en Ford Galaxy 7-personers MPV eller lignende var til rådighed i Flensborg på ugebasis fra ca. 5250 kroner. Også dette billeje-tilbud i Tyskland (Flensborg) omfattede fri kilometer og kørsel til Kroatien.

I den mere eksotiske afdeling var det muligt at leje en BMW X3 4x4 eller lignende fra ca. 3900 kroner per uges billeje fra Flensborg (med tilladt kørsel til Kroatien) eller en BMW 3-serie cabriolet eller lignende fra omkring 4100 kroner per uge (også med fri kilometre og tilladt kørsel til Kroatien). De to sidstnævnte tilbud krævede dog at førers alder var min. 25 år.

Tips om lejebil til kørsel til Kroatien - vælg en stor bil til billig leje i Flensborg
Vi anbefaler at leje en pæn stor bil i Flensborg til kørsel til Kroatien.

Ofte er de større biler bedre motoriseret, og besparelsen ved at leje billigste bil i Flensborg er minimal i forhold til den ekstra plads, bedre komfort og såmænd også ofte bedre benzinøkonomi på turen med en bil, som ikke er presset så meget.

Den ekstra vægt af 4-5 personer og bagage kan slå økonomien i en ellers benzin-nøjsom mindre bil med en lille motor helt i stykker, hvis man over længere perioder er tvunget til at køre med mange omdrejninger.

Ydermere får man oftere en diesel-udlejningsbil stillet til rådighed i de lidt større bilklasser ved billeje i Flensborg, Tyskland, hvilket er en fordel på langtur.

Anbefaling ved kørsel til Kroatien: Undgå at leje terrængående 4-hjulstrækkere med mindre det er absolut nødvendigt på længere ture. Disse køretøjer er ofte tunge og særdeles tørstige, og selv om langt de fleste 4x4 lejebiler er med dieselmotor, går de sjældent mere end 8-12 km per liter mod moderne store personbilers 14-22 km per liter. Kører man godt til på den tyske motorvej kan man sagtens få en stor 4x4 til at gå under 7 km per liter.

Anbefaling billeje-booking: Sørg for at booke bil i Flensborg i så god tid, som muligt. Priserne forbliver som regel stort set de samme uanset at man booker sent i Flensborg, men det sker regelmæssigt at der ikke er flere biler i en bestemt bilklasse til rådighed, når danskerne skal på ferie.

Billeje Kroatien - alternativ til kør selv eller lej bil i Kroatien
Det er svært at se den store fordel i kør selv ferie til Kroatien i egen privatbil, når man for meget beherskede beløb kan leje en ny eller næsten ny Audi, BMW eller anden stor bil, som i Danmark ville koste på den forkerte side af en halv million kroner i indkøb.

Man sparer i høj grad slid og desuden også afskrivning (færre kilometre kørt i privatbil) ved kørsel i lejebil på langture som til Kroatien i forhold til at køre i egen bil.

Den nyere bil fra udlejningsselskabet er desuden ofte mere benzinøkonomisk end 5-15 år gamle biler i den danske bilpark. Dog skal man indregne eventuel betalt parkering af egen bil i Flensborg ved kørsel til udlandet i lejebil. Mange af de større udlejningsselskaber i Flensborg tilbyder parkering af privatbil for omkring €10 per dag bag hegn mens kunderne er på ferie sydpå (parkering skal bookes på forhånd). Alternativt kan man parkere gratis, dog uden opsyn i Flensborg by; eksempelvis på dyrskuepladsen (Parkplatz Exe).

Ved booking af bil på Guide-Billig-Billeje.dk får man et telefonnummer til udlejningsselskabet, som man eventuelt kan anvende til at træffe aftale om parkering i ferie-leje perioden.

Fly til Kroatien fra Danmark
Foretrækker man at flyve til Kroatien er de mest populære flyruter til Adriaterhavskysten (Kroatien) følgende:

Zadar Lufthavn
Danish Air Transport (charter) og Ryanair, begge Billund ruter til Kroatien i sommerhalvåret.
Sammenlign priser på billeje i Zadar Lufthavn

Dubrovnik Lufthavn
Norwegian og SAS ruter fra Københavns Lufthavn i sommerhalvåret.
Se mere om priser på lejebiler og anden billeje-info i Dubrovnik Lufthavn

Split Lufthavn
Norwegian og SAS flyver i sommerhalvåret fra Københavns Lufthavn.
Indhent prisinformation om billeje i Split Lufthavn

Pula Lufthavn
På Istrien halvøen. Ny SAS rute fra København til Pula fra sommer 2013.
Sammenlign Kroatien-billeje priser i Pula Lufthavn

Zabreb Lufthavn
Kroatiens hovedstad. Croatia Airlines flyver til Zagreb fra København hele året og lavprisselskabet Norwegian flyver fra Københavns Lufthavn til Zagreb Airport i sommersæsonen.
Se mere om billeje i Zagreb Lufthavn 

Se også: Kort over lufthavne i Kroatien.

Per sommer 2013 er der ingen direkte fly til Rijeka Lufthavn fra Danmark. 


Billeje anbefaling - Lej bil til kørsel til Kroatien fra Flensborg
Artikel: Billeje anbefaling - Lej bil til kørsel til Kroatien fra Flensborg

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar