Undgå billeje med kilometerbetaling - læs tilbud inden booking af lejebil - gode råd om billeje

På en lang række destinationer er der fra tid til anden tilbud på billeje fra eksempelvis Hertz, Sixt, Europcar, Enterprise, Budget eller Avis, hvor der er et begrænset antal frie kilometre dvs. gratis kilometre inkluderet i lejen.

Man får ved billeje med kilometerbetaling stillet et antal gratis kilometre til rådighed for den samlede lejeperiode før betaling per kilometer aktiveres.

Ofte er tilbud med kilometerbegrænsning billigere end andre billeje-tilbud med fri kilometre (ubegrænsede frie kilometre).

Alle billeje-selskaber gør brug af denne form for afregning, men der er forskel på, hvordan de enkelte selskaber skruer tilbud sammen i forskellige lande.

Hertz i Italien kan for eksempel godt have ubegrænsede gratis kilometre inkluderet, mens Hertz i Portugal måske ikke har. Der ’skrues’ også op for kilometerbetaling ved booking tæt på højsæsonen.

Billeje med fri kilometer

Billeje med gratis kilometre uden begrænsning er klart det bedste.

Herunder følger en lille guide til at undgå kilometerbetaling ved billeje i udlandet og for udlandsdanskere ved billeje i Danmark.

Let at undgå billeje med kilometerbetaling - sådan ser du efter i tilbud
Hver sommer oplever nogen rejsende at dén udlejningsbil, som blev bestilt til sommerferien ender med at udløse en ekstra regning for kørte kilometre (tilbagelagt distance) over de såkaldt frie kilometre. Kører man langt over det antal kilometre angivet som maximum gratis kilometre, kan en ellers billig lejebil vise sig at blive en dyr fornøjelse.

Se også: Sådan beregnes frie kilometre ved leje af bil

For langt de fleste lejer: billeje Mallorca, billeje Gran Canaria, billeje Tenerife og billeje Madeira især, er der ingen problemer. På de naturligt afgrænsede øer er det meget sjældent at udlejningsselskaberne sætter begrænsning på de ’gratis’ kilometre. Kunderne kan alligevel ikke køre så voldsomt langt væk, og ingen feriegæster tøffer rundt på Mallorca en hel uge i træk.

I fastlands-Europa er kilometer-betaling derimod knap så sjældent, men forekommer dog stadig på langt under halvdelen af de biler, som tilbydes til leje.

På en søgning på www.guide-billig-billeje.dk vil man altid kunne se med det samme om der er kilometer-betaling eller ej.

Cartrawler Lissabon Lufthavn billeje

Eksempel på søgning på Lissabon Lufthavn billeje en uge i juli.

Som det ses på ovenstående screen-dump af en Lissabon Lufthavn billeje-søgning, er prisforskellen mellem bilen, en Peugeot 108 eller lignende, med kilometerbetaling (udover gratis 80 km per dag - totalt 560 km for en uge) og den næstbilligste bil - en VW Up med ubegrænsede frie kilometre ikke særlig stor. Skal man en tur til Spanien fra Lissabon, bliver de 560 km imidlertid hurtigt alt for lidt.

På det bedste tilbud (VW Up fra Turisprime) er angivet ’Kilometerantal: Ubegrænset’, mens den ellers billigste bil fra selskabet Flizzr er angivet med ’Kilometerantal: Begrænset’. Fører man musen hen over feltet i en søgning på guide-billig-billeje.dk, kan man se at der på Flizzr tilbuddet er 560 gratis kilometer inkluderet i lejen (7 dage á 80 km).

VIGTIGT: Se altid på listen over tilbud, om der står ’begrænset’ eller ’ubegrænset’ udfor kilometerantal. Valg af det rigtige tilbud kan spare mange penge.

Udlandsdansker-billeje - kilometer-betaling hos nogen selskaber i Danmark
For danskere bosiddende i udlandet eller i Grønland/Færøerne er der ligeledes brug for at se nøje efter, når der bookes tax free bil i Aalborg Lufthavn, i Billund Lufthavn eller i Københavns Lufthavn CPH.

Se også: Book billig udlandsdansker-billeje.

Især Budget og Europcar har ofte lave priser på udlandsdansker-billeje, hvor der eksempelvis er 90 gratis kilometre inkluderet per dag. På en uges eller en 10-dages leje rækker det for de fleste, men ikke, hvis man skal frem og tilbage mellem landsdele eller har ærinde flere steder i Jylland.

Billeje Billund Lufthavn - udlandsdansker fri km

Europcar udlandsdansker-tilbud er ofte gode - men de billigste biler er som regel med kilometer-betaling (udover 90 km gratis per dag).

Bemærk at det som hovedregel er let at finde en udlandsdansker-billeje med 100% gratis kilometre til en meget billig pris. Se ovenstående eksempel på en uges udenlandsdansker-leje hos Europcar med/uden kilometerbetaling.

Er man i tvivl om at 90 km per dag er nok, så fravælg de billigste biler fra Europcar, Budget, Flizzr m.fl. og check at der står ’kilometerantal: ubegrænset’ på tilbuddet inden booking. Budget har i øvrigt som oftest 100 km inkluderet per dag, når der er kilometerbegrænsning.

Er man dansker bosiddende i Danmark (tilmeldt Folkeregisteret), er der så at sige altid kilometerbetaling ved booking af billeje i Danmark. Kun udlandsdanskere og personer med bopæl i Grønland eller på Færøerne samt naturligvis udlændinge med bopæl i udlandet kan booke de såkaldte tax free/udlandsdansker lejebiler til kørsel i Danmark.

Problemer med afregning af kilometer-betaling - sådan klager man
Bliver man uenig med sit udlejningsselskab, kan man kontakte Forbruger Europa. Man skal dog altid sørge for at have sin dokumentation i orden - ellers er der ofte ikke så meget at gøre. 

Relaterede sider:

Flizzr biludlejning

Europcar biludlejning
(oftest markant billigere ved booking via Cartrawler)


Undgå billeje med kilometerbetaling - læs tilbud inden booking af lejebil - gode råd om billeje
Artikel: Undgå billeje med kilometerbetaling - læs tilbud inden booking af lejebil - gode råd om billeje

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar