Ferie på Mallorca - gode råd til at undgå bøder for fart og usømmelig påklædning

Solskinsøen Mallorca har i flere årtier været én af de mest populære feriedestinationer for solskinshungrende turister fra især Nordeuropa og Storbritannien. Her følger tips til en god ferie på Mallorca.

Den største af de spanske Baleariske øer er almindeligt kendt for godt vejr, mange fantastiske badestrande og, lige så vigtigt: et beskedent prisniveau.

Ford Fiesta car rental Mallorca

Billigste feriebil til 5 personer på Mallorca er ofte en Ford Fiesta © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Ferie på Mallorca - gode råd med relevans fra sommer 2014
Fremover vil ferierejsende med et stramt feriebudget skulle køre ekstra påpasseligt, idet der per sommer 2014 er blevet introduceret en strengere praksis i de spanske færdselsregler.

Bødetaksterne for færdselsovertrædelser i Spanien er steget gevaldigt, blandt andet for hastighedsoverskridelser. Reglerne gælder også for turister, der besøger de populære ferierejsemål og som på Mallorca ofte er i overtal i forhold til lokalbefolkningen.

Samtidig skal man overholde fartgrænser til punkt og prikke. Ellers vanker der lynhurtigt en bøde.

Alt imens de nye regler for trafikken gælder i hele Spanien, har man på Mallorca lokalt indført nye bestemmelser vedrørende almindelig offentlig pli og anstændighed. Mere herom nederst på siden.

Nye trafikbestemmelser og højere fartbøder på Mallorca
De nye færdselsregler indført i Spanien gælder ved de mest almindelige overtrædelser.

Fartbøder på Mallorca
Uvidende turisters kørsel på Mallorca kan udløse ganske høje fartbøder, hvis hastighedsgrænsen overskrides.

Der er indført ’nultolerance’ overfor fartsyndere i Spanien siden maj måned 2014, og bilister der overskrider fartgrænsen med så lidt som 1 km/t, kan blive tildelt en bøde på helt op til 100 euro.

Selvom fartgrænsen er sat op fra 120 km/t til 130 km/t på de spanske motorveje, er fartgrænsen samtidig sat ned i mange byzoner, enkelte gadestrækninger helt ned til kun 20 km/t.

Relateret artikel om ferie i Spanien:
Fartbøder i Spanien - skærpelse af bøder for hastighedsovertrædelser i Spanien per 2014.

Derudover har politiet, hvis de bevidner en trafikforseelse, beføjelse til at udstede en bøde uden at stoppe bilisten - nummerpladen er tilstrækkeligt bevis. Dette gælder også for udlejningsbiler på Mallorca.

For at undgå at blive negativt overrasket over en stor stak fartbøder, når ferien på Mallorca er ved vejs ende, så sørg for at være meget opmærksom på fartbegrænsningerne på Mallorcas veje. Bemærk, at brugen af en privat radar-detektor i bilen til at opfange fartkontrol er forbudt både på Mallorca og i hele Spanien og straffes med bøde.

Spirituskørsel på Mallorca
Bilister med for meget alkohol i blodet på Mallorca kan også se frem til meget store bødeforlæg af færdselspolitiet, da der ingen tolerance findes for dette og bare én genstand for meget kan vise sig at blive særdeles bekostelig.

Grænsen for spirituskørsel på Mallorca og i resten af Spanien er 0,5 promille. Bilister der bliver taget med en promillegrænse på det dobbelte eller mere kan risikere en bøde på minimum 1.000 euro.

Unge bilister på Mallorca skal være opmærksomme på, at grænsen for dem er sat til 0,3 promille, hvis kørekortet er erhvervet indenfor de seneste to år. Promillegrænsen er 0,15 for unge med nyt kørekort indenfor de seneste 12 måneder. Dette gælder også udlændinge.

Dette er dog ikke noget man skal bekymre sig om som turist i en lejebil på Mallorca, da de fleste Mallorcinske billeje-udbyder kræver, at føreren af køretøjet har haft kørekort i mindst to år for at kunne leje bil.

Bemærk også, at fodgængere der overtræder reglerne for adfærd i trafikken, ifølge de nye regulativer, kan blive bedt om at tage en alkoholtest.

Sammenlign priser på billeje i Palma de Mallorca

Cykling på Mallorca - nye bestemmelser
Mange af ændringerne i de spanske trafikregler hidrører cyklister.

Vær opmærksom på, at fra maj 2014, er der pligt til at bære cykelhjelm for alle cyklister under 16 år. Bliver en ung person under 16 år stoppet på offentlig vej uden cykelhjelm, kan forældrene blive idømt en bøde på 200 euro.

Badetøjsforbud på Mallorca - bødeforlæg for kun at være iført badetøj udenfor strand eller pool arealer
Fra og med sommeren 2014 skal turister i Mallorcas strandparadis vænne sig til at tage mere tøj på, når de forlader stranden eller pool-kanten.

Ifølge de nye regulativer, der kun er introduceret på Mallorca (bemærk kun på Mallorca), kan man få en bøde på 500 euro for ikke at være anstændigt klædt i det offentlige rum. Det udelukker strandtøj som svømmedragt, bikini, badebukser, samt bar overkrop alle andre steder end lige ved den nærmest strand eller swimmingpool.

Den noget utraditionelle metode forsvares af myndighederne på Mallorca som en måde at bevare harmoni og civilisation på øen, der hvert år besøges af millioner af turister. Lignende restriktioner blev introduceret i 2011 på en anden spansk turistdestination, nemlig Barcelona. Det næste påfund på Mallorca er formentlig at forbyde alkohol alle andre steder end på barer og restauranter, og det er vel at mærke på en ferieø, hvor øl og sangria langtfra er noget særsyn på stranden.

Tiden vil vise om Mallorca vil håndhæve den nye skrappe regel. I mellemtiden er det vist bare mest sikkert at have T-shirten indenfor rækkevidde, hvis man vil undgå at skulle strække sit Mallorca feriebudget mere end højst nødvendigt.

Søg billig billeje i Alcúdia, Mallorca


Ferie på Mallorca - gode råd til at undgå bøder for fart og usømmelig påklædning
Artikel: Ferie på Mallorca - gode råd til at undgå bøder for fart og usømmelig påklædning

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar