Guide til Rom - billeje tips og anbefalinger

Vidste du, at…?

  • Rom også er benævnt som ’Den Evige Stad’. Efter sigende blev Rom grundlagt i år 753 f. Kr. og byen fejre sig selv hvert år d. 21. april.
  • Vatikanstaten, den Katolske Kirkes hovedsæde, er en bystat i Rom og er verdens mindste selvstændige stat.
  • Peterskirken er den største kirke nogensinde bygget.
  • Rom har nogle af verdens mest populære turistattraktioner. F. eks. er Colosseum i Rom et af verdens ’syv vidundere’.
  • I 2012 var Rom Europas tredje mest besøgte by.
  • Det første Shopping Center menes at være bygget i Rom. Kejser Trajan’s Marked fra begyndelsen af det 2. århundrede, blev bygget med det formål at have faciliteter til salg af tøj, sko og krydderier.

Rom Colosseum

Rom Colosseum.

Ankomst til Rom - billeje i Rom Lufthavn
For udenlandske turister, går alle veje til Rom med fly: Den store Leonardo da Vinci Lufthavn (også kaldet Fiumicino Lufthavn) og den mindre, lavpris baserede Ciampino Lufthavn.

Find lavpris billeje ved Rom Ciampino Lufthavn

Med et stort udvalg af biludlejningsfirmaer, er Roms lufthavne et praktisk sted at leje biler til Italien-Kør-Selv-Ferien.

Ofte er billeje priserne lavere i lufthavnsområdet end ved udlejningsbutikker i byområdet. Hvis man vil have et bedre overblik over hvilke prisklasser og biltyper der udbydes ved Rom billeje, brug internettets søgemaskiner, såsom Cartrawler Italien. Cartrawler sammenligner priser på markedets store billeje udbydere og Roms lokale ditto. Blandt dem er: Avis, Budget, Hertz, Europcar, Easycar, Italy By Car, Locauto Rent og Maggiore.

Sammenlign priser på billeje i Fiumicino Lufthavn

Billeje i det centrale Rom - Villa Borghese, Tiburtina og Termini Station
Følg nedenstående links og find ud af, hvor biludlejningsfirmaerne i Rom by mere præcist ligger:

Villa Borghese billig billeje - sammenlign priser på billeje i Rom bymidte

Italien billeje rådgivning – find billig billeje ved Rom Termini togstation

Med hurtigtog til Rom - billeje fra Tiburtina togstation

De mange smukke, men ofte overfyldte turistattraktioner som Rom er meget kendt for, er samtidig også overbelastede med en nærmest kaotisk trafik. Turister, der besøger Rom i bil fra andre steder i Italien, er ofte tilbøjelige til at bruge den offentlige transport eller simpelthen at se de historiske områder til fods. Køretøjerne, de ankom i, er derfor ofte parkeret sikkert og trygt i udkanten af byen eller i hotellernes parkeringsområde.

En lejebil er derimod en kæmpefordel, når man skal ud af byområderne i Italien og se på det smukke italienske landskab eller de naturskønne kystområder. De oplevelser må man bestemt ikke snyde sig selv for, hvis man er i landet.

Dette skal du se i Rom - guide til Roms turist-attraktioner
Overfloden af seværdigheder i Rom kræver adskillige dages sightseeing.

Hvis du kun er på en smuttur til Rom, overvej derfor nøje hvad du ønske at se. Mange af Roms seværdigheder er blandt de 50 mest besøgte turistattraktioner i verden.

Det gamle Rom
Symbolet på det gamle Rom er uden tvivl, det imposante amfiteater fra 70 e. Kr., bedre kendt som Colosseum. For besøgende med speciel interesse i Romerrigets historie, ligger Forum Romanum og Pantheon templet ikke langt fra Colosseum, og de to steder bør man også tage med i besøget til Rom.

Se kort over Roms monumenter.

Renæssance og Barok
Kunst har altid trivedes i Rom gennem mange århundreder. Renæssancens og barokkens overdådige udtryk i arkitekturen kan opleves overalt i Den Evige Stad. Beundre den Spanske Trappe ved den berømte plads Piazza di Spagna (der i øvrigt begge er opført og betalt af en fransk diplomat) og kast en mønt i Trevi-fontænen, der jo er kendt fra Frederico Fellinis film ’La Dolce Vita’.

På Unesco Verdensarvsliste står Roms historiske bymidte, sammen med Vatikanstaten.

Monumenter i Vatikanet
Vatikanstaten, på den højre side af Tiberen floden, er ikke bare et centrum for de romersk-katolske troende. Det er også en sand kunstnerisk skat. Hver dag bliver verdens største religiøse bygning, Peterskirken, besøgt af tusinder af turister, der alle er draget af kirkens kunstneriske værker af Rafael, Bernini samt ikke mindst Michelangelos bibelske loft udsmykninger i det Sixtinske Kapel.

Husk venligst at respektere Peterkirkens takt og tone: ingen shorts, ingen korte kjoler og ingen bare skuldre. Ellers er der ingen adgang. Mange kvinder har ofte et tørklæde i tasken til almindelig tildækning, når det er påkrævet. Det kan virke underligt at pakke et tørklæde i tasken, når temperaturerne i Rom, i sommerperioden, kan nærme sig 40 grader. Men det kan være ganske anvendeligt.

Pasta, Pizza og Gelato (Is) - Roms turistattraktioner
Et besøg i Rom er ikke overstået, før man har prøvet det italienske køkken: pastaretter, pizzaer og italiensk is. Italienerne tager deres daglige måltider meget seriøst. Man finder mange restauranter, cafeer og små spisesteder overalt i Rom og hvis man er i stand til at undgå de mest turistprægede spisesteder, kan man i stedet finde restauranter med traditionelle, hjemmelavede retter til en overkommelig pris.

Bemærk dog, at det er forbudt at spise mad på offentlige områder i nærheden af de mest populære monumenter i Roms bymidte. Der kan uddeles bøder, hvis man bliver taget i at snuppe en hurtig sandwich, mens man nyder synet af Colosseum. Så nyd maden i fred for politiet udenfor disse områder.

Se videoen Rom guide til attraktioner:

Rom billeje-info - oplysninger om kørsel i Italien i udlejningsbil
Se også tidligere artikler på Guide-Billig-Billeje.dk om kørsel i Italien:


Guide til Rom - billeje tips og anbefalinger
Artikel: Guide til Rom - billeje tips og anbefalinger

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar